ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

6 tips με τα οποία ένας 20χρονος μπορεί να πετύχει οικονομικά, χωρίς τη βοήθεια κανενός!

Είναι γεγονός ότι στην ηλικία που βρισκόμαστε, ξεκινάμε σιγά σιγά να κάνουμε σκόρπιες σκέψεις σχετικά με το επαγγελματικό μας μέλλον. Το αν τελικά θα εξασκήσουμε το επάγγελμα που σπουδάσαμε, αν θα κάνουμε κάποιο μεταπτυχιακό και γενικά προσπαθούμε να λάβουμε αποφάσεις για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Βέβαια, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που λαμβάνουμε υπόψιν μας είναι και […]

Default avatar

Guest Author

18 Ιανουαρίου, 2017

Είναι γεγονός ότι στην ηλικία που βρισκόμαστε, ξεκινάμε σιγά σιγά να κάνουμε σκόρπιες σκέψεις σχετικά με το επαγγελματικό μας μέλλον. Το αν τελικά θα εξασκήσουμε το επάγγελμα που σπουδάσαμε, αν θα κάνουμε κάποιο μεταπτυχιακό και γενικά προσπαθούμε να λάβουμε αποφάσεις για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Βέβαια, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που λαμβάνουμε υπόψιν μας είναι και οι οικονομικές απολαβές. Ωστόσο, πριν αποκατασταθούμε πλήρως επαγγελματικά υπάρχουν μερικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, ώστε να θέσουμε τις βάσεις για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε αύριο.

Οι συγκεκριμένες συμβουλές προέρχονται από έναν οικονομικό σύμβουλο της Wall Street, o οποίος έχει στο πελατολόγιό του τελειόφοιτους 20χρονους που θέλουν να πετύχουν επαγγελματικά και να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται.

#1 Bρες μια ευκαιριακή δουλειά

Ένα καλό πρώτο βήμα για να αυξήσεις το εισόδημά σου είναι να βρείς μια ευκαιριακή δουλειά. Ουσιαστικά, μ’ αυτόν τον τρόπο μπορείς να γεμίσεις δημιουργικά κι αποδοτικά τις κενές ώρες της ημέρας σου. Μια καλή ιδέα είναι να δουλέψεις part time ως σερβιτόρος, πωλητής ή να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια του Γυμνασίου ή ακόμη και σε συμφοιτητές σου. Μπορεί τίποτα από τα παραπάνω να μην άπτεται άμεσα των σπουδών σου, όμως ενισχύεται το εισόδημά σου, τη στιγμή που μπαίνεις στη λογική του «εργάζομαι για να βγάλω τα δικά μου χρήματα».

#2 Ξεκίνα να επενδύεις

Γενικά οι άνθρωποι φοβούνται να επενδύσουν τα χρήματά τους (χρηματιστήριο, συνάλλαγμα κλπ), είτε γιατί το θεωρούν επικίνδυνο είτε γιατί δε γνωρίζουν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα όμως, είναι μια διαδικασία με την οποία πρέπει να εξοικειωθείς όσο είσαι νέος, έστω και με ελάχιστα χρηματικά ποσά. Δε φαντάζεσαι τι πλεονέκτημα θα έχεις σε λίγα χρόνια από σήμερα.

#3 Μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα

Όταν τελικά αρχίζεις να αποκτάς εισόδημα, δε χρειάζεται να αρχίζεις να σκορπάς τα χρήματά σου λες και είσαι ήδη πλούσιος… Το θέμα είναι να διαχειριστείς σωστά αυτά τα χρήματα και να τα χρησιμοποιείς όσο γίνεται πιο έξυπνα. Επιπλέον, δεν πρόκειται κανείς να σε κατακρίνει για το γεγονός ότι αποταμιεύεις τα χρήματά σου και δεν κάνεις άσκοπες σπατάλες. Βλέποντας το πόσο λίγα χρήματα χρειάζεσαι πραγματικά για να επιβιώσεις, σου τονώνει την αυτοπεποίθηση και επιπλέον εξαλείφει το άγχος που μπορεί να έχεις.

#4 Kατανόησε τις καταναλωτικές σου συνήθειες

Δουλεύεις πολύ σκληρά για το κάθε ευρώ που κερδίζεις. Δεν θεωρείς ότι είναι καλύτερα να ξοδεύεις τον κόπο σου σε πράγματα που πραγματικά χρειάζεσαι; Όλες αυτές οι μικρές αγορές που μπορεί να κάνεις καθημερινά, μπορεί να φαντάζουν αθώες, ωστόσο συνολικά αποτελούν ένα σημαντικό ποσό άσκοπων εξόδων! Έτσι, αν καταφέρεις να οργανώσεις το budget σου και να προστατευτείς από περιττές δαπάνες, τα οφέλη (υλικά και πνευματικά) θα είναι σίγουρα πολύ περισσότερα.

#5 Εστίασε στους στόχους σου

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να ξοδεύεις έξυπνα τα λεφτά σου, αποτελεί μια τεράστια θυσία. Θεωρούν ότι στερείσαι πάρα πολλά πράγματα… Όμως, αν καταφέρεις να συνδυάσεις τα χρήματα που κερδίζεις, με κάποιο στόχο που θες να πετύχεις μελλοντικά, τότε όλη αυτή η λεγόμενη θυσία θα έχει μετατραπεί στο μέσο της επιτυχίας σου.

#6 Eπαναπροσδιόρισε τις φιλίες σου

Παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις παρέα. Ουσιαστικά, είναι εκείνοι οι οποίοι ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή σε εσένα… Για αυτό αν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν επαγγελματικά, τότε και εσύ θα θες να πετύχεις το ίδιο πράγμα. Αν όμως συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που είναι αργόσχολοι και γενικά ρέμπελοι, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε πάρει και εσένα η κατηφόρα!

Άντε και καλές δουλειές!

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET