fbpx

Γνώρισε την 24χρονη που κατάφερε να χάσει 62 κιλά με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στο κινητό!


Στην καθημερινότητα μας υπάρχουν αρκετές κλισέ ατάκες που χρησιμοποιούμε τόσο για την εμψύχωση του εαυτού μας όσο και των γύρω μας.

Μία όμως είναι που πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ως ιδανική για όλους τους τομείς – επαγγελματικούς, προσωπικούς, οικογενειακούς – κι αυτή είναι η εξής: «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Ποιος είναι εκείνος που μπορεί να σου πει ότι δεν είσαι ικανός/η να κάνεις το οτιδήποτε; Ποιος γνωρίζει, καλύτερα από εσένα, ποια είναι τα όριά σου και πού μπορείς να φτάσεις; Η απάντηση είναι μία, ΚΑΝΕΙΣ. Όλα είναι στο δικό σου χέρι.

Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες ανθρώπων που έχουν κάνει το αδύνατο δυνατό και που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Μία παρόμοια ιστορία δημοσιεύτηκε στην Αυστραλιανή έκδοση της Daily Mail, με πρωταγωνίστρια την 24χρονη Τζάσμιν Νόρμαν, η οποία απέδειξε πως η εκπλήρωση ενός στόχου μπορεί να έχει πολλά εμπόδια, αλλά η θέληση και η δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του είναι ικανά για να τα ξεπεράσει.

Η ιστορία της ξεκινάει από την ηλικία των 11. Τότε ήταν που η Τζάσμιν διαγνώστηκε με υποθυρεοειδισμό, ένα πρόβλημα που επηρεάζει το μεταβολισμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα της πρόσθεσε πάρα πολύ βάρος.

Στην εφηβεία τής έφτασε να ζυγίζει 140 κιλά, με την ίδια να εγκαταλείπει την πρόσπαθεια να αδυνατίσει, τόσο που ώθησε τον εαυτό τους σε παραπάνω κατανάλωση junk food.

Άρχισα να μεγαλώνω και να μεγαλώνω και τα επίπεδα του θυρεοειδή δεν παρέμεναν ποτέ αρκετά σταθερά. Ηθελα να βγω έξω και να καταναλώσω ότι τζανκ φουντ υπήρχε, όπως κάθε έφηβος.

Η Τζάσμιν προσπάθησε κάποιες φορές να χάσει βάρος, αλλά γρήγορα τα παρατούσε, με αποτέλεσμα καιρό με τον καιρό να χάσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση της εξαιτίας της εξωτερικής τής εμφάνισης. Προκειμένου μάλιστα να καλύπτει το βάρος της, επέλεγε να φοράει υπερμεγέθη πουλόβερ, πουκάμισα και παντελόνια, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένας χωρισμός και μία τρομακτική ληστεία ήταν οι δύο αφορμές που της έδωσαν το «χαστούκι» που την ταρακούνησε να πάρει δραστικά μέτρα για απώλεια βάρους και να φτάσει σήμερα να ζυγίζει 78 κιλά.

Η Τζάσμιν συνειδητοποίησε, όπως αναφέρει, πως το μόνο πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και η εικόνα μας. Μία εφαρμογή μάλιστα, ήταν εκείνη που την βοήθησε ουσιαστικά με το καθημερινό της πρόγραμμα. Στo «MyFitnessPal» παρακολουθούσε οτιδήποτε έτρωγε, μειώνοντας καθημερινά τις θερμίδες στις 1200, ενώ παράλληλα ξεκίνησε γυμναστική και πεζοπορία.

Τους πρώτους πέντε μήνες δυσκολεύτηκε αρκετά, ωστόσο ο νέος της σύντροφος ήταν μια γενναία αφορμή για να παρακινήσει περισσότερο ακόμα τον εαυτό της.

Έτσι λοιπόν το 2014 και σε διάστημα οκτώ μηνών, αποχαιρέτησε τα πρώτα 50 κιλά. Σήμερα, η εικόνα που έχει καταφέρει με τόσο κόπο δε θυμίζει σε τίποτα το κορίτσι της εφηβείας της.

Το μοναδικό της πρόβλημα, όπως εξηγεί η Τζάσμιν, είναι πως το δέρμα της πια είναι πολύ χαλαρό.

Δεν διαθέτω την κλασική σιλουέτα που θα μπορούσε να φορέσει άνετα ένα μπικίνι και να νιώσω υπερήφανη γι’ αυτό. Φροντίζω να κρατάω συγκεκριμένη στάση σώματος ώστε το δέρμα μου να μη φαίνεται χαλαρό ή να μην κρέμεται.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τέλειο. Έτσι τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για νέα πλαστική, χάρη στην οποία επιθυμεί να μπορέσει να αναδείξει το σώμα της.

Μετά από όλο αυτόν τον αγώνα, η 24χρονη εξακολουθεί να προσέχει πολύ τη διατροφή της και τρομάζει όταν βλέπει τη ζυγαριά να ανεβαίνει λίγο.

Έκανε το ανέφικτο, εφικτό. Αυτό δηλαδή που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET