ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σ’ αυτές τις 7 χώρες της Ευρώπης, οι σπουδές δεν κοστίζουν τίποτα. Κυριολεκτικά!

Όλοι κάποια στιγμή, στις αρχές ή και στα μέσα των φοιτητικών μας χρόνων, έχουμε αναλογιστεί την επιλογή της φοίτησης στο εξωτερικό. Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται αυτομάτως στο μυαλό και το οποίο μας κρατά μακριά από το να κάνουμε αυτό το βήμα, είναι το κόστος. Το οποίο όπως μας έχουν συνηθίσει μεγάλα πανεπιστήμια […]

Neopolis Team

3 Οκτωβρίου, 2019

Όλοι κάποια στιγμή, στις αρχές ή και στα μέσα των φοιτητικών μας χρόνων, έχουμε αναλογιστεί την επιλογή της φοίτησης στο εξωτερικό. Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται αυτομάτως στο μυαλό και το οποίο μας κρατά μακριά από το να κάνουμε αυτό το βήμα, είναι το κόστος. Το οποίο όπως μας έχουν συνηθίσει μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, είναι πολύ υψηλό. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Επίσης, μην ξεχνάς ότι ένα πτυχίο από το Cambridge δεν είναι το μόνο που μετράει.

Υπάρχουν χώρες, γνωστές για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, την οποία προσφέρουν εντελώς δωρεάν.

Το Business Insider έφτιαξε μια λίστα λοιπόν, για όσους ψάχνονται για μια εναλλακτική μακριά από τη χώρα τους, η οποία εκτός από καλές σπουδές, εξασφαλίζει και μικρό κόστος:

#7 Τσεχία

Η Τσεχική Δημοκρατία παρέχει μικρές επιχορηγήσεις για να βοηθήσει τους φοιτητές με έξοδα κολλεγίων εκτός από την κάλυψη του κόστους των διδάκτρων.

Το ποσοστό των νέων που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο είναι 59%, ενώ το ύψος των δημοσίων δαπανών για τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά σπουδαστή ανέρχεται στις 8.738 δολάρια.

#6 Νορβηγία

Η Νορβηγία δαπανά το 1,3% του ετήσιου ΑΕΠ της για κολεγιακές επιδοτήσεις.

Το ποσοστό των νέων που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο είναι 77%, ενώ το ύψος των δημοσίων δαπανών για τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά σπουδαστή ανέρχεται στις 18.942 δολάρια.

#5 Ισλανδία

Τα δίδακτρα της Ισλανδίας ποικίλλουν ανάλογα με τις σπουδές λόγω των διαφορών, τόσο στο κόστος των σπουδών όσο και στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Το ποσοστό των νέων που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο είναι 77%, ενώ το ύψος των δημοσίων δαπανών για τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά σπουδαστή ανέρχεται στις 10.429 δολάρια.

#4 Ιρλανδία

Η Ιρλανδία έχει καταβάλει τα δίδακτρα για τους περισσότερους φοιτητές που σπουδάζουν full-time από το 1995.

Το ποσοστό των νέων που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο είναι 51%, ενώ το ύψος των δημόσιων δαπανών για τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά σπουδαστή ανέρχεται στις 16.284 δολάρια.

#3 Φινλανδία

Η Φινλανδία παρέχει επίσης στους φοιτητές γενναιόδωρες υποτροφίες και επιχορηγήσεις για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους ή τα έξοδα διαμονής τους.

Το ποσοστό των νέων που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο είναι 69%, ενώ το ύψος των δημοσίων δαπανών για τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά σπουδαστή ανέρχεται στις 15.402 δολάρια.

#2 Δανία 

Η Δανία δαπανά 0,6% του συνολικού ΑΕΠ για επιδοτήσεις σε φοιτητές.

Το ποσοστό των νέων που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο είναι 55%, ενώ το ύψος των δημοσίων δαπανών για τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά σπουδαστή ανέρχεται στις 17.634 δολάρια.

#1 Σουηδία 

Στην Σουηδία, τα δίδακτρα για τα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι δωρεάν.

Το ποσοστό των νέων που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο είναι 68%, ενώ το ύψος των δημοσίων δαπανών για τριτοβάθμια εκπαίδευση ανά σπουδαστή ανέρχεται στις 20.864 δολάρια.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET