BINGE WATCHING

Αν πίστευες ότι η 2η σεζόν ‘The Bear’ δεν μπορούσε να γίνει καλύτερη, απλά δες τη!

10 ολοκαίνουρια επεισόδια για τις αυγουστιάτικες σιέστες σου!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

3 Αυγούστου, 2023

Χωρίς να μας έχει κάνει να περιμένουμε πολύ (έχουμε επιβιώσει κι από μεγαλύτερα διαστήματα αναμονής), το ‘The Bear’ κατέφτασε στο Disney Plus με τη 2η σεζόν του. Κι αν κάτι δεν έχουμε συνηθίσει, είναι η συνέχεια να είναι καλύτερη του πρώτου κύκλου!

Όχι ότι δεν είχαμε εμπιστοσύνη στον Christopher Storer – ειδικά μετά από αυτό που μας έδωσε στα πρώτα 10 επεισόδια – αλλά να, το στοίχημα είναι μεγάλο ακόμα και να παραμείνεις στο ίδιο επίπεδο, πόσο μάλλον να ανέβεις. Το ‘The Bear’ λοιπόν, μπαίνει σε αυτή τη λίστα σειρών, που δικαιώνει τους φανς του και παράλληλα δημιουργεί ανυπομονησία για την επόμενη σεζόν.

Το τέλος του πρώτου κύκλου άφηνε έτσι κι αλλιώς περιθώρια για συνέχεια, και όχι μόνο άφηνε περιθώρια, αλλά άνοιγε πολλές πόρτες για το πού μπορεί να καταλήξει. Εν τέλει (μίνι spoiler alert) τα χρήματα – «κληρονομιά» που βρίσκει τυχαία ο Carmen στις κονσέρβες της κουζίνας στο τελευταίο επεισόδιο, ξεκλειδώνουν τις φιλοδοξίες του σεφ που για πρώτη φορά σκέφτεται ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτό το μέρος να γίνει κάτι μεγάλο.

Στην ουσία, είναι τα λεφτά του Uncle Jimmy που είχε δανειστεί ο Mickey και που μέχρι την απόφαση του Carmen να φτιάξει τη μακαρονάδα που του σύστησε ο αδερφός του στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του, θεωρούνταν αγνοούμενα. Long story short, o Carmy, η Sydney και η Natalie (η αδερφή Berzatto) κάθονται μπροστά στον Jimmy και ζητούν να επενδύσει επιπλέον στο εγχείρημά τους, όντας ιδιαίτερα αισιόδοξοι (ίσως παραπάνω απ’ ό,τι τους έπαιρνε) και αποφασισμένοι για αυτό.

Από εκεί και πέρα ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση. Όλη η σεζόν σχεδόν είναι μια αντίστροφη μέτρηση. Οι πάντες μπαίνουν σε ένα mood «ξεκινάμε από το μηδέν» και μέσα από αυτήν την επανεκκίνηση, γνωρίζουμε καλύτερα τον καθένα ξεχωριστά. Όλα αυτά φυσικά, υπό τους πιεστικούς και γρήγορους ρυθμούς και διαλόγους που μας έχει συνηθίσει η σειρά από την αρχή. Ίσως βέβαια βρεις περισσότερες στιγμές να πάρεις μια ανάσα απ’ ό,τι στην πρώτη σεζόν. Σίγουρα όχι στο 6ο επεισόδιο. Αν το χάος ήταν επεισόδιο σειράς, τότε θα ήταν σίγουρα αυτό!

Σαν συνέταιροι λοιπόν, ο Carmen και η Sydney είναι αυτοί που αναλαμβάνουν μαζί την ενορχήστρωση της ομάδας, όσο το μαγαζί γκρεμίζεται, ξαναχτίζεται, περνάει από ελέγχους. Μέσα σε ένα πιεστικό deadline, καλούνται να βρουν πιάτα για το μενού του εστιατορίου, να πάρουν ιδέες, να τα τελειοποιήσουν. Δεν τους βγαίνει πάντα. Όπως δεν τους βγαίνει και η συνεργασία, με την Sydney να αμφιβάλει μονίμως για το αν μπορεί να εμπιστευτεί τον συνέταιρό της, με φωνούλες από άλλα άτομα του χώρου με τα οποία άνοιγε τυχαίες συζητήσεις κατά τη διάρκεια αναζήτησης έμπνευσης, να βάζουν λάδι στη φωτιά.

Στη 2η σεζόν όλοι αποκτούν έναν πιο ουσιαστικό ρόλο.

Εκτός από ένα απλό γρανάζι του εστιατορίου, παρουσιάζονται ως αυτόνομες προσωπικότητες με τα προβλήματά τους, τις φιλοδοξίες τους, τις ανάγκες τους. Κι έτσι τους γνωρίζουμε καλύτερα, ταυτιζόμαστε μαζί τους, κατανοούμε και δικαιολογούμε παλαιότερες συμπεριφορές τους. Μεγάλο παράδειγμα ο Richie of course. Εκείνος εκπαιδεύεται στην κουζίνα ενός top εστιατορίου στο κομμάτι της διαχείρισης, η Tina και ο Ebraheim πηγαίνουν σε σχολή μαγειρικής για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και ο Marcus ταξιδεύει στην Κοπεγχάγη για να μάθει τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής από έναν κορυφαίο του είδους και πρώην συνεργάτη του Carmen.

Γνωρίζουμε επίσης τον Mickey.

Το άτομο που κρύβεται πίσω απ’ όλα και για το οποίο γίνονται συνεχείς αναφορές από την αρχή της σειράς, αποκαλύπτεται επιτέλους σε ένα επεισόδιο που θα κάνει το μυαλό σου να μοιάζει με ασυμμάζευτη κουζίνα αμέσως μετά από οικογενειακό τραπέζι. Ναι, για το 6ο μιλάω. Στο οποίο, με μεγάλη έκπληξη, θα αντικρίσεις guest stars όπως η Jamie Lee Curtis και η Sarah Paulson. Γενικότερα, στη συγκεκριμένη σεζόν κάνουν pop up από το πουθενά πολλά γνωστά ονόματα, που όσο να ‘ναι προσδίδουν μια σημαντικότητα στη σειρά. Η ολιγόλεπτη εμφάνιση της Olivia Colman ήταν η αγαπημένη μου, ενώ οι φανς του ‘Better Call Saul’, παίρνετε και λίγο από Bob Odenkirk.

Στο συνεχιζόμενο αυτό χάος της σειράς λοιπόν, αυτή τη φορά βγαίνουμε περισσότερο από την κουζίνα και μπαίνουμε στις ζωές των πρωταγωνιστών. Και ήταν τόσο καλή η εμπειρία, που ανυπομονούμε για την επόμενη σεζόν, γνωρίζοντας ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι εξίσου καλό ή ακόμα καλύτερο. Το ‘The Bear’ κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και είναι στα χέρια του το αν θα την κρατήσει ή όχι.

Η 2η σεζόν είναι διαθέσιμη από τις 2 Αυγούστου στο Disney Plus. 

FUN ZONE

Μουσική

H Coca-Cola, μεγάλος χορηγός στο Elpida Tour του Κωνσταντίνου Αργυρού, μας χάρισε ένα μαγικό μουσικό καλοκαίρι!

Τιβί

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης από το «Μαύρο Ρόδο» είχε κάνει πέρασμα από τα Ζουζούνια»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET