ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

40 ημέρες από τα Τέμπη και οι φοιτητές καλούν σε νέα κινητοποίηση έξω από τον ΟΣΕ!

Σήμερα το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη!

Neopolis Team

10 Απριλίου, 2023

Ο χρόνος περνάει, αλλά ο πόνος και το αίσθημα αδικίας όχι. Οι φοιτητές συνεχίζουν να ζητούν δικαιοσύνη για τους συμφοιτητές τους, αλλά και όλους τους άλλους που χάθηκαν στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Χθες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε στο σημείο επιμνημόσυνη δέηση για τα 57 θύματα από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με τραγικές φιγούρες τους συγγενείς των θυμάτων…

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, αλλά ταυτόχρονα μας υπενθυμίζουν το λόγο που πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την απόδοση δικαιοσύνης. Οι κινητοποιήσεις που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα είναι πολλές και μεγάλες. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ένωσαν τις φωνές τους σε όλη την Ελλάδα και απαίτησαν να αποδοθούν ευθύνες και να μην ξεχαστεί η πολύνεκρη τραγωδία.

Διάβασε κι αυτό

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του κόσμου σε όλη τη χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη!

40 μέρες μετά, οι φωνές συνεχίζουν να ενώνονται σε μια συγκέντρωση φοιτητών στον σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, από κοινού με τα εργατικά σωματεία. Το ραντεβού είναι για σήμερα το απόγευμα στις 19:00, με τους φοιτητικούς συλλόγους που καλούν σε συγκέντρωση να είναι: Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Φαρμακευτικής, Δασολογίας, ΜΜΕ, ΣΜΗ ,ΣΕΥ (ΔΙΠΑΕ), ΣΟΦΕΘ.

Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί!

Στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή!

Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους, είδαμε πριν λίγες μέρες οι σιδηροδρομικές γραμμές να λειτουργούν κανονικά χωρίς να παρθεί κανένα σχεδόν μέτρο. 40 μέρες μετά και η τηλεδιοίκηση ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί, οι απαιτούμενοι έλεγχοι δεν έχουν πραγματοποιηθεί και παρόλα αυτά η Hellenic Train με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ξεκίνησε ξανά τα δρομολόγια με μοναδικό μέτρο την ελάττωση της ταχύτητας στα τρένα. Το φιάσκο αυτό δεν πρόκειται να μας πείσει.

Οι φοιτητές όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, στο πλάι των εργατικών σωματείων αναδείξαμε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της πολιτικής που υπηρετούν. Της πολιτικής που λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές σαν κόστος, που βάζει τα κέρδη πάνω από τη ζωή. Αυτή την λογική κόστους- οφέλους την αντικρίζουμε καθημερινά στις σχολές μας, με τα νέα Τέμπη να βρίσκονται καθημερινά μπροστά μας. Από τη μια με την πτώση ταβανιού στην Οδοντιατρική και στην Κτηνιατρική, με τα σπασμένα τζάμια στο Χημικό, με την κατάσταση στις υποδομές της ΣΘΕ…

Κάναμε πράξη το σύνθημα όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Αποδείξαμε πως δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη, και πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην συγκαλυφθεί, αλλά και για να μην γίνουμε μάρτυρες νέων αντίστοιχων εγκλημάτων.

Προχωράμε σε συγκέντρωση στον σταθμό του ΟΣΕ την Δευτέρα 10/04 στις 19:00 από κοινού με τα εργατικά σωματεία.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET