ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ξέχνα όσα ήξερες | Πώς αλλάζει η σχέση σου με το …πορτοφόλι, μόλις παίρνεις το πτυχίο!

Η φοιτητική ζωή είναι μία από τις καλύτερες περιόδους στην πορεία κι εξέλιξη ενός νέου, μιας και βγαίνει συνέχεια, τα άγχη του περιορίζονται στο διάβασμα για τη σχολή, ενώ περιτριγυρίζεται μονίμως από παρέες και γλέντια. Ωστόσο, μετά από τέσσερα (και βάλε) χρόνια, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν και πλέον έρχεσαι αντιμέτωπος/η με τις υποχρεώσεις και τις οικονομικές δυσκολίες της […]

Default avatar

Guest Author

18 Μαΐου, 2017

Η φοιτητική ζωή είναι μία από τις καλύτερες περιόδους στην πορεία κι εξέλιξη ενός νέου, μιας και βγαίνει συνέχεια, τα άγχη του περιορίζονται στο διάβασμα για τη σχολή, ενώ περιτριγυρίζεται μονίμως από παρέες και γλέντια.

Ωστόσο, μετά από τέσσερα (και βάλε) χρόνια, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν και πλέον έρχεσαι αντιμέτωπος/η με τις υποχρεώσεις και τις οικονομικές δυσκολίες της ζωής.

Παρακάτω περιγράφουμε τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει άρδην η διαχείριση των χρημάτων σου, αμέσως μετά την αποφοίτηση:


1. Μαθαίνεις τι σημαίνει αποταμίευση

Καυχιέσαι ότι πλέον είσαι πτυχιούχος,  ωστόσο, παραλείπεις το γεγονός ότι το πτυχίο αυτό είναι και το εισιτήριο σου για την ενήλικη ζωή. Αυτό κατά συνέπεια σημαίνει πως πλέον δεν μπορείς να λαμβάνεις χρήματα από τους γονείς σου. Αντίθετα, όχι μόνο πρέπει να βρεις μία δουλειά αλλά και από τον μηνιαίο σου μισθό να βάζεις αρκετά από αυτά τα χρήματα στην άκρη.


2. Αρχίζεις να σπαταλάς χρήματα για εμπειρίες κι όχι για υλικά αγαθά

Η ζωή σου μετά την φοιτητική πορεία, μοιάζει να έχει πάρει μία πιο ώριμη τροχιά. Στο πνεύμα αυτό λοιπόν επιθυμείς περισσότερο να συλλέγεις νέες εμπειρίες παρά να αγοράζεις περιττά αντικείμενα. Σταματάς να ακολουθείς μία χρησιμοθηρική λογική και πρεσβεύεις έναν πιο ουσιώδη τρόπο ζωής.


3. Αλλάζουν οι προτεραιότητες σου

Όταν παίρνεις πια πτυχίο, σιγά σιγά επιδιώκεις και την ανεξαρτησία σου. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι οι προτεραιότητες σου αλλάζουν. Προτιμάς να φας ή να πληρώσεις τους λογαριασμούς παρά να αγοράσεις ρούχα ή να βγεις για 100 καφέδες το μήνα.


4. Kάνεις ολόκληρη έρευνα αγοράς πριν πας στο σούπερ μάρκετ

Για αυτό κοροΐδευες τη μάνα σου εδώ και πολλά χρόνια και τώρα το κάνεις και εσύ ο ίδιος/α. Ωστόσο, καταλαβαίνεις πλέον πως είναι πολύ χρήσιμο να ψάχνεις την καλύτερη τιμή σε πολλά προϊόντα με σκοπό να εξοικονομείς χρήματα.


5. Γίνεσαι πιο ρεαλιστής/στρια

Όσο καταλαβαίνεις την σημασία των χρημάτων, γίνεσαι πιο ρεαλιστής/στρια. Μαθαίνεις να ζεις με αυτά που πρέπει και να μην ζεις στα ουράνια!


6. Τώρα καταλαβαίνεις την πραγματική αξία του χρήματος

Παλιότερα, μπορεί να έπαιρνες 100 ευρώ από τους γονείς σου και μέσα σε δύο εβδομάδες να τα είχες χαλάσει όλα και να ήσουν ταπί και ψύχραιμος/η. Ωστόσο, τώρα πρέπει να συντηρήσεις μόνος/η σου τον εαυτό σου και έτσι δεν έχεις περιθώρια για λάθη και σπατάλες.


Εν ολίγοις, μπορεί να μην γίνεσαι φραγκοφονιάς μετά την αποφοίτηση αλλά σίγουρα μετράς τα χρήματα περισσότερο από άλλες φορές και κάνεις πιο συνετή διαχείριση!

 

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET