ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εδώ δε χωράνε ντροπές – 7 πράγματα που πρέπει να νιώθεις άνετα να συζητάς με το αγόρι σου!

Υπάρχουν θέματα που δε χωρούν ντροπές, παρά μόνο συζήτηση. Αλλιώς για ποιο λόγο να είστε μαζί;

Θεώνη Σταματοπούλου

22 Απριλίου, 2019

Η τέλεια σχέση δεν υπάρχει, θα σου είμαι ξεκάθαρη από την αρχή. Και καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται. Εκτός κι αν καταφέρεις να μου αποδείξεις το αντίθετο. Να βρεις δηλαδή μια σχέση στην οποία δε χωράνε τσακωμοί, ζήλιες, άγχη, προβλήματα, διαφορές στις απόψεις, αλλά και διαφορετικά «θέλω» πολλές φορές. Δύσκολο έργο…

Τίποτα δεν είναι αψεγάδιαστο σ’ αυτήν τη ζωή, το ίδιο λοιπόν ευάλωτες κι επιρρεπείς σε λάθη είναι και οι σχέσεις. Ωστόσο, για μένα το πιο σημαντικό είναι το κομμάτι της επικοινωνίας. Εφόσον τα βρίσκουν εκεί δύο άτομα, τότε το όλο πράγμα έχει προοπτικές. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα, θα γίνει το μεγάλο μπαμ και ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του.

Αλλιώς, για ποιο λόγο να είσαι μαζί με κάποιον με τον οποίο δε νιώθεις άνετα να μιλήσεις, φοβάσαι ή απλώς γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη;

Γι’ αυτό λοιπόν, φρόντισε να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που να σε εμπνέει να του μιλάς, αλλά κι εσύ η ίδια να αποτινάξεις από πάνω σου οτιδήποτε δισταγμούς μπορεί να έχεις. Υπάρχουν θέματα δε, που δε χωρούν ντροπές, παρά μόνο συζήτηση, όπως τα παρακάτω:

1 | Αν τα οικονομικά σου δεν είναι και στα καλύτερά τους

Το θέμα των οικονομικών είναι πάντα ένας μεγάλος πονοκέφαλος για όλους. Όταν είσαι σε σχέση και κάνεις πολλά πράγματα με το αγόρι σου, πηγαίνετε σινεμά ή θέατρο, βγαίνετε για φαγητό, του κάνεις δώρα κλπ, είναι φυσικό κι επόμενο να βγαίνεις πολλές φορές εκτός budget και το πορτοφόλι να αδειάζει με ταχύτητα φωτός. Το θέμα των οικονομικών λοιπόν, είναι κάτι που δεν πρέπει να διστάσεις στιγμή να συζητήσεις με το αγόρι σου. Αν για οποιονδήποτε λόγο πιεστείς ή θελήσεις να κάνεις λίγη οικονομία βρε αδερφέ, απλά πες του το. Νομίζω πως θα καταλάβει.

2 | Κι από ορεξούλες, τίποτα

Δεν είσαι ρομπότ, αλλά άνθρωπος με χίλια πράγματα να περιστρέφονται στο νου σου! Επομένως, υπάρχουν φορές που ούτε το μυαλό ούτε και κάποια άλλα μέρη του σώματος θα λειτουργούν όπως πρέπει. Στη σχέση δεν υπάρχουν πάθος και ορεξούλες 24/7, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό. Μπορεί η δικαιολογία του «έχω πονοκέφαλο» να εξοργίζει το αγόρι σου καμιά φορά, αλλά τι άλλο μπορείς να κάνεις αν όντως έχεις; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να φοβηθείς στιγμή να πεις στο αγόρι σου ότι για τους χι,ψι λόγους δε θες να κάνεις σεξ. Αν σε αγαπάει, θα δείξει κατανόηση.

3 | Αν έχεις οικογενειακά θέματα

Σε μία σχέση δεν πρέπει ποτέ να ισχύει το «τα προβλήματά μου είναι δικά μου και τα δικά σου, δικά σου». Πάντα πρέπει να βρίσκεσαι στο πλάι του συντρόφου σου για ό,τι χρειαστεί και τούμπαλιν. Το να είσαι μυστικοπαθής και να μη θες να μοιραστείς σημαντικές πτυχές της ζωής σου, όπως η σχέση με την οικογένειά σου ή τυχόν οικογενειακά προβλήματα που συχνά προκύπτουν, είναι εντελώς κουλό. Τα θέματα που αντιμετωπίζεις δεν επηρεάζουν μόνο εσένα αλλά και το αγόρι σου, μιας και η αρνητικότητα ή η κακή διάθεση είναι μεταδοτικές. Στην τελική, αν μοιραστείς το πρόβλημά σου, θα δεις ότι θα ακούσεις και μία άλλη άποψη, που ίσως να μην είχες σκεφτεί και να σου φανεί σωτήρια.

4 | Όταν θέλεις να μείνεις λίγο… μόνη

Το πόσο απεχθάνομαι τα ζευγάρια που είναι αυτοκόλλητα και κάνουν τα πάντα μαζί, δεν υπάρχει. Είσαι κοπέλα και έχεις ανάγκη το χρόνο με τις φίλες σου, όπως κι εκείνος χρειάζεται χρόνο με την αντροπαρέα του. Επίσης, θα υπάρξουν και στιγμές που θα θες να μείνεις εντελώς μόνη στο σπίτι, απλά για να κοιτάζεις το ταβάνι. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσει το αγόρι σου. Εξαιρετική και ζηλευτή η σχέση σας, αλλά και το να περνάει κανείς χρόνο μόνος του είναι αναγκαίο επίσης.

5 | Τα όνειρα που έχεις για το μέλλον σου 

Κι όμως, υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται να μοιραστούν τις φιλοδοξίες τους και τις βλέψεις τους για το μέλλον με το σύντροφό τους. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή πιστεύουν ότι τα όνειρά τους δε συμπίπτουν κι άρα ανησυχούν για το πού μπορεί να καταλήξει μια τέτοια κουβέντα, είτε γιατί νιώθουν ανασφάλεια γι’ αυτά και περιμένουν περιφρονητική και κοροϊδευτική αντιμετώπιση. Εάν όμως δεν μπορείς να μοιραστείς τα μελλοντικά σου σχέδια και το πού βλέπεις τον εαυτό σου τα επόμενα 5-10 χρόνια με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, τότε για ποια ακριβώς σχέση μιλάμε; Πού ωφελεί αυτή;

6 | Αν σε έχει φάει η ζήλια

Η ζήλια στις πλείστες των περιπτώσεων είναι κακό πράγμα για μία σχέση. Σε ωθεί να βγαίνεις εκτός εαυτού και να οδηγείσαι στις γνωστές «κατινιές» που αφού τις κάνεις, σχεδόν πάντα τις μετανιώνεις. Όπως να τον παρακολουθείς, να ψάχνεις το κινητό του, να ψαχουλεύεις τα πράγματά του ή ακόμη και να του κάνεις σκηνές και να του ζητάς το λόγο επειδή δεν πιστεύεις αυτά που σου λέει. Η ζήλια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εμπιστοσύνη στη σχέση. Όταν δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη, τότε αυτή κάνει την εμφάνισή της. Για να μην την αφήσεις να σε κατακλύσει με άσχημο τρόπο, πάντα να συζητάς με το αγόρι σου τα συναισθήματά σου δίχως αναστολές.

7 | Οποιοδήποτε πρόβλημα ή παράπονο έχεις από εκείνον

Έχεις παρατηρήσει ότι δε δίνει σημασία σε αυτά που του λες; Ότι δεν επικοινωνείτε καλά μεταξύ σας; Ότι χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι για να κάνει κάτι που του ζητάς; Κομπλέ. Οποιοδήποτε πρόβλημα ή παράπονο έχεις από εκείνον και σε απασχολεί, δε μένει παρά να το συζητήσεις μαζί του για να βρεθεί επιτέλους μία λύση. Μερικές κοπέλες δε συζητούν τα προβλήματά τους με τα αγόρια τους, με αποτέλεσμα να περιμένουν από εκείνους να καταλάβουν τι έχουν μυρίζοντας τα νύχια τους και να καταλήγουν να τσακώνονται. Για να μη συμβεί αυτό, από ό,τι καταλαβαίνεις, θα πρέπει να συζητάς ανοιχτά μαζί του για τα πάντα. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ όμως. Δε θα βαρεθώ να το λέω.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET