fbpx

Η 2η σεζόν του «Sex Education» είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη, σκέτο αριστούργημα!


Η δεύτερη σεζόν του «Sex Education» κατέφτασε την περασμένη Παρασκευή στο Netflix και προφανώς το ΣΚ τη βγάλαμε μπροστά από μία οθόνη. Τα 8 νέα επεισόδια είναι ακόμα καλύτερα απ’ τα προηγούμενα και η σειρά αποδεικνύεται και επίσημα ένα διαμαντάκι της αγαπημένης μας πλατφόρμας.

Η βρετανική εφηβική σειρά, για ακόμη μια φορά, επικεντρώνεται σε θέματα που συνάδουν με την πραγματικότητα και μπορούν να συμβούν σε κάθε νέο εκεί έξω, αλλά και τις συνέπειες που καλείται να αντιμετωπίσει. Ερωτικές απογοητεύσεις, σεξ, σεξουαλική παρενόχληση, οικογενειακά δράματα, πίεση, άγχος και πολλά ακόμη, είναι αυτά με τα οποία καταπιάνεται (και) η δεύτερη σεζόν. 

Σε περίπτωση που δεν έχεις προλάβει να το δεις ακόμα – ναι ξέρω, είναι και μια εξεταστική στη μέση – οφείλω να σε ενημερώσω πως ακολουθούν spoilers. Οπότε αν είσαι από εκείνους που δεν αντέχουν να ξέρουν ούτε μία παραπάνω πληροφορία, σε συμβουλεύω να αποχωρήσεις ησύχως και να μεταφερθείς σε κάποιο άλλο άρθρο.

Αφού προειδοποίησα, είμαστε έτοιμοι να ξεζουμίσουμε τα οκτώ επεισόδια της σειράς;

Η δεύτερη σεζόν, όπως είπα και στην αρχή, είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη, κυρίως γιατί θίγονται σοβαρά ζητήματα, παρόλο που πρόκειται ουσιαστικά για κωμωδία. Ένα από αυτά είναι η σεξουαλική παρενόχληση και ο φόβος του θύματος να εκφράσει τα συναισθήματά του. Όπως συμβαίνει σχεδόν τις περισσότερες φορές, δηλαδή. Η αλήθεια είναι πως η σειρά για μερικούς μπορεί να θεωρείται απλά μια εφηβική βλακεία, αν το κοιτάξεις πιο βαθιά όμως, θα αντιληφθείς ότι μπορεί να είναι καυστική, αλλά περνάει ταυτόχρονα πολλά σημαντικά μηνύματα. Ακόμα και το κομμάτι της σεξουαλικότητας, το παρουσιάζει ως κάτι φυσιολογικό, όπως θα έπρεπε να είναι.

Αυτή τη φορά λοιπόν, ο Otis και η Maeve είναι μεν ξανά οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, δεν είναι οι μοναδικοί όμως. Οι περισσότεροι χαρακτήρες έχουν αποκτήσει νόημα και ο καθένας κουβαλάει τη δική του σημαντική ιστορία. Φτάνεις, μάλιστα, στο σημείο να αλλάζεις την άσχημη εικόνα που είχες σχηματίσει για μερικούς στην πρώτη σεζόν.

Ο Otis παρόλο που είναι ένα καλό παιδί, καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να τα κάνει μαντάρα σε όλους τους τομείς της ζωής του. Στη σχέση του με τη μητέρα του, με την Ola και με τη Maeve, που επιτέλους του εκφράζει τα αληθινά της συναισθήματα. Από την άλλη, μαθαίνει τι εστί αυτοϊκανοποίηση (μας έσκασε στην πρώτη σεζόν), αλλά η σχέση του με την Ola δεν ολοκληρώνεται ποτέ.

Ταυτόχρονα, η μπίζνα που είχε στήσει με τη Maeve πάει κατά διαόλου. Σε αυτό ευθύνεται και η μητέρα του, η οποία αναλαμβάνει να μάθει στους μαθητές του Moordale σεξουαλική αγωγή, αλλά και να συζητήσει μαζί τους όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

H Maeve από την άλλη, επιστρέφει στο σχολείο με το έτσι θέλω, αλλά αποδεικνύει πόσο καλή είναι συμμετέχοντας σε διαγωνισμό γνώσεων μαζί με άλλους τρεις συμμαθητές της, στον οποίο και κερδίζουν. Η ζωή της αναστατώνεται από την αρχή όμως, όταν πέφτει πάνω στη μητέρα της που την είχε εγκαταλείψει σε μικρή ηλικία. Μετά κόπων και βασάνων καταφέρνει να τη συγχωρήσει και να τη δεχτεί να ζήσουν μαζί στο τροχόσπιτο, όμως ο εθισμός της μητέρας της στα ναρκωτικά, αναγκάζουν τη Maeve να τη δώσει στεγνά στην αστυνομία. Το κόλλημά της με τον Otis δεν το ξεπερνάει, αλλά απογοητεύεται από την συμπεριφορά του και τα χτυπήματα που τρώει γενικότερα, έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Το Sex Education, όμως, είναι κάτι παραπάνω από μία ανεκπλήρωτη (προς το παρόν) σχέση. Είναι τα εφηβικά προβλήματα σε όλο τους το μεγαλείο. Ασεξουαλικότητα, πανσεξουαλισμός, σεξουαλική παρενόχληση και σχέσεις με τους γονείς, είναι όλα πολύ έντονα, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω.

Η Aimee είναι εκείνη που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στο λεωφορείο για το σχολείο της, όταν ένας άνδρας μπροστά στον κόσμο εκσπερματώνει πάνω της. (Θυμίζει λίγο τη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, ε; Δεν πρόκειται δηλαδή για μια παρατραβηγμένη ιστορία.) Η ίδια το παίρνει πολύ χαλαρά στην αρχή, ωστόσο το τραύμα αρχίζει και μεγαλώνει μέσα της. Τον βλέπει παντού, απομακρύνει το αγόρι της και μέσα της είναι ένα ράκος. Όταν πια θα καταφέρει να ανοιχτεί σε κάποια κορίτσια του σχολείου της, εκείνες θα τη βοηθήσουν και μαζί θα «εξουδετερώσουν» τον σεξισμό.

Ο Adam που πηγαίνει στο στρατιωτικό σχολείο, γυρνάει στο σπίτι του – μετά τη πουστίτσα λαμογιά που του έκαναν δύο συμμαθητές του – και ζει ξανά την αδιαφορία και την απέχθεια του πατέρα του. Ο ίδιος προσπαθεί πολύ να αλλάξει την κατάσταση, αλλά όλο κάτι του τυχαίνει. Πάντως, στη δεύτερη σεζόν γίνεται γλυκούλης μωρέ μωρέ και κερδίζει τη συμπάθειά μας.

O Eric που αποκάλυψε πως είναι γκέι απελευθερώνεται πλήρως και βασικά γίνεται ένας τέλειος χαρακτήρας στη σειρά. Κάνει δεσμό με τον ωραίο του σχολείου (γιατί μπορεί), αλλά ο Adam είναι πληγή που παραμένει ανοικτή. Ο Jackson από την άλλη, δέχεται την απίστευτη πίεση των δύο μαμάδων του και σε συνδυασμό με το χωρισμό του από τη Maeve, καταλήγει να αυτοτραυματίζεται ως μοναδικό μέσο έκφρασης.

Τι να λέμε παιδιά, είναι πολλές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη σειρά απλά γαμάτη και χωρίς ίχνος υποκρισίας και πιστεύουμε ότι η τρίτη σεζόν προβλέπεται ακόμα καλύτερη.


Υ.Γ.1: Τι γαμάτη μουσική που έχει η 2η σεζόν!

Υ.Γ.2: Βλέπεις ένα επεισόδιο και κολλάς!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET