ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το κρασί!

Γράφει η Λυδία Παππά, από το Y-olo.gr Εντάξει, ξέρεις να το πίνεις (αν και όπως θα διαπιστώσεις, κι αυτό σχετικό είναι), όμως δεν είναι αρκετό εάν θέλεις να συμμετέχεις σε μια συζήτηση που αφορά το κρασί ή θέλεις να δείξεις ότι δεν είσαι και καμιά άσχετη! Για να φαίνεσαι λοιπόν όταν παραγγέλνεις ένα ποτήρι κρασί, […]

Neopolis Team

23 Ιανουαρίου, 2016

Γράφει η Λυδία Παππά, από το Y-olo.gr

Εντάξει, ξέρεις να το πίνεις (αν και όπως θα διαπιστώσεις, κι αυτό σχετικό είναι), όμως δεν είναι αρκετό εάν θέλεις να συμμετέχεις σε μια συζήτηση που αφορά το κρασί ή θέλεις να δείξεις ότι δεν είσαι και καμιά άσχετη! Για να φαίνεσαι λοιπόν όταν παραγγέλνεις ένα ποτήρι κρασί, πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον τα βασικά, όπως:

Δεν βάζουμε ποτέ παγάκια!

plirofories-krasiou1

Τι πάει να πει «μα, το λευκό πίνεται δροσερό;» Γι’ αυτό οι άνθρωποι το βάζουν στο ψυγείο! Το πρόβλημα με τα παγάκια είναι εκτός από το να ρίχνουν τη θρεμοκρασία του, αραιώνουν το κρασί, γιατί καθώς λιώνουν αρχίζεις σιγά σιγά να βάζεις νερό στο κρασί σου (στην κυριολεξία). Καλύτερα λοιπόν να πεις στον καλό σου να περιμένει ένα τέταρτο, όσο δηλαδή χρειάζεται για να έρθει σε κατάλληλη θερμοκρασία ένα λευκό κρασί όταν το βάζεις στην κατάψυξη.

Δεν παίρνουμε ποτήρι απευθείας από το πλυντήριο πιάτων

plirofories-krasiou2

Εάν το ποτήρι όπου θα σερβίρεις το κρασί είναι έστω και ελάχιστα ζεστό, θα καταστραφεί η αίσθηση από την πρώτη γουλιά του κρασιού, κάτι που ένας «γνώστης» δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του! Αν το πλυντήριο μόλις τελείωσε, άφησε το ποτήρι για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από το νερό της βρύσης για να κρυώσει.

Το κόκκινο κρασί δεν πίνεται ζεστό

plirofories-krasiou3

Το ότι δεν πρέπει να είναι παγωμένο δεν σημαίνει ότι το σερβίρουμε ζεστό -γιατί τότε οι τανίνες του είναι πιο έντονες, κάτι που το κάνει λιγότερο ευχάριστο στη γεύση. Για να έχει την ιδανική θερμοκρασία, άφησέ το για 5 λεπτά στο ψυγείο.

Κι όμως, η σαμπάνια δεν πίνεται σε ψηλό, λεπτό ποτήρι

plirofories-krasiou4

Τα ποτήρια αυτά που βλέπεις στις σαπουνόπερες σχεδιάστηκαν ώστε να φυλακίζουν τις φυσαλίδες του αέρα για αισθητικούς λόγους. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τον αέρα φυλακίζουν και τα αρώματα της σαμπάνιας κι έτσι δεν μπορείς να απολαύσεις ολοκληρωμένη τη γεύση της σε κάθε γουλιά. Είναι προτιμότερο να τη σερβίρεις στο ποτήρι του λευκού κρασιού. Α, και για να μην ξεχάσω: μη βάζεις σαμπάνια σε κοκτέιλ -είναι φτιαγμένη για να πίνεται σκέτη. Στα κοκτέιλ σου μπορείς να βάζεις prosecco ή οποιοδήποτε άλλο αφρώδες κρασί.

Πάντα φυλάμε τα κρασιά σε μέρος όπου δεν τα βλέπει ο ήλιος

plirofories-krasiou5

Εάν ακουμήσεις το μπουκάλι στον πάγκο της κουζίνας, το φως της ημέρας θα αλλάξει εντελώς τη γεύση του που θα γίνει λιγότερο «φρέσκια» και περισσότερο «συμπυκνωμένη». Μπλιαχ!

Αν το άνοιξες πριν 4 μέρες (και δεν το έχεις πιει ακόμα) πέταξέ το!

plirofories-krasiou6

Μπορείς να κλείσεις με το φελλό ένα ήδη ανοιγμένο μπουκάλι και να απολαύσεις το υπόλοιπο το επόμενο βράδυ… άντε, το μεθεπόμενο. Εάν όμως έχουν περάσει 4 ή περισσότερες μέρες από το άνοιγμά του, πίστεψέ με, δεν θέλεις να το πιεις…

Πηγή: Y-olo.gr

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Μετά από 961 προσπάθειες πήρε το δίπλωμα οδήγησης στα 69 της και μας έδωσε ελπίδα!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το Reebok x Botter Concept Sneaker Engineered by HP έφερε την καινοτομία στην Εδβομάδα Μόδας του Παρισιού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET