ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

7 τρόποι να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να δημιουργήσεις νέες ευκαιρίες εργασίας!

Το να βρει κανείς δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζει είναι απίστευτα δύσκολο. Με το που αποκτήσεις το πτυχίο σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι το χαρτί μονάχα, δεν αρκεί για να πετύχεις αυτά που είχες ονειρευτεί μπαίνοντας στο Πανεπιστήμιο. Πρέπει να μηχανευτείς τρόπους να βελτιώσεις όσο το δυνατόν γίνεται το βιογραφικό σου, καθώς αυτό θα είναι το […]

Θεώνη Σταματοπούλου

24 Απριλίου, 2017

Το να βρει κανείς δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζει είναι απίστευτα δύσκολο. Με το που αποκτήσεις το πτυχίο σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι το χαρτί μονάχα, δεν αρκεί για να πετύχεις αυτά που είχες ονειρευτεί μπαίνοντας στο Πανεπιστήμιο. Πρέπει να μηχανευτείς τρόπους να βελτιώσεις όσο το δυνατόν γίνεται το βιογραφικό σου, καθώς αυτό θα είναι το πρώτο και το κυριότερο όπλο σου, για να ξεκινήσεις την καριέρα που πάντα ήθελες.

Ακολουθούν ορισμένα πολύ χρήσιμα hacks που μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμεσα και να δεις το βιογραφικό σου να μετατρέπεται σε «κλειδί» για την μετέπειτα επιτυχία σου:

#1 Κάνε εθελοντική εργασία

Ο εθελοντισμός είναι μεγάλο προτέρημα για κάθε βιογραφικό. Λέει πολλά για το χαρακτήρα σου και την προσωπικότητά σου. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα κιόλας να προσφέρεις αμισθί τις υπηρεσίες σου και θα ανταμειφθείς στο μέλλον.

#2 Κάνε ταξίδια

Αν έχεις τη δυνατότητα και το χρόνο να κάνεις ταξίδια στο εξωτερικό και να γνωρίζεις νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, κάνεις μεγάλη χάρη τόσο στον εαυτό σου όσο και στο ίδιο σου το βιογραφικό. Αν μάλιστα, συνδυάσεις τα ταξίδια σου με εθελοντική εργασία, ακόμη καλύτερα. Έτσι θα αποδείξεις στον αυριανό σου εργοδότη, ότι είσαι ανεξάρτητος/η και πρόθυμος/η να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις νέες προκλήσεις.

#3 Πήγαινε σε σεμινάρια

Ποτέ δε σταματάς να μαθαίνεις καινούρια πράγματα. Ακόμη και μετά το πτυχίο, οφείλεις να διευρύνεις ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές σου, παρακολουθώντας σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο που σπούδασες, ερχόμενος/η ταυτόχρονα σε επαφή με κόσμο αλλά και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σου.

#4 Να κυνηγάς τις πιστοποιήσεις

Οποιοδήποτε συνέδριο ή ημερίδα μπορείς να παρακολουθήσεις, να το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορείς στο μέλλον να κάνεις ένα αρχείο/λίστα με όλες τις εκδηλώσεις που παρακολούθησες ως φοιτητής/ρια και τι έμαθες από την καθεμία. Ό,τι καλύτερο για το βιογραφικό σου.

#5 Δημοσίευσε τη δουλειά σου

Είναι απίστευτα εύκολο. Από ένα επιστημονικό άρθρο ή μελέτη, έως μία ολοκληρωμένη εργασία πάνω σε συγκεκριμένο θέμα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διαφημίσεις τη δουλειά σου, από το Διαδίκτυο. Απευθύνσου σε αντίστοιχα sites ή περιοδικά και κυνήγησε ευκαιρίες.

#6 Δημιούργησε το δικό σου blog/site

Αν θες να διαφημίσεις πιο άμεσα και συγκεντρωμένα τη δουλειά και τους κόπους σου, κάνε μία δική σου ιστοσελίδα τονίζοντας τα επιτεύγματά σου αλλά και ανανεώνοντας διαρκώς τη δουλειά σου με νέες ιδέες, άρθρα, μελέτες κι εκπονήματα.

#7 Κάνε πρακτική άσκηση

Όχι μόνο μία. Πολλές. Αναζήτησε φορείς που να σχετίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο με το αντικείμενό σου και απευθύνσου σε καθέναν από αυτούς, κι αν έχεις τη δυνατότητα, πέρασε σταδιακά από όλους.

Περισσότερη πρακτική = Περισσότερες ευκαιρίες εργασίας.

Άντε και καλή τύχη!

 

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET