ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

5 συμβουλές πριν τρέξεις στο Red Bull Homerun για να τη βγάλεις… καθαρή!

Μερικά tips που δεν πρέπει να σου περάσουν απαρατήρητα!

Το Red Bull Homerun είναι ένας αγώνας σκι και snowboard με ομαδική εκκίνηση τύπου Le Mans. Οι συμμετέχοντες λοιπόν θα δώσουν μάχη πάνω στο χιόνι για την πρώτη θέση! Αν και η διασκέδαση είναι εξασφαλισμένη εμείς σου παρουσιάζουμε πέντε βασικές συμβουλές για να μπορέσεις να διακριθείς και πάνω απ’ όλα για να το διασκεδάσεις.

 1. Φρόντισε να είσαι συνεπής

Ήρθε η μέρα για το Red Bull Homerun (Σάββατο 7/3), οπότε φρόντισε να μην σε πλακώσουν τα σκεπάσματα! Είτε ξεκινήσεις από την Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας, είτε από κάποιο σπίτι ή ξενοδοχείο της περιοχής φρόντισε να είσαι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και συγκεκριμένα στα Κελάρια στην ώρα σου (09:30 με 11:30). Μην ξεχνάς ότι θα υπάρχουν 250 συμμετέχοντες.

Παράλληλα, φρόντισε να έχεις δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή εδώ. Ακόμη κι αν δεν το κάνεις όμως θα έχεις μια ευκαιρία να δηλώσεις συμμετοχή επί τόπου (11:30 με 12:30) μόνο όμως αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις (υπάρχει όριο συμμετοχών 250 άτομα).

 1. Η εκκίνηση είναι το παν

Όπως σε όλους τους αγώνες με ομαδική εκκίνηση ο τρόπος που θα ξεκινήσεις πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά την επίδοση σου. Ειδικά σε αγώνες με εκκίνηση τύπου Le Mans στα χιόνια -όπως είναι το Red Bull Homerun- όπου οι skier και snowboarders θα πρέπει να τρέξουν μέχρι τον εξοπλισμό τους και στην συνέχεια να τα φορέσουν γρήγορα, για να φύγουν με τους πρώτους. Μάλιστα οι αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες στην κατηγορία snowboard έχουν σαφώς πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τοποθετήσεις το snowboard ή τα σκι σου σε κάποιο σημείο της εκκίνησης όπου να μπορείς να τα βρεις εύκολα. Δεν είναι ότι καλύτερο να ψάχνεις πανικόβλητος για τα σκι ή το σανίδι σου πριν ξεκινήσεις.

Σου προτείνουμε πάντως να κάνεις προπόνηση-εξάσκηση στο γρήγορο δέσιμο του snowboard σου, αλλά και στο κούμπωμα των σκι. Αν το έχεις προπονήσει γίνονται όλες οι κινήσεις αυτοματοποιημένα και πιο γρήγορα και μπορεί να αποκτήσεις σημαντικό πλεονέκτημα. Προσοχή! Μέσα στην βιασύνη σου πρέπει να κουμπώσεις σωστά τις δέστρες!

 1. Με ροή, προσοχή και γκάζια για το φλατ!

Για να διακριθείς σε έναν αγώνα πρέπει πρώτα απ’ όλα να τερματίσεις! Αυτός είναι ο αυτοσκοπός σου σε κάθε αγωνιστική διοργάνωση που συμμετέχεις άλλωστε. Στην περίπτωση του Red Bull Homerun, όπου ειδικά στα πρώτα μέτρα μετά την εκκίνηση γίνεται χαμός, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός: Φρόντισε να διατηρείς την ροή και τον ρυθμό σου, να μην κάνεις έντονους ελιγμούς και να προσέχεις τους άλλους. Μια σύγκρουση από απροσεξία θα σου κόψει σίγουρα την φόρα…

Αν δεν γνωρίζεις την πίστα Βάκχος στον Παρνασσό να σε πληροφορήσουμε ότι ξεκινά με ένα τμήμα με αρκετά μεγάλη κλίση (κόκκινη πίστα), στη συνέχεια ακολουθεί ένα φλατ τμήμα με μικρή κλίση και μετά πάλι αυξημένη κατηφόρα μέχρι τον τερματισμό. Όπως καταλάβαίνεις αυτό το φλάτ τμήμα είναι και το πιο καθοριστικό! Φρόντισε να πάρεις όσο περισσότερη φόρα μπορείς στην κλίση και στην συνέχεια προσπάθησε να διατηρήσεις την ταχύτητα σου χωρίς να κάνεις έντονους ελιγμούς. Μια αεροδυναμική στάση (σκυμμένος) μπορεί να σε βοηθήσει.

 1. Μείνε συγκεντρωμένος και καθόλου αγχωμένος

Η διαδρομή του Red Bull Homerun στον Παρνασσό είναι αρκετά μεγάλη και έχεις όλο τον χρόνο να ανακάμψεις, εάν δεν ξεκίνησες όπως θα ήθελες. Οπότε φρόντισε να μείνεις συγκεντρωμένος. Εστίασε στην δική σου πορεία και στις κινήσεις σου και μην ψάχνεις γύρω να δεις τι κάνουν οι αντίπαλοι σου και σε ποια θέση βρίσκεσαι. Κράτα καθαρό το μυαλό σου και μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο, ούτε καν τα χρηματικά έπαθλα!

Επίσης δεν θα πρέπει να αγχώνεσαι! Εντάξει το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, και ειδικά αν είσαι από τα φαβορί ή τρέχεις για πρώτη φορά σε αγώνα… Ωστόσο πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι βρίσκεσαι εκεί για να περάσεις καλά και όχι για να αγχωθείς. Πάρε λοιπόν βαθιές ανάσες πριν την εκκίνηση ή απλά χαλάρωσε κάνοντας απλές συζητήσεις με τους συναθλητές σου.

 1. Κράτα δυνάμεις για το after party!

Ναι, αυτοσκοπός σου είναι ο τερματισμός, αλλά μην ξεχνάς ότι και μετά το πέρας του αγώνα η φάση συνεχίζεται. Στο after party που ακολουθεί μπορείς να περάσεις πραγματικά καλά με μουσικάρες, χορό, παγωμένα Red Bull και ευχάριστες συζητήσεις. Παράλληλα είναι ο ιδανικός χώρος για να γνωρίσεις νέα άτομα που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με σένα. Για να βρίσκονται κι αυτοί στο Red Bull Homerun έχετε σίγουρα κάτι κοινό.

Πριν το πάρτι βέβαια φρόντισε να βρίσκεσαι στην απονομή προκειμένου να ανέβεις στο βάθρο -αν τα έχεις καταφέρει- ή απλά να χειροκροτήσεις τους πρωταγωνιστές… Αν ήσουν εσύ πρώτος δεν θα ήθελες ένα δυνατό κοινό να σε χειροκροτήσει;

Για να περάσεις ακόμη καλύτερα φρόντισε να μην χρειάζεται να ταξιδέψεις μετά το after party! Θα είσαι πιο cool και θα το πας μέχρι τέλους.

Πρόγραμμα αγώνα | Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

 • 09:30 π.μ. – 11:30 π.μ.: Στο χώρο του σαλέ στα 1950μ, παραλαβή αριθμών και chip χρονομέτρησης για όσους έχουν γραφτεί ήδη ηλεκτρονικά. Προσοχή: Όσοι δεν παραλάβουν τους αριθμούς τους μέχρι τις 11.30 π.μ., η θέση τους θα ακυρωθεί.
 • 11:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.: Παραχώρηση όσων θέσεων δεν διατέθηκαν παραπάνω σε αθλητές on the spot, μέχρι το όριο των 250 θέσεων.
 • 13:15 μ.μ. – 13:30 μ.μ.: Συγκέντρωση αθλητών στην κορυφή του Βάκχου για την Τεχνική Ενημέρωση (Υποχρεωτική η παρουσία όλων των συμμετεχόντων).
 • 13:30 μ.μ. – 14:00 μ.μ.: Τοποθέτηση εξοπλισμού στον οριοθετημένο χώρο πριν την αψίδα εκκίνησης.
 • 00 μ.μ.: Εκκίνηση αγώνα.
 • 15 μ.μ.: Απονομές και Party στο σαλέ στα 1950μ.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

WHAT’S UP: Ανανέωση υπολοίπου μόλις με 8€ και περισσότερα συνδυαστικά πακέτα ομιλίας και data!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια της Βίκος Cola είναι μια ωδή στο αυθεντικό και το αυθόρμητο!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House στήριξε το Σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» και τα παιδιά των ακριτικών περιοχών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET