ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 20χρονοι του σήμερα, είμαστε οι …Superstar του αύριο, φτάνει μόνο να το πιστέψουμε!

Για να μπήκες σ’ αυτό το άρθρο, κατά πάσα πιθανότητα ανήκεις κι εσύ στη γενιά των σημερινών 20χρονων. Στη γενιά που όλοι γύρω μας ασχολούνται μαζί της, δίχως να την αφήνουν στιγμή να αναπνεύσει, δίχως να την αφήνουν ελεύθερη να κυνηγήσει τη ζωή. Πες την αλήθεια! Από τη μία ακούς να σου λένε πως έχεις […]

Ειρήνη Λι

6 Οκτωβρίου, 2017

Για να μπήκες σ’ αυτό το άρθρο, κατά πάσα πιθανότητα ανήκεις κι εσύ στη γενιά των σημερινών 20χρονων. Στη γενιά που όλοι γύρω μας ασχολούνται μαζί της, δίχως να την αφήνουν στιγμή να αναπνεύσει, δίχως να την αφήνουν ελεύθερη να κυνηγήσει τη ζωή.

Πες την αλήθεια!

Από τη μία ακούς να σου λένε πως έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να κάνεις λάθη και να μαζέψεις εμπειρίες κι από την άλλη, δηλώνουν απογοητευμένοι από την ανωριμότητα και την αφέλειά σου περιμένοντας να δουν σε σένα, όλα όσα δεν κατάφεραν εκείνοι… Και κάπου μέσα σ’ αυτήν την παράνοια, προσπαθείς απεγνωσμένα να στριμώξεις τα όνειρα και τα πάθη σου, τις φιλοδοξίες και τα πιστεύω σου, εντοπίζοντας τα κίνητρα και το θάρρος να χαράξεις τη δική σου πορεία στη ζωή.

Με λίγα λόγια, το να είσαι νέος σήμερα δεν είναι καθόλου εύκολο. Πόσο μάλλον, όταν θέλεις να είσαι ένας «πετυχημένος» νέος. Εκεί, χρειάζεσαι πολλά κότσια, σίγουρα και σταθερά βήματα και πάνω απ’ όλα πίστη στον εαυτό σου για να ξεπεράσεις με επιτυχία όλα τα εμπόδια που θα βρεις σ’ αυτόν τον ανηφορικό δρόμο…

Το ερώτημα που προκύπτει σ’ αυτό το σημείο ωστόσο, είναι πώς ακριβώς έρχεται αυτή η επιτυχία; Πώς καταφέρνεις να ξεχωρίσεις σ’ έναν κόσμο τόσο ίδιο, τόσο μονότονο;

Η απάντηση κρύβεται σε τρεις λέξεις. Δημιουργικότητα, αυθεντικότητα, καινοτομία! Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και χαρακτηρίζεται από τα δικά του ταλέντα και τα προσωπικά του πάθη. Το μεγάλο στοίχημα, είναι να καταφέρει να τα βγάλει προς τα έξω, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι γύρω του. Μονάχα τότε θα λογίζεται ως πραγματικά «πετυχημένος»!

Ξέρω, το να μένεις πιστός στις αξίες σου και να είσαι ο εαυτός σου σε μια κοινωνία που ενώ επιζητά την αυθεντικότητα, ακολουθεί πάντοτε τη «μάζα», θέλει δύναμη! Δύναμη και θράσος να μην εγκλωβιστείς στον λαβύρινθο των social media τα οποία έχουν γεμίσει με …κόπιες, όπως λέει κι ο Τάσος Ξιαρχογιαννόπουλος (θα τα πούμε σε λίγο γι’ αυτόν). Ο ίδιος μπορεί να αναγνωρίζει την αυθεντικότητα της γενιάς του, που μεγάλωσε μακριά από την επιρροή των κοινωνικών δικτύων, μ΄αυτά που βλέπει γύρω του ωστόσο, δεν μπορεί να πει το ίδιο και για τις επόμενες γενιές.

Μπορώ να μαντέψω τι θα σκεφτείς. Είναι στη φύση του ανθρώπου να υποτιμά και να κρίνει τις γενιές που ακολουθούν. Το έκαναν οι παππούδες μας, το συνέχισαν οι γονείς μας κι εν τέλει πέσαμε στην παγίδα ακόμα κι εμείς οι ίδιοι, όταν στο σχολείο χλευάζαμε τις μικρότερες τάξεις.

Δε νομίζω βέβαια, πως ο Τάσος είναι ο μοναδικός που παρατηρεί κάτι τέτοιο. Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι της γενιάς μας καταλαβαίνουν ότι κάπου έχει χαθεί ο αυθορμητισμός και η φρεσκάδα, η τρέλα, τα στοιχεία εκείνα που δεν κοπιάρωνται, αλλά κάνουν ένα άτομο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν τον …Superstar του αύριο!

Όπως έγραψα και πιο πάνω, τα στοιχεία αυτά υπάρχουν σε αφθονία μέσα μας. Το μόνο που λείπει είναι η σπίθα για να ανάψει η φλόγα και να βγουν επιτέλους προς τα έξω. Μια τέτοια σπίθα, θα μπορούσαν να είναι τόσοι και τόσοι νέοι δημιουργοί που βρίσκονται εκεί έξω και δεν πτοήθηκαν από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, αλλά πάλεψαν μέχρι τέλους για τους στόχους και τα όνειρά τους. Γιώργος Λέντζας, Δημήτρης Κυρσανίδης, Xenia Ghali, Τάσος Ξιαρχογιαννόπουλος, Λένη Ελληνικού, Νατάσσα Εξηνταβελόνη είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς που μπορείς να ταυτιστείς και μέσα από την εξέλιξή τους, να δεις και τη δική του πορεία προς τη δικαίωση…

Τι παραπάνω είχαν από εσένα; Τίποτα απολύτως!

Τα συστατικά είναι κοινά και ταυτόχρονα μοναδικά για τον καθένα: αυθεντικότητα, αφοσίωση στο έργο τους, πίστη στον εαυτό τους. Α, και κάτι ακόμα: αγάπη για το street style. Καθόλου περίεργο, αφού είναι το μοναδικό στυλ που βασίζεται στην προσωπικότητα του καθενός και το μόνο που απαιτεί είναι η δημιουργικότητα και η φαντασία.

Κάπως έτσι εξηγούνται και τα Superstar των adidas Originals, που είδαμε να φορούν όλοι αυτοί οι νέοι στους οποίους αναφέρθηκα παραπάνω. Είναι άλλωστε, το απόλυτο sneaker, αυτό που από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, έχει καθιερωθεί ως το πιο original street icon και που όλες αυτές τις δεκαετίες ήταν επιλογή ανθρώπων που με τις ιδέες και το έργο τους είχαν ένα θετικό αντίκτυπο στην pop κουλτούρα, τις τέχνες, την κοινωνία, γράφοντας τη δική τους ιστορία.

Ένας τέτοιος τύπος είναι κι ο Αναστάσιος (οκ, Τάσος) Ξιαρχογιαννόπουλος – παράξενο όνομα έτσι; Σωστός γλωσσοδέτης. Αυτό είναι όμως και το πρώτο πράγμα που θέλει να σκέφτονται οι άλλοι για εκείνον όταν συστήνεται. Ναι, για εσένα το λέω που νομίζεις πως επειδή έχεις «παράξενο» όνομα, θα σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες σου. Να που τελικά είναι το πρώτο πράγμα που μένει χαραγμένο στο μυαλό κάποιου. Όπως έμεινε κι ο Τάσος όταν εμφανίστηκε στα δοκιμαστικά του So You Think You Can Dance κι εξέπληξε τους πάντες με τις χορευτικές του ικανότητες και την άνεση να προφέρει τ’ όνομά του. (Έλα εδώ, πού πας; Θα ανοίξεις μετά στο YouTube να τον δεις να χορεύει. Γιατί θα κολλήσεις κι αν κολλήσεις, εγώ για ποιον θα γράψω τα παρακάτω;)

Και οι επιτυχίες του δεν περιορίζονται μονάχα στο So You Think You Can Dance. «Κρύβεται» πίσω από το κορυφαίο viral του καλοκαιριού, στους ρυθμούς του οποίου σίγουρα λικνίστηκες κι εσύ. Έστω στα κρυφά… Ναι, είναι ο υπεύθυνος για τη χορογραφία της «Μάντισσας» το βίντεο κλιπ του οποίου, μας βάζει όσο κανένα, στο mood της ελληνικής street style κουλτούρας.

Δύσκολο να το πιστέψεις όταν είναι μόλις 25 χρονών και η φάση με τον χορό του έκατσε εντελώς τυχαία, όταν μια σχολή χορού άνοιξε στη γειτονιά του. Είδε φως και μπήκε, που λέμε. Μπορεί ήδη να πειραματιζόταν με το σχέδιο και τη φωτογραφία, όμως δε δίστασε να δοκιμάσει και τον χορό, δεν πέταξε την ευκαιρία να ανακαλύψει ακόμη περισσότερο τον εαυτό του και τελικά …να γίνει Superstar, όπως τα sneakers που δεν αποχωρίζεται ποτέ! Κατάλαβες τώρα, γιατί πρέπει να ακούς το ένστικτό σου κι όχι τους άλλους; Γιατί εκείνο ξέρει καλύτερα από τον καθένα να σε οδηγήσει εκεί όπου πραγματικά ανήκεις.

Πριν αποχωρήσεις για το YouTube και τα βιντεάκια που λέγαμε, μην ξεχάσεις κάτι τελευταίο. Ακολουθώντας τα όνειρά σου, δεν κάνεις καλό μονάχα στον εαυτό σου. Αποκτάς μια μαγική θα έλεγα, δύναμη που μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Εμπνέεις τους νέους της επόμενης γενιάς, απομυθοποιώντας το απίθανο και πείθοντάς τους πως κάθε όνειρο μπορεί γίνει πραγματικότητα. Γίνεσαι εσύ ο «Τάσος» και ξαφνικά νιώθεις πιο περήφανος από ποτέ. Για αυτά που κατάφερες εσύ και για αυτά που θα καταφέρνουν όλοι όσοι ενέπνευσες γύρω σου…

WHEN ADIDAS IS REACHING OUT FOR YOU ? #adidas #superstar #photoshoot #SOON

A post shared by MELANCHOLY (@tasosxiarcho) on

Και την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουν να σε «προσγειώσουν» στην πραγματικότητα και να κατακρίνουν τη γενιά σου για τις δυνατότητές της, δεν αξίζει να μπεις στον κόπο να εξηγήσεις.

Άσ’ τους να τρίβουν τα μάτια τους, όταν θα γίνεις ο …Superstar του αύριο!


– Για περισσότερα νέα, μείνετε συντονισμένοι στη Facebook Page των adidas Originals και στην επίσημη σελίδα της adidas στο Instagram (@adidasgr)
#adidasOriginals #Superstar –

 

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET