ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;

4+1 βιβλία που (δεν) πρέπει να διαβάσεις κατά τη διάρκεια της εξεταστικής!

Αγαπητέ φοιτητή τα βιβλία που ακολουθούν είναι εγγυημένα από εκείνα που δε θα τα αφήνεις από τα χέρια σου! Αν θες να περάσεις το εξάμηνο με μια αξιοπρεπή βαθμολογία καλύτερα να μη διαβάσεις το κείμενο. Αν, από την άλλη, η… βιβλιοφαγία υπερισχύσει της επιμέλειάς σου τότε είσαι στο σωστό μέρος! Το μόνο που έχω να […]

Neopolis Team

22 Μαρτίου, 2014

Αγαπητέ φοιτητή τα βιβλία που ακολουθούν είναι εγγυημένα από εκείνα που δε θα τα αφήνεις από τα χέρια σου! Αν θες να περάσεις το εξάμηνο με μια αξιοπρεπή βαθμολογία καλύτερα να μη διαβάσεις το κείμενο. Αν, από την άλλη, η… βιβλιοφαγία υπερισχύσει της επιμέλειάς σου τότε είσαι στο σωστό μέρος! Το μόνο που έχω να πω είναι… καλή ανάγνωση!

Ο Θόλος – Stephen King

0976761001395499232

 

Κατά τη γνώμη μου, ο Στήβεν Κινγκ είναι από τους συγγραφείς που είτε θα τους λατρέψεις είτε θα τους μισήσεις, δεν υπάρχουν ημίμετρα! Ωστόσο, ακόμα και αν δεν έχεις διαβάσει κανένα βιβλίο του, ή δε σε ενθουσιάζει ο συγγραφέας, αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσεις.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκινά, σε αντίθεση με τα άλλα του, εξαιρετικά γρήγορα και αφορά μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας που καλύπτεται ξαφνικά από έναν τεραστιο αόρατο θόλο. Η ιστορία επικεντρώνεται στις προσπάθειες των κατοίκων να ελευθερωθούν από αυτόν ενώ τα επεισόδια που διαδραματίζονται στο εσωτερικό του καταφέρνουν να διατηρήσουν αμείωτη την αγωνία σου. Έχει χαρακτηριστεί δίκαια «πολιτικό θρίλερ» αφού σε κάθε ευκαιρία οι όχι και τόσο έντιμες τοπικές αρχές εναντιώνονται στις ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση των κατοίκων προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία. Ομολογουμένως, το μέγεθος του βιβλίου θα σε αποθαρρύνει αλλά μη ξεγελαστείς∙ ειναι σίγουρο πως δε θα το αφήσεις από τα χέρια σου πριν φτάσεις στην τελευταία σελίδα!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Bell»

Μέλμοθ ο Περιπλανώμενος – Charles Robert Maturin

0087761001395499233

 

Ένα από τα καλύτερα δείγματα γοτθικής λογοτεχνίας. Γραμμένο κατά τον 19ο αιώνα από έναν Προτεστάντη ιερέα είναι πολύ ριζοσπαστικό για την εποχή του και ο συγγραφέας του κατηγορήθηκε από τους σύγχρονούς του, κυρίως ιερείς, γιατί στρεφόταν εναντίον του Καθολικισμού.

Ο κεντρικός πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Τζον Μέλμοθ ο οποίος, μετά από συμφωνία με το Διάβολο, εξασφαλίζει την αθανασία με αντάλλαγμα να βρει κάποιον τόσο πρόθυμο να ζήσει που να θέλει να βρεθεί στη θέση του Μέλμοθ. Έτσι ο τελευταίος ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να βρει αυτό το άτομο. Το χαρακτηριστικό στοιχείο του βιβλίου που πραγματικά συναρπάζει είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που συναντά ο Περιπλανώμενος: ιστορίες σκοτεινές, γεμάτες εγκλήματα και δυστυχίες που διαπλέκονται μεταξύ τους με φόντο ερειπωμένα κάστρα και άγριες πεδιάδες. Το βιβλίο είναι ένα θρίλερ που άνετα ανταγωνίζεται τα σημερινά. Αν και επίσης ογκώδες θα σε συμβούλευα να μην το παρατήσεις λόγω μεγέθους καθώς θα σε συνεπάρει από την πρώτη κιόλας σελίδα (χωρίς υπερβολές!).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Gutenberg»

Νανούρισμα – Chuck Palahniuk

0204528001395499233

 

Το Νανούρισμα είναι ένα σκοτεινό θρίλερ από τον συγγραφέα Τσακ Πόλανικ που έχει γράψει και το πασίγνωστο «Fight Club» (ναι, το Fight Club είναι βιβλίο!). Όπως αναφέρει ο τίτλος η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα μυστηριωδες νανούρισμα το οποίο ανακαλύπτεται τυχαία από έναν δημοσιογράφο, τον Καρλ Στρίτορ, αλλά στην πορεία αποδεικνύεται κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Οι περιστάσεις τον οδηγούν ώστε να ενωθεί με μια πολύ ετερόκλητη ομάδα, μια μεσίτρια, έναν οικοτρομοκράτη και μία πνευματίστρια, οι οποίοι διασχίζουν όλη την Αμερική ώστε να μάθουν περισσότερα για την προέλευση του νανουρίσματος.

Το βιβλίο είναι αρκετά εκκεντρικό. Το καυστικό χιούμορ και η άγρια σάτιρα εναντίον της αμερικανικής κοινωνίας αφθονούν, ενώ το τέλος σε αφήνει με ανάμικτα συναισθήματα, είναι αρκετά αστείο αλλά και ταυτόχρονα δραματικό και αινιγματικό. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οξύ»

Ο Λύκος της Wall Street – Jordan Belfort

0324680001395499233

 

Ποτέ μια αυτοβιογραφία δεν ήταν τόσο απολαυστική! Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ περιγράφει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τις εμπειρίες του όταν ίδρυσε και διηύθυνε τη χρηματιστηριακή του εταιρεία καθώς και όλα τα περίεργα που συνέβαιναν σε αυτή. Ένα πολύ ελκυστικό στοιχείο του βιβλίου, πέρα από τις περιγραφές άφθονου σεξ και ναρκωτικών, είναι οι πολύ ευρηματικοί τρόποι ξεπλύματος χρημάτων, ακόμα και η εκμετάλλευση ονομάτων νεκρών ανθρώπων προκειμένου να διατηρηθούν και αυξηθούν τα κέρδη! Ο συγγραφέας δηλώνει πως έχει αφήσει πίσω του αυτή την εποχή και αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του πως γράφει το βιβλίο για όσους πιστεύουν πως «το να τους αποκαλεί κάποιος Λύκο της Γουόλ Στρητ αποτελεί  γόητρο και αίγλη». Αξίζει να το διαβάσεις γιατί, αν και η ιστορία διαδραματίζεται σχεδόν μια εικοσαετία πριν από σήμερα, είναι πάρα πολύ επίκαιρο.

Για κάθε ενδιαφερόμενο η κριτική της ταινίας είναι αυτή (http://www.neopolis.gr/el/katigories_ar8ron/cuxagogia/kinimatografos/the_wolf_of_wall_street_kritiki.html)

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη»

And last but not least…

 

Ένας Ξαφνικός Θάνατος – J. K. Rowling

0445142001395499233

 

Αυτό το βιβλίο δε θα μπορούσε να λείπει. Αν έχεις ταυτίσει τη Τζόαν Ρόουλινγκ με μαγισσούλες και ξόρκια τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Έπειτα από την επιτυχία του Χάρι Πότερ η συγγραφέας αποφάσισε (πολύ σοφά κατ’ εμέ!) να κάνει μια στροφή προς το ενήλικο κοινό. Ο «Ξαφνικός Θάνατος» είναι η πρώτη της μυθιστορηματική απόπειρα «για μεγάλους» και δεν τα πάει καθόλου άσχημα! Όπως ανέφερε και η ίδια αστειευόμενη η ιδέα της ήρθε όταν ταξίδευε με αεροπλάνο και είπε χαρακτηριστικά πως «όλες οι ιδέες μου έρχονται σε ένα μέσο μεταφοράς: ο Χάρι Πότερ στο τρένο, ο Ξαφνικός Θάνατος στο αεροπλάνο… μάλλον η επόμενη ιδέα θα μου κατέβει σε ένα… διαστημικό λεωφορείο!».

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Αγγλίας και ξεκινά με το θάνατο ενός εκ των μελών του συμβουλίου της, του Μπάρυ Φαιρμπράδερ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όλοι προσπαθούν να κερδίσουν τη θέση του. Αν και αποτελεί ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, ωστόσο καταφέρνουν να σε κρατήσουν σε αγωνία ο αντίκτυπος του θανάτου του Μπάρυ πάνω στους κατοίκους, οι ενέργειες ορισμένων από αυτούς για να κερδίσουν τη θέση του αλλά και τα μικρά μυστικά που κρύβει ο καθένας. Όπως είναι αναμενόμενο αυτά κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια με πολύ… κωμικοτραγικά αποτελέσματα!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός»

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘Poor Things’: Έρχεται στο Disney+ λίγο πριν τα Όσκαρ, για να ξέρεις ποιος θα τα σηκώσει!

Μουσική

Eurovision 2024: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Κύπρου και ήδη σκαρφάλωσε στις τάσεις!

EVENTS

Cool Crips: Το πιο φούξια, σέξι και προσβάσιμο πάρτι της Αθήνας είναι και πάλι εδώ!

EVENTS

Release Athens 2024: Με Parov Stelar, Jain και Telenova θα υποδεχτούμε το καλοκαίρι!

EVENTS

ΣΙΓΙΟΥ ΔΕΑΡ: Ετοιμάσου να τα δώσεις όλα για όλα στο Party του CU στο Floyd Club!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET