ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

63 νέες θέσεις πρακτικής προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το… τέλουμε πολύ!

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν μας απογοητεύει ποτέ, αφού ανακοίνωσε για ακόμη μια φορά νέες αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ούτε 5, ούτε 10, αλλά 63 θέσεις που αφορούν το Ίδρυμα, την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η πρακτική άσκηση ξεκινάει τον Ιούνιο 2019 και ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου 2020.  Στην σχετική ανακοίνωση […]

Neopolis Team

3 Απριλίου, 2019

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν μας απογοητεύει ποτέ, αφού ανακοίνωσε για ακόμη μια φορά νέες αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ούτε 5, ούτε 10, αλλά 63 θέσεις που αφορούν το Ίδρυμα, την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η πρακτική άσκηση ξεκινάει τον Ιούνιο 2019 και ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου 2020. 

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΠΙΣΝ δεν διευκρινίζεται προς το παρόν το ύψος της αμοιβής και για την ακρίβεια δεν διευκρινίζεται καν αν πρόκειται για αμειβόμενες θέσεις πρακτικής, ωστόσο σύμφωνα με την απάντηση στις στις “συχνές ερωτήσεις”, γράφεται πως οι αποδοχές θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Επομένως θα υπάρξει χρηματική αμοιβή και ασφάλιση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους τύπους της πρακτικής άσκησης:

 1. Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα: Τρεις (3) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε Διοικητικές Υπηρεσίες των φορέων. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να απαιτείται καμία εκπαιδευτική προϋπόθεση, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη των ΕΒΕ, ΕΛΣ και ΚΠΙΣΝ ΑΕ.
 2. Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα: Εξήντα (60) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε διάφορα τμήματα των φορέων. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφου, ενώ για όλα τα πεδία εκτός του πεδίου «Βιβλιοθηκονομία», θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη των ΕΒΕ, ΕΛΣ και ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Για αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησης, τίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειας, καθώς και πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

I. Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος Ι) για θέσεις στις Διοικητικές Υπηρεσίες των φορέων. Στόχος της συγκεκριμένης κατηγορίας πρακτικής άσκησης είναι να επωφεληθούν υποψήφιοι που δεν έχουν τα συνήθη τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα αλλά διαθέτουν όρεξη για μάθηση και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ένα πολυσχιδές περιβάλλον όπως αυτό του ΚΠΙΣΝ.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

 • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους από 18 έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης 1/6/1984 – 3/6/2001) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
 • Για την υποβολή αίτησης απαιτείται η συμπλήρωση όλων των πεδίων
 • Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση) θεωρείται απαραίτητη
 • Ολοκληρωμένη υποχρεωτική εκπαίδευση

Διαδικασία επιλογής

Έξι (6) υποψήφιοι, καθώς και εννέα (9) επιλαχόντες, θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου για τις τρεις (3) διαθέσιμες θέσεις.

Για τους έξι (6) υποψήφιους που θα κληρωθούν, θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με στελέχη των φορέων.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

II. Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για 1 από τις 60 θέσεις, επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος II), για διαφορετικά τμήματα των φορέων από τα κάτωθι πεδία:

Κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα για έως τρία πεδία σπουδών, εφόσον διαθέτει τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών, τους οποίους θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά, σε μια ενιαία φόρμα.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

 • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης από 1/6/1984 και μετά) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
 • Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση) θεωρείται απαραίτητη
 • Πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (π.χ. FCE) – η σχετική πιστοποίηση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά.
 • Πτυχίο πανεπιστημίου ή τίτλο σπουδών από μεταλυκειακή επαγγελματική σχολή που απαιτεί τουλάχιστον τριετή φοίτηση, ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Ο τίτλος θα πρέπει να αντιστοιχεί στο/στα επιλεχθέν(τα) πεδία ή να είναι συναφής – οι σχετικοί τίτλοι σπουδών θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά

Σημαντικές πληροφορίες

 • Συνολικές διαθέσιμες θέσεις: 63
 • Έναρξη πρακτικής άσκησης: 3 Ιουνίου 2019
 • Λήξη πρακτικής άσκησης: 15 Ιανουαρίου 2020
 • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 10 Απριλίου 2019, 14:00 (ώρα Ελλάδας)
 • Κληρώσεις υποψήφιων: 19 Απριλίου 2019
 • Διαδικασία συνεντεύξεων: Μάιος 2019
 • Το ωράριο του προγράμματος πρακτικής άσκησης διαχωρίζεται στους παρακάτω τύπους, ανάλογα με το τμήμα απασχόλησης του υποψήφιου:
  • 40 ώρες/6 ημέρες/κυλιόμενο ωράριο (περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα)
  • 40 ώρες/5 ημέρες/κυλιόμενο ωράριο (περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα)
  • 40 ώρες/5 ημέρες/σταθερό ωράριο

Αν σε έψησε, μπορείς να υποβάλλεις τηναίτηση σου ΕΔΩ.63 νέες θέσεις πρακτικής προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το… τέλουμε πολύ!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET