fbpx

41 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές από την COSMOTE!


Σε μία πραγματικά δύσκολη εποχή, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να ικανοποιούν τα όνειρά τους. Αναγνωρίζοντας αυτήν ακριβώς την κατάσταση, η COSMOTE στάθηκε για μία ακόμη χρονιά δίπλα σε πρωτοετείς φοιτητές των ΑΕΙ της χώρας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Έτσι, απένειμε υποτροφίες ύψους 620.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, ένα ποσό που προστίθεται στις 622 υποτροφίες συνολικής αξίας 5 εκατ. ευρώ που έχουν απονεμηθεί τα 16 τελευταία χρόνια.

Πέρα από τη σημαντική βοήθεια που έλαβαν οι φοιτητές ωστόσο, το βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης που πραγματοποιήθηκε στην OTEAcademy υπό την αιγίδα της COSMOTE, ήταν και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε τις προσωπικές τους ιστορίες, τις θυσίες που έκαναν για να μπουν στο Πανεπιστήμιο και να ξεκινήσουν το… ταξίδι της εκπαίδευσης. Το θέμα του workshop ήταν «Ξεπερνώ τα εμπόδια, προσφέρω μάθημα ζωής σε όλους» και μας ενέπνευσε να μην τα παρατάμε ποτέ!

Από το βιωματικό εργαστήριο

Στα δικά μας μάτια πάντως, μία από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες του event ήταν η παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Μια παρουσία η οποία αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πόσο σημαντική είναι η νέα γενιά για τις εταιρείες και κατ’ επέκταση για την ανάπτυξη της χώρας. Άλλωστε, εμείς οι 20χρονοι είμαστε το μέλλον, πράγμα που σημαίνει πως είναι στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται κι από τα λόγια του ίδιου του κ. Τσαμάζ ο οποίος ανέφερε: «Ό Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους που ονειρεύονται και θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας. Η πορεία των υποτρόφων μας αποδεικνύει ότι κάθε εμπόδιο, όσο ψηλό και αν είναι, μπορεί να είναι το κίνητρο για μία ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση και επιτυχία. Το μέλλον των νέων αυτών ανθρώπων βρίσκεται μπροστά τους. Μπορούν να πετύχουν όποιον στόχο και αν θέσουν, αρκεί να το κυνηγήσουν με δύναμη, πίστη, πάθος και καρδιά».    

«Είμαστε όλοι εδώ επειδή θέλαμε να βρεθούμε εδώ. Καταβάλαμε πολύ κόπο γι αυτό. Ξέρουμε τι σημαίνει διαβάζω, ξέρουμε τι σημαίνει αφοσιώνομαι σε μία επιστήμη. Θέλουμε το ποσό της υποτροφίας να γίνει κάτι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι στην κοινωνία και να προσφέρουμε έργο», είπε η Έλενα Θεοδώρου, πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής, που έχει σαν στόχο της να μπει στο δικαστικό σώμα.

Στη διάρκειά του εργαστηρίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Θανάση Αντετοκούνμπο, την Μαρίνα Σάττι και τον Δημήτρη Μακαλιά

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη ρομποτική. «Βαδίζουμε προς μία κοινωνία που τείνει προς την πλήρη αυτοματοποίηση και ξέρω ότι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί είναι εκείνοι που θα κληθούν να πάρουν μέρος σε αυτή τη μετάβαση. Θέλω κι εγώ να πάρω μέρος σε αυτό. Απώτερος σκοπός μου να βοηθήσω τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καμτσικά Τελληγιαννίδη, που πέτυχε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, «Η προσπάθειά μου στις Πανελλήνιες μου δίδαξε ότι αν έχεις υπομονή και προσήλωση στον στόχο σου, τότε μπορείς, ανεξάρτητα από τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου, να τα καταφέρεις και να πετύχεις στα όνειρά σου».

Από το βιωματικό εργαστήριο

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 40 υποτροφίες ύψους  δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) έκαστη, και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€)¹, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Επιπλέον, η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους laptop, καθώς επίσης ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, για σταθερή, κινητή τηλεφωνία, Internet και COSMOTE TV.

Η COSMOTE στηρίζει τα παιδιά και τους νέους, μέσα από διάφορες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τόσο την εκπαίδευση όσο και την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Ακολουθεί και σχετικό βίντεο:

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET