fbpx

47χρονη δέχεται το challenge του γιου της κι αποφοιτούν μαζί από το Παιδαγωγικό Πατρών!


Κατά καιρούς βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων που αποφασίζουν στα 40, στα 50, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία να γνωρίσουν το πανεπιστήμιο και να αποκτήσουν το πρώτο τους πτυχίο, ε και παίρνουμε έμπνευση! Σε τέτοιο βαθμό, που κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στην ηλικία τους για να πάρουμε κι εμείς το μπεζ χαρτί…

Έχει άλλη χάρη η αλήθεια είναι να περνάς τα πανεπιστημιακά χρόνια και να αποφοιτάς με τα παιδιά σου, οπότε ναι, αυτό θα χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία την επόμενη φορά που θα μας ρωτήσουν πότε σκοπεύουμε να τελειώσουμε! Η Κατερίνα Καρούσου από τη Χίο άλλωστε θα μας στηρίξει με το παράδειγμά της, αφού η ίδια τελείωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών στα 47 της χρόνια έχοντας όλο αυτό το διάστημα δίπλα της το γιο της. Εντωμεταξύ, στο ίδιο πανεπιστήμιο ήταν και η κόρη της, Ευδοξία, οπότε μιλάμε για οικογενειακή υπόθεση.

Η κόρη της συγκεκριμένα είχε περάσει το 2013 στο Τμήμα Παιδαγωγικών, με τη μητέρα να τη βοηθάει στις εξεταστικές και να ενθουσιάζεται με τα μαθήματα. Λίγα χρόνια μετά, το 2016, δίνει Πανελλήνιες ο γιος της Κωνσταντίνος, ο οποίος δεν περνά με την πρώτη αλλά αποφασίζει να ξαναπροσπαθήσει το 2017, προκαλώντας τη μητέρα του να κάνει το ίδιο.

Η Κατερίνα Καρούσου είχε ξαναέρθει σε επαφή με τη διαδικασία των Πανελληνίων, περνώντας το 1992 στο Μαθηματικό Σάμου έχοντας όμως ως στόχο το Φυσικό. Από τότε πήρε πτυχία στα Αγγλικά και τα Γαλλικά και ξεκίνησε να κάνει μαθήματα σε παιδιά. Όπως αποκάλυψε, τότε της μπήκε και το «μικρόβιο» της διδασκαλίας. 

Το 2017 λοιπόν, είναι η χρονιά που μητέρα και παιδιά συναντιούνται στο ίδιο Τμήμα, μετά από μεταγραφή στην Πάτρα. «Έδωσα 25 χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα. Όλοι με ρωτούσαν πώς ήταν. Μεράκι, αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την προσπάθεια, καμία σχέση με τις πρώτες εξετάσεις που ήταν τραυματικές» αναφέρει η ίδια

Οι κόποι της ξεκάθαρα απέδωσαν καρπούς, αφού φέτος το καλοκαίρι πήρε πτυχίο και μάλιστα με τον υψηλότερο βαθμό, 8.73!

Χάρη σε αυτό διάβασε και τον όρκο στην ορκωμοσία, δηλώνοντας ότι:

Ήταν απίστευτη τιμή να διαβάσω τον όρκο. Είχα τον μεγαλύτερο βαθμό μαζί με μία συμφοιτήτριά μου, αλλά επειδή χωριστήκαμε σε γκρουπ, διαβάσαμε και οι δύο τον όρκο. Εγώ ορκίστηκα τώρα το καλοκαίρι και στην επόμενη ορκωμοσία έρχεται η σειρά του γιου μου.

Ο άντρας της και τα παιδιά της δηλώνουν ότι ήταν στο πλευρό της μητέρας όλο αυτό το διάστημα, με την κόρη, Ευδοξία Γιαλούρη, να λέει στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας»: «Έβλεπα πόσο της άρεσε και το ήθελε. Όταν πήρε το πτυχίο συγκινήθηκα πάρα πολύ. Ένιωσα περήφανη για τη μητέρα μου που στα 47 τελείωσε το πανεπιστήμιο και μάλιστα με άριστα».

Ο γιος από την άλλη, Κωνσταντίνος Γιαλούρης, με τον οποίο σπούδαζαν μαζί και τελείωσαν με διαφορά λίγων μηνών, δηλώνει: «Εγώ το εκμεταλλεύτηκα γιατί είχα τις πολύ καλές σημειώσεις της. Με βοήθησε η παρουσία της να είμαι πιο προσηλωμένος στις σπουδές μου. Υπήρχε αυτός ο άτυπος ανταγωνισμός. Είμαι περήφανος για τη μητέρα μου. Περνούσε όλα τα μαθήματα με την πρώτη. Βέβαια θα θέλαμε να είχαμε ολοκληρώσει τις σπουδές μας με διά ζώσης μαθήματα. Στην περίοδο του κορονοϊού μάς έλειψε το μάθημα».

Σύμφωνα με δηλώσεις της Κατερίνας Καρούσου, αυτό δεν ήταν το τέλος της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας της, αφού χαρακτηριστικά λέει: «Έκανα προπτυχιακές σπουδές με τον γιο μου και μεταπτυχιακές με την κόρη. Μάλιστα με πήραν δεύτερη στην κατάταξη».

Κάπου εδώ συνειδητοποιήσαμε ότι θα μας βόλευε όντως πολύ να είχαμε τη μαμά μας να κρατάει σημειώσεις κι εμείς να πηγαίνουμε χαλαροί στις διαλέξεις. Αφού δεν το ζήσαμε εμείς όμως, θα το φροντίσουμε να το κάνουν τα παιδιά μας.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET