fbpx

5 λόγοι για να επισκεφθείς το φετινό TEDxPanteionUniversity!


Το Σάββατο ετοιμάσου να προσθέσεις μια νέα έννοια στο λεξιλόγιό σου, γιατί το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, για να παρουσιάσει το τέταρτο κατά σειρά main event του, με τίτλο «The Age of Smupid»Η άγνωστη λέξη είναι προφανής. Ωστόσο, τι σημαίνει αυτή; 

Ή καλύτερα, τι είναι τέλος πάντων η… Γένια των Smupids;

Αυτό θα έρθεις να μάθεις αυτό το Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) και σήμερα μάζεψα (με τη βοήθεια φυσικά και της ομαδούλας του φετινού TEDx του Παντείου Πανεπιστημίου) και 5 λόγους για τους οποίους το φετινό TEDxPanteionUniversity ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το χάσεις!

#1 Εισιτήριο για…καλό σκοπό!

Με την είσοδο να είναι δωρεάν και τα εισιτήρια βέβαια να έχουν πλέον και αισίως εξαντληθεί μόλις σε μια(!) μέρα κυκλοφορίας, όσοι κατάφεραν να τα εξασφαλίσουν, προκειμένου να έχουν το «ελεύθερο» να παρακολουθήσουν το main event το Σάββατο, καλούνται να συμμετέχουν στη δράση συλλογής ειδών ανάγκης έναντι τιμής εισιτηρίου σε συνεργασία με το Steps. Τα είδη που θα συλλεχθούν είναι: όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά (πέννες), ελαιόλαδο, μπισκότα (τύπου Πτι-Μπερ) και πελτές ντομάτας.


#2 Ο εκπληκτικός χώρος που θα το φιλοξενήσει!

Το Μουσείο Μπενάκη, αν δε το έχεις επισκεφθεί ποτέ, μάλλον μόλις βρήκες την καταλληλότερη αφορμή να το κάνεις. Πρόκειται για το νέο κτίριο του γνωστού μουσείου έκτασης 8.200 τ.μ. με υπόγειους χώρους 2.800 τ.μ. και εσωτερικό αίθριο 850 τ.μ.  Οι εκθεσιακοί του χώροι καλύπτουν επιφάνεια 3.000 τ.μ., το αμφιθέατρο είναι χωρητικότητας 300 ατόμων, ενώ υπάρχουν και αίθουσες που φιλοξενούν τις υπηρεσίες του Μουσείου. Σε γενικές γραμμές δύσκολα θα βρεις την παραμικρή ατέλεια σε αυτό το στολίδι της Πειραιώς και αν θες και τη γνώμη μ0υ, είναι ο ιδανικότερος χώρος για να φιλοξενήσει ένα σπουδαίο event όπως το φετινό TEDx του Παντείου.


#3 Προσβασιμότητα σε όλους, ΜΑ ΟΛΟΥΣ!

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Team του φετινού TEDx του Παντείου ήταν να φροντίσουν όχι μόνο ο χώρος να είναι προσβάσιμος σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, όχι μόνο να είναι φυσικά και σε ένα κεντρικό σημείο όπου μπορεί ο καθένας να μεταβεί, είτε με τα ΜΜΜ, είτε με το δικό του μέσο χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία, αλλά και να είναι όλο το event πιο προσβάσιμο από ποτέ. Πιο συγκεκριμένα, θα προσφέρεται διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα, σε συνεργασία με το HandsUp, καθ’ όλη τη διάρκεια του event! Ουάου;;;


#4 Και Workshopάρες θα έχει…

Τι; Νόμιζες ότι στα breaks του event θα κάθεσαι με τις ώρες να πίνεις την καφεδάρα σου και να γυρνάς από ‘δω κι από ‘κει; Κάνε κάτι που να είναι πιο worth! Έχουμε και λέμε:

1| Deaf Awareness – Inspirational Speakers

Σε ένα διαδραστικό σεμινάριο από τη HandsUp κωφοί ομιλητές με την παράλληλη διερμηνεία επαγγελματιών διερμηνέων της νοηματικής γλώσσας, θα μας ενημερώσουν για θέματα σχετικά με την κώφωση, την κουλτούρα και την κοινότητα των κωφών και βαρήκοων πολιτών. Θα προβούν σε συζητήσεις με το κοινό, workshops και εκμάθηση της Νοηματικής Γλώσσας με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κατάρριψη μύθων γύρω από την κώφωση.

2| The Smoothie Workshop

Το PURE Juice Bar σε ένα step by step υγιεινό workshop με την καθοδήγηση του instructor θα «διδάξει» τους συμμετέχοντες πως μπορούν και οι ίδιοι να παρασκευάσουν ένα απολαυστικό και θρεπτικό smoothie και χυμό. Έτσι, ακόμα και μετά το πέρας του event, ο συμμετέχων θα μπορεί να εντάξει στην καθημερινή του ζωή το προϊόν που δημιούργησε, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διατροφής.

3| The 50/50 Project, Unconscious Bias

Ένα workshop από το The Fifty-Fifty Project βασιζόμενο στη ύπαρξη των προκαταλήψεων και στην επιρροή τους στην διαμόρφωση της σκέψης και της συμπεριφοράς μας σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας μας. Το workshop θα έχει τη μορφή Q&A και στόχος είναι οι συμμετέχοντες να διαπιστώσουν σταδιακά την επιρροή των στερεοτύπων στη ψυχοσύνθεση μας.

4| Sustainable Development Solution Network – UN SDSN Greece

Το δίκτυο νέων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με γνώμονα τις αρχές και τις δράσεις που εκπορεύονται από την Ατζέντα 2030 μας προσκαλούν σε ένα διαδραστικό workshop, με σκοπό την εξοικείωση μας με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. To workshop θα επικεντρωθεί κυρίως στον στόχο 4, ποιοτική εκπαίδευση για όλους, με το παιχνίδι Βαρόμετρο. Είσαι έτοιμος να εξερευνήσεις πως μπορείς και εσύ προσφέρεις για έναν πιο βιώσιμο κόσμο;

5| Do it Eco Project

Με τη χρήση των κατάλληλων υλικών και τις συμβουλές της Ορσαλίας Παρθένη, οι συμμετέχοντες θα μεταμορφώσουν δικά τους ρούχα, προωθώντας την ιδέα της ανακύκλωσης και μεταποίησης ρούχων και αντικειμένων. Ένα διαδραστικό workshop που με τον πιο άμεσο τρόπο προωθεί την ιδέα της βιωσιμότητας και της οικολογίας ακόμη και στο τομέα της μόδας.

6| Pillow For Her by Coco-Mat Greece

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του project “Pillow Positive”, η Cocomat παρέχει μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς σε γυναίκες που έχουν υποστεί επέμβαση λόγω του καρκίνου του μαστού, αποσκοπώντας στην ταχύτερη ανάρρωση τους και βελτίωση του ύπνου τους. Στο πλαίσιο του διαδραστικού workshop “Pillow for Her”, η Cocomat θα προμηθεύσει τους συμμετέχοντες με όλα τα υλικά για να δημιουργήσουν και διαμορφώσουν το δικό τους μαξιλάρι, με την προσωπική τους εικαστική παρέμβαση. Στο τέλος, για κάθε μαξιλάρι, η Cocomat θα προσφέρει τον αντίστοιχο αριθμό σε γυναίκες που βρίσκονται σε μετεγχειρητικό στάδιο.

*Οι εγγραφές θα γίνουν κατά τη διάρκεια του event, Σάββατο 11 Μαΐου, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


#5 Θα είμαστε κι ΕΜΕΙΣ εκεί!

Πόσο αδιάφορο σου φαίνεται αυτό; Πολύ ε;

Νταξει η αλήθεια είναι ότι δε σε προτρέπω να έρθεις επειδή θα είμαστε εμείς εκεί. Αλλά θα ‘ναι κι η κάμερα του neopolis. Πράγμα που σημαίνει ότι ΨΑΞΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ (αν δε σε τσακώσουμε πρώτοι εμείς), να απαντήσεις στις ερωτησούλες μας και να είσαι κι εσύ ο επόμενος που θα γίνει φεϊμους στο κανάλι μας στο YouTube και στα social μας. Μη ντραπείς! Look for us!

Νομίζω δε δυσκολεύτηκες να πειστείς ότι το φετινό TEDxPanteionUniversity ΔΕ χάνεται! Σε περιμένουμε και σένα λοιπόν αυτό το Σάββατο από τις 10.00 το πρωί στο Μουσείο Μπενάκη να ερευνήσουμε μαζί την έννοια του «SMUPID», να γελάσουμε, να χορέψουμε να να να…

Α ναι, θα έχει ΚΑΙ φαγητό ΚΑΙ afterparty με κοκτειλάρες και ποτάρες!

See you there!

Για περισσότερες πληροφορίες βρες το TEDxPanteionUniversity στα Social Media:

Facebook | https://www.facebook.com/TEDxPANTEIONUNIVERSITY/

Instagram | https://www.instagram.com/tedxpanteionuniversity/

Website | https://www.tedxpanteionuniversity.com/

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET