ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

29χρονος πέθανε από υπερβολική δόση καφεΐνης – Ήπιε ποσότητα όσο 200 φλιτζάνια καφέ!

Ας μη φτάσουμε ως εκεί...

Neopolis Team

5 Μαρτίου, 2022

Συνήθως όταν λέμε «από καφέ θα πάμε με τόσους που πίνουμε» , το λέμε για πλάκα… but bro I don’t think it’s a joke anymore.

Το αγαπημένο ρόφημα εκατομμύρια κόσμου έχει σκοτώσει άνθρωπο, κι αυτό κάπως μας χτύπησε άσχημα. Μπορεί να μοιάζει εντελώς αθώο, αλλά εξαρτάται πάντα από τις ποσότητες τις οποίες θα καταναλώσεις, και οι coffee lovers δε φημίζονται για το μέτρο.

Βέβαια, την ποσότητα που έφτασε ο 29χρονος personal trainer από την Ουαλία και έχασε τη ζωή του δε νομίζω ότι την έχουμε πλησιάσει καν, και πλέον, ούτε σκοπεύουμε.

Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις βρήκαν 392mg καφεΐνης ανά λίτρο αίματος, με τον ιατροδικαστή να σημειώνει ότι έχει επέλθει θάνατος ακόμα και με 78mg καφεΐνης. Και για να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι αυτό το νούμερο, με ένα φλιτζάνι καφέ φίλτρου η καφεΐνη στο αίμα αγγίζει τα 2-4mg. Ναι, είναι μεγάλη η διαφορά. 

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Τομ Μάνσφιλντ δυστυχώς έκανε λάθος στους υπολογισμούς του όταν έφτιαχνε το pre workout μείγμα του κι αφού το ήπιε, άρχισε να αισθάνεται άσχημα. Είχε έντονη ταχυκαρδία κι αδιαθεσία, με τη γυναίκα του να ειδοποιεί το ασθενοφόρο, ενώ λίγο αργότερα, κατέληξε στο νοσοκομείο. 

Ο 29χρονος πατέρας δύο παιδιών συνήθιζε να μετράει τις ποσότητες σε ζυγαριά γραμμαρίων, ενώ επρόκειτο για χιλιοστόγραμμα. Ειδικότερα, ο Τομ χρησιμοποιούσε μια ζυγαριά με εύρος βάρους από 2 έως 5.000 γραμμάρια, ενώ εκείνος προσπαθούσε να ζυγίσει τη συνιστώμενη δόση 60-300 mg. Αυτό πιστεύεται πως ήταν και το λάθος που οδήγησε εν τέλει στο θάνατό του. 

Γι’ αυτό, όσο σημαντικό κι αν είναι να μείνουμε ξύπνιοι το βράδυ, με μέτρο οι κουταλιές, ε!


Photo by Iain from Pexels

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠαΠελ: Το τμήμα Πληροφορικής καλεί μαθητές Λυκείου να περάσουν μια μέρα σαν φοιτητές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET