ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

3 Ελληνικά Πανεπιστήμια ξεχωρίζουν στην κατάταξη με τα κορυφαία του κόσμου!

Δημοσιεύτηκε η Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), γνωστή κι ως «Κατάταξη της Σαγκάης», μία από τις σπουδαιότερες λίστες του είδους. Αυτή συντάσσεται με βάση συνδυασμό κριτηρίων μεταξύ των οποίων η ποιότητα σπουδών, το επίπεδο των καθηγητών καθώς και τη διείσδυση του ερευνητικού προγράμματος του εκάστοτε Πανεπιστημίου, στα διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Όπως ήταν αναμενόμενο, στην […]

Neopolis Team

16 Αυγούστου, 2017

Δημοσιεύτηκε η Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), γνωστή κι ως «Κατάταξη της Σαγκάης», μία από τις σπουδαιότερες λίστες του είδους. Αυτή συντάσσεται με βάση συνδυασμό κριτηρίων μεταξύ των οποίων η ποιότητα σπουδών, το επίπεδο των καθηγητών καθώς και τη διείσδυση του ερευνητικού προγράμματος του εκάστοτε Πανεπιστημίου, στα διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην κορυφή της λίστας βλέπουμε για μία ακόμη χρονιά το Χάρβαρντ, ενώ ακολουθεί και πάλι το Στάνφορντ. Από εκεί και πέρα, τόσο το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (3ο) όσο και το ΜΙΤ (4ο) «κέρδισαν» από μία θέση, ενώ από την 3η στην 5η θέση «έπεσε» το Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Κολούμπια, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως από τα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, τα 48 έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί η Βρετανία με 9 και η Αυστραλία με 6.

Όσον αφορά τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, 3 είναι αυτά που ξεχωρίζουν και κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην πολύ σημαντική αυτή λίστα. Το ΕΚΠΑ, το κορυφαίο Πανεπιστήμιο της χώρας το συναντάμε στις θέσεις 301 – 400, ενώ ΑΠΘ και ΕΜΠ κατάφεραν να ακολουθήσουν στις θέσεις 401 – 500.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET