ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 λόγοι που δε θα σταματήσουμε να τρώμε Nutella, ακόμα κι αν πρόκειται να πεθάνουμε!

Οι Έλληνες ειδικοί χαρακτηρίζουν άκρως αμφιλεγόμενο το φοινικέλαιο, που αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά δημιουργίας της Nutella, καθώς πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) το χαρακτηρίζει καρκινογόνο. Η συγκεκριμένη επιλογή  αυτού του συστατικού, στηρίζεται στην άκρως χαμηλή τιμή του, για αυτό και πέρα από τη Νutella το βρίσκουμε και […]

Default avatar

Guest Author

16 Ιανουαρίου, 2017

Οι Έλληνες ειδικοί χαρακτηρίζουν άκρως αμφιλεγόμενο το φοινικέλαιο, που αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά δημιουργίας της Nutella, καθώς πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) το χαρακτηρίζει καρκινογόνο.

Η συγκεκριμένη επιλογή  αυτού του συστατικού, στηρίζεται στην άκρως χαμηλή τιμή του, για αυτό και πέρα από τη Νutella το βρίσκουμε και σε άλλα προϊόντα τροφίμων. H εταιρεία παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος, Ferrero, πρός υπεράσπισή της αναφέρει ότι η διαδικασία επεξεργασίας του φοινικέλαιου δεν επηρεάζει την ασφάλεια του προϊόντος.

Όμως και πάλι, ανεξάρτητα από το αν είναι καρκινογόνα ή όχι η Nutella δεν παύει να είναι μια μεγάλη μας αγάπη!!

Ας δούμε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους θα άξιζε να πεθάνουμε τρώγοντας Nutella:

#1 O συνδιασμός της σοκολάτας μαζί με το φουντούκι είναι ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ!

Ειλικρινά θα μπορούσαμε να την έχουμε για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Εντάξει, μπορεί να φλερτάραμε λίγο με το διαβήτη, όμως και πάλι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Nutella είναι απλά εθισμός!

#2 Μπορούμε να την προσθέσουμε παντού

Δε λέω να κάνουμε τίποτα υπερβολές, όπως για παράδειγμα Nutella με ψάρι. Όμως  αν την αλοίψουμε πάνω σε φέτες ψωμί ή  φρυγανιές, θα είναι το τέλειο πρωινό ( ή γενικά σνάκ). Επιπλέον, αποτελεί τέλεια γέμιση για κρουασάν, κέικ και γενικά όλα τα είδη γλυκών. Γενικώς είναι εγγύηση!

#3 Eίναι η παρηγοριά μας σε κάθε στεναχώρια

Οπότε δεν είμαστε στα καλύτερά μας ή νιώθουμε μια κάποια κατάθλιψη, ο οργανισμός μας ζητάει απεγνωσμένα κάτι γλυκό. Και φυσικά δεν υπάρχει κατί καλύτερο, από το να πάρουμε ένα κουτάλι και να κανονίσουμε το μπόλ με τη Nutella.

#4 Tα φουντουκιά είναι που κάνουν τη διαφορά

Γενικά όπως είπαμε ο συνδιασμός της σοκολάτας με το φουντούκι είναι υπέροχος. Όμως, σημασία έχει και η ποσότητα των φουντουκιών σε κάθε βαζάκι. Έτσι μετά από ενδελεχή έρευνα ( η αγαπημένη μας Google) ανακάλυψα ότι σε κάθε συσκευασία των 500 γραμμαρίων, υπάρχουν 50 ολόκληρα φουντούκια. Πληροφοριακά, η Nutella καταναλώνει το 25% της παγκόσμιας παραγωγής φουντουκιών.

#5 Δεν πρόκειται ποτέ να μας προδώσει

Είναι από τα λίγα πράγματα σε αυτή τη ζωή, που δεν πρόκειται να μας γυρίσει την πλάτη. Κάθεται καρτερικά μέσα στο μπόλ, για να μας συμπαρασταθεί σε όλα τα άσχημα πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε.

#6 Δεν είναι ποτέ λιγωτική

Όση Nutella και να φάμε δεν πρόκειται, ποτέ να λιγωθούμε και αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Για αυτό δεν μας σταματάει τίποτα πια!

 

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET