ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Σελφίτιδα | Η ασθένεια από την οποία πάσχει ο 22χρονος και μας θυμίζει πολλούς/ές εκεί έξω!

Η εμμονή με τις σέλφι επί καθημερινής βάσεως είναι απόλυτα υπαρκτή, γι’αυτό και οι ερευνητές αποφάσισαν να δώσουν και τη σχετική ονομασία, σελφίτιδα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, όποιος βγάζει περισσότερες από έξι σέλφι την ημέρα, φλερτάρει με τον εθισμό της σελφίτιδας. Τα πρωτεία τα έχει ο Junaid Ahmed, ένας 22χρονος που φωτογραφίζει […]

Neopolis Team

16 Απριλίου, 2018

Η εμμονή με τις σέλφι επί καθημερινής βάσεως είναι απόλυτα υπαρκτή, γι’αυτό και οι ερευνητές αποφάσισαν να δώσουν και τη σχετική ονομασία, σελφίτιδα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, όποιος βγάζει περισσότερες από έξι σέλφι την ημέρα, φλερτάρει με τον εθισμό της σελφίτιδας.

Τα πρωτεία τα έχει ο Junaid Ahmed, ένας 22χρονος που φωτογραφίζει την μούρη του 200 φορές την ημέρα. Στο instagram έχει 50.000 κόσμο να τον ακολουθεί, ενώ προσέχει πολύ πότε θα ανεβάσει την φωτογραφία του. Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που τα likes πέφτουν βροχή.

Με το που αναρτώ μία φωτογραφία, παίρνω περίπου 100 likes μέσα στο πρώτο λεπτό και το λατρεύω. Το κινητό μου “τρελαίνεται” – είναι υπέροχο’, λέει ο ίδιος.

Δεν μπορείς να φας ένα γεύμα χωρίς να βγάλεις φωτογραφία;’, αναρωτιούνται και εγώ τους απαντώ πως δεν φτιαχνόμουν τρεις ώρες για το τίποτα. Γιατί να μη βγάλω μια φωτογραφία;’, πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/BhmV2HuBcac/?taken-by=junaidahmedx

Ο Junaid μάλιστα προκειμένου να αισθάνεται και να φαίνεται όμορφος, έχει κάνει λεύκανση δοντιών, μπότοξ κάτω απ’τα μάτια και το κούτελο, τατουάζ φρυδιών και εμφυτεύματα στο πιγούνι. Αυτές βέβαια είναι μόνο κάποιες από τις αλλαγές που έχει κάνει, αφού όπως υποστηρίζει με την εμμονή του στα social media θέλησε απλά να αναβαθμίσει τον εαυτό του. Τα αρνητικά σχόλια φυσικά δεν παραλείπονται, αλλά δεν τον επηρεάζουν.

Το πιο κούφο ωστόσο, είναι πως αντιλαμβάνεται πως τα social media έχουν συχνά αρνητικό αντίκτυπο και συμβολεύει όσους επηρεάζονται να κάνουν σωστή χρήση. O Junaid το είπε αυτό που έχει αλλάξει το πρόσωπό του.

https://www.instagram.com/p/BfWGXzXh0l9/?taken-by=junaidahmedx

Η Βασιλική Ακαδημία Δημόσιας Υγείας (RSPH) στη Βρετανία, ζητά τώρα από την κυβέρνηση να εισαγάγει προειδοποιήσεις στις εφαρμογές των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, που θα ενημερώνουν τους χρήστες όταν ξεπερνούν κάποιο χρονικό όριο. Ωστόσο οι συνέπειες από την χρήση δεν είναι αποκλειστικά αρνητικές.

«Εφτά στους δέκα έφηβους δηλώνουν ότι βρήκαν υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές τους, μέσω του διαδικτύου», δηλώνει η Επικεφαλής της RSPH, Shirley Cramer. «Αλλά γνωρίζουμε επίσης πως η κατάθλιψη και το άγχος, επίσης τροφοδοτούνται από αυτά τα δίκτυα».

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Always® και το ‘Strong Me’ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

«Ψηφιακό Vegas»: Η Άνοδος των Αμερικανικών Διαδικτυακών Καζίνο στην Εποχή του Διαδικτύου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET