ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 λόγοι που θα σε πείσουν ότι δεν είναι κακό που δεν έχεις βρει ακόμη τη δουλειά των ονείρων σου!

Στις μέρες μας δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που νέα παιδιά με πτυχία και περγαμηνές, δεν εργάζονται σε δουλειά αντίστοιχη των σπουδών τους , αλλά σε ευκαιριακές ή διαμετρικά αντίθετες αυτών. Αυτό είναι αναμενόμενο. Για κανέναν δεν είναι εύκολα και στρωμένα με ροδοπέταλα τα πράγματα, ειδικά στην αρχή της καριέρας του, γι’ αυτό ο καθένας […]

Θεώνη Σταματοπούλου

6 Φεβρουαρίου, 2017

Στις μέρες μας δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που νέα παιδιά με πτυχία και περγαμηνές, δεν εργάζονται σε δουλειά αντίστοιχη των σπουδών τους , αλλά σε ευκαιριακές ή διαμετρικά αντίθετες αυτών. Αυτό είναι αναμενόμενο. Για κανέναν δεν είναι εύκολα και στρωμένα με ροδοπέταλα τα πράγματα, ειδικά στην αρχή της καριέρας του, γι’ αυτό ο καθένας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τυχόν αποτυχίες, δυσκολίες και προβλήματα που θα αντιμετωπίσει.

Στο κάτω κάτω, δεν είναι κακό που δεν έχεις βρει ακόμη την δουλειά των ονείρων σου, αντ’ αυτού έχε στο νου σου τα παρακάτω πράγματα όσο βρίσκεσαι σε απελπισία:

1. Θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις την απαραίτητη προϋπηρεσία που θα σου χρειαστεί στο μέλλον

Ακόμη κι αν δεν κάνεις την δουλειά της προτίμησής σου, έχεις τουλάχιστον την ευκαιρία να κερδίσεις εποικοδομητική εμπειρία στον τομέα σου, όπου μελλοντικά θα σου φανεί πολύ χρήσιμη. Οι περισσότεροι εργοδότες, θεωρούν ως βασική προϋπόθεση το να έχεις μερικά χρόνια προϋπηρεσία στον τομέα που θες να εργαστείς, επομένως χρησιμοποίησέ το υπέρ σου και εμπλούτισε όσο πιο καλά μπορείς το βιογραφικό σου.

2. Θα έχεις την ευκαιρία να δικτυωθείς κοινωνικά

Η Marcy Williams CEO της Commonwealth Management and Consulting, αναφέρει: «Για να αποκτήσεις την δουλειά των ονείρων σου, θα πρέπει να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που έχουν ήδη αυτό που ποθείς.» Πρέπει να αποκτήσεις τέτοιες επαφές που να σου δώσουν πρόσβαση στον τομέα που θες να εργαστείς.

3. Θα έχεις την ευκαιρία να αποσαφηνίσεις πιο διεξοδικά την δουλειά των ονείρων σου

Μπορεί να έχεις μία αμυδρή ιδέα για αυτή την ονειρική δουλειά, αλλά μερικές φορές η πραγματικότητα απέχει πολύ από την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου. Είναι αναγκαίο να απαντήσεις σε ουσιώδη ερωτήματα που σχετίζονται με την καριέρα σου, πριν πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση, όπως για παράδειγμα: «Ποιες είναι οι αδυναμίες και ποιες οι δυνατότητες του τύπου δουλειάς που αναζητάς;»,  «Σε τι είδους εργασίες είσαι καλύτερος/η;»

4. Θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να ανελιχθείς στο μέλλον

Η πρώτη σου δουλειά, όποια και αν είναι αυτή, θα είναι το πρώτο λιθαράκι στην μελλοντική επαγγελματική σου πορεία. Για αυτό και ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να ξεχωρίσεις και να εντυπωσιάσεις. Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις στους εργοδότες σου, τι πραγματικά αξίζεις. Είναι γεγονός ότι αν δουλέψεις σκληρά, τότε μελλοντικά μπορεί να υπάρξει μία πιθανή προαγωγή ή ένας μεγαλύτερος μισθός.

5. Θα έχεις την ευκαιρία να τελειοποιήσεις τις ικανότητές σου

Η τωρινή σου δουλειά είναι η καταλληλότερη ευκαιρία για σένα, να αποκτήσεις όσο περισσότερες ικανότητες μπορείς που θα σου φανούν χρήσιμες στην επόμενη δουλειά σου. Μπορείς κάλλιστα να ζητήσεις να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες από αυτές που έχεις τώρα, ακριβώς για να αποκτήσεις περισσότερα εφόδια στον τομέα σου.

 

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET