ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

2.700 υποτροφίες χορηγούνται σε φοιτητές από το ΕΣΠΑ.

Μετά από συνεργασία του Υπουργείο Παιδείας και Οικονομίας, ανακοινώθηκε πως θα χορηγηθούν 2.700 υποτροφίες από το ΕΣΠΑ σε φοιτητές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το εν λόγω πρόγραμμα κοστολογείται στα 330 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα,σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης «συνολικά θα κατευθυνθούν 330 εκατ. ευρώ από […]

Default avatar

Guest Author

12 Ιανουαρίου, 2017

Μετά από συνεργασία του Υπουργείο Παιδείας και Οικονομίας, ανακοινώθηκε πως θα χορηγηθούν 2.700 υποτροφίες από το ΕΣΠΑ σε φοιτητές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το εν λόγω πρόγραμμα κοστολογείται στα 330 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα,σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης «συνολικά θα κατευθυνθούν 330 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ στην ανώτατη εκπαίδευση και ένα δισ. ευρώ στην έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη».

Μεταξύ των δράσεων είναι η χορήγηση – με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και βάση μοριοδότησης – 2.700 υποτροφιών σε φοιτητές, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες. Οι υποτροφίες, διάρκειας εννέα μηνών, θα είναι ύψους 500 ευρώ μηνιαίως για όσους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και 400 ευρώ μηνιαίως για εκείνους που βρίσκονται κοντά στο σπίτι τους.

 

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET