ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

20 λόγοι που δεν μπορείς να γίνεις πλούσιος!

Σίγουρα, κάποιος από εσάς έχει σκεφτεί αρκετές φορές «Αχ και να ήμουν πλούσιος». Μπορεί να νομίζουμε ότι είναι ιδανική η κατάσταση του να είναι κάποιος πλούσιος αλλά μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολο. Ο Στιβ Σίμπολντ, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι» και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος κατέληξε στους λόγους που παρουσιάζονται παρακάτω, αφού πρώτα μίλησε […]

Neopolis Team

19 Νοεμβρίου, 2015

Σίγουρα, κάποιος από εσάς έχει σκεφτεί αρκετές φορές «Αχ και να ήμουν πλούσιος». Μπορεί να νομίζουμε ότι είναι ιδανική η κατάσταση του να είναι κάποιος πλούσιος αλλά μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολο.

Ο Στιβ Σίμπολντ, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι» και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος κατέληξε στους λόγους που παρουσιάζονται παρακάτω, αφού πρώτα μίλησε με 1.200 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κατά τη διάρκεια των 30 προηγούμενων χρόνων.

20 λόγοι που δεν είστε πλούσιοι:

 • Εχετε πεποιθήσεις μεσαίας τάξης για τα χρήματα 

Με άλλα λόγια, δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος είσαι ή πόσο καλά κάνεις τη δουλειά σου αν είσαι επικεντρωμένος στο να αποταμιεύεις χρήματα ή ακόμη και να ψάχνεις για χρήματα εναγωνίως ή υπό καθεστώς φόβου για το αύριο. Πρέπει να δρας με ελευθερία και να κυνηγάς τις ευκαιρίες

 • Νομίζεις ότι οι πλούσιοι είναι απατεώνες 

Ο μέσος άνθρωπος έχει προγραμματιστεί από την παιδική του ηλικία να πιστεύει ότι οι πλούσιοι απέκτησαν την περιουσία της ανέντιμα και κάνοντας απάτες. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πλούσιοι έχτισαν τις περιουσίες της χάριν στη φιλοδοξία τους, την καθοδήγηση που είχαν και τα οράματά τους.

 • Φοβάσαι την επιτυχία 

Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά όντως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται την επιτυχία. Τη θέλουν, αλλά είναι τρομοκρατημένοι για αυτό που ενδεχομένως να έρθει. Σταματείστε να σας είστε κυριευμένοι από το φόβο. Μόνο έτσι θα πάτε μπροστά.

 • Δεν πιστεύεις ότι σου αξίζει να γίνεις πλούσιος 

Ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι να είναι κάποιος πλούσιος είναι ένα προνόμιο που απονέμεται μόνο σε κάποιους τυχερούς. Η αλήθεια είναι ότι, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, όλοι έχουν το δικαίωμα να γίνουν πλούσιοι αν είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν πλούτο για άλλους.

 • Πιστεύεις ότι τα χρήματα είναι η ρίζα του κακού 

Η πίστη αυτή εγκλωβίζει πολλούς ανθρώπους και δεν τους απελευθερώνει. Το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία αλλά κάνει τη ζωή πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

 • Πιστεύεις ότι να είσαι φτωχός είναι κάτι… ενάρετο 

Η θεωρία πίσω από αυτό το μότο, υποστηρίζει ότι πρέπει οι άνθρωποι να είναι ευγνώμονες και ευτυχισμένοι με αυτά που έχουν και ότι οι φιλοδοξίες είναι καθαρή απληστία.

Το ανθρώπινο μυαλό, όμως, είναι προγραμματισμένο να θέλει πάντα το κάτι περισσότερο. Αυτή είναι και η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε καινοτομία στην ιστορία. Η φιλοδοξία δεν είναι αμαρτία. Είναι αρετή.

 • Φοβάσαι ότι θα χάσεις τους φίλους σου από τη μεσαία τάξη 

Υπάρχει και αυτός ο φόβος. Αν, όμως, τελικά τους χάσετε μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε αν ήταν ποτέ πραγματικοί φίλοι σας;

 • Δεν πιστεύεις ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να γίνεις πλούσιος 

Η τυπική εκπαίδευση θα σας δώσει τα απαραίτητα εφόδια. Η αυτοεκπαίδευση και η προσωπική διάθεση για μάθηση μέσα από το κάθε τι που βρίσκετε μπροστά σας στην καθημερινότητά σας θα φτιάξει την τύχη σας.

 • Πιστεύεις ότι πρέπει να θυσιάσεις την προσωπική σου ζωή

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της τεράστιας επιτυχίας και της ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής. Επειδή δεν μπορείτε εσείς τώρα να διακρίνετε τον τρόπο για το πώς θα μπορούσατε να το κάνετε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος για να συνδυαστούν και τα δύο.

 • Δεν νομίζεις ότι είσαι αρκετά φιλόδοξος 

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι όσοι έγιναν τελικά πλούσιοι το ήθελαν περισσότερο από τους ίδιους. Αυτό σπάνια ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα. Οι περισσότεροι έχουν την επιθυμία να γίνουν πλούσιοι, αλλά τους λείπει ότι η πεποίθηση ότι μπορεί να γίνουν. Ολοι έχουν όλα τα μέσα για να γίνουν πλούσιοι. Αρκεί να αρχίσουν να το πιστεύουν.

 • Κακή διαχείριση χρημάτων 

Το Α και το Ω. Προγραμματισμός εξόδων.

 • Πιστεύεις ότι τα χρήματα είναι αναγκαίο κακό 

Οι πλούσιοι βλέπουν τα χρήματά τους ως το εργαλείο για να κατακτήσουν την ελευθερία τους. Των ίδιων και των οικογενειών τους. Τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιους θέλουν, για όσου θέλουν, χωρίς περιορισμούς. Αρα τα χρήματα δεν είναι αναγκαίο κακό.

 • Πιστεύεις ότι πρέπει να δουλεύεις ακατάπαυστα 

Αν η σκληρή εργασία ήταν το μυστικό για την οικονομική επιτυχία, θα απέφεραν πλουτισμό πολλά επαγγέλματα. Οι πλούσιοι επικεντρώνονται στις προσπάθειές τους σε πιο επικερδείς τομείς της επιχειρηματικότητας, αξιοποιούν τις επαφές τους, την αξιοπιστία τους, και τα μέσα που διαθέτουν για να μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα κάθε κίνησης και δουλειάς που κάνουν.

 • Πιστεύει ότι οι πλούσιοι είναι αδίστακτοι 

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι πλούσιοι είναι αδίστακτοι, εγωιστές, ναρκισσιστές και ότι δίνουν λεφτά σε φιλανθρωπίες για να καρπωθούν οφέλη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι δίνουν, γιατί απλά μπορούν.

 • Εχεις νοοτροπία τζόγου 

Οι περισσότεροι αγαπούν τον τζόγο επειδή κατά βάθος πιστεύουν ότι είναι η μόνη ευκαιρία τους για να πλουτίσουν. Και αυτό είναι σωστό. Οχι γιατί δεν έχουν ικανότητες, αλλά γιατί δεν έχουν πίστη στις ικανότητές τους και οι πεποιθήσεις τους για τα χρήματα περιορίζουν την οικονομική τους επιτυχία.

 • Φοβάσαι την αποτυχία 

Οι περισσότεροι  πιστεύουν ότι η αποτυχία είναι επώδυνη και θα πρέπει να αποφεύγεται, για να μην χάνουν την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά τους. Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το εγώ τους, προσπαθούν μόνο εκείνα τα πράγματα που ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι η αποτυχία είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την οικοδόμηση των μεγάλων επιτυχιών και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δάσκαλος.

 • Αρνείσαι τη σημασία του χρήματος 

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα χρήματα αποδεικνύει ότι είναι υπεράνω των υλικών αγαθών. Τους δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση αξιοπρέπειας και υπερηφάνεια. Αρνούνται τη σημασία του χρήματος από την ανάγκη τους να προσδιορίσουν τους εαυτούς τους ως  ηθικά ανώτερους, ενώ ταυτόχρονα παλεύουν με το φόβο και τον τρόμο να γίνουν φτωχοί.

 • Κάνει παρέα με λάθος ανθρώπους 

Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι η συνείδηση είναι μεταδοτική. Αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε παρέα και ανθρώπους που ανήκουν στο κλαμπ.

 • Είσαι πολύ άνετος 

Το να γίνει κανείς εκατομμυριούχος δεν είναι κάτι εύκολο. Αντίθετα εμπερικλείει αβεβαιότητα. Δεν υπάρχει άνεση. Χρειάζεται ψυχική αντοχή για να γίνει κάποιος πλούσιος καθώς η διαδικασία εμπεριέχει και αρκετό, παροδικό μεν, πόνο.

 • Βάζεις την ψυχαγωγία πάνω από την εκπαίδευση

Οι περισσότεροι ξοδεύουν πολλά για τη διασκέδασή τους. Οι πλούσιοι κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα ή έστω ένα μέσο για να βγάζουν χρήματα.

Πηγή: 20 λόγοι που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει πλούσιος -Ενας εκατομμυριούχος εξηγεί [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/235513/20-logoi-poy-enas-anthropos-den-mporei-na-ginei-ploysios-enas-ekatommyrioyhos-exigei#ixzz3rxRm6vsq

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Επιλογές Rabona για κινητά τυχερά παιχνίδια: Πώς να παίξετε μέσω Gadgets;

BINGE WATCHING

Η Apple TV+ χαρίζει 2 μήνες δωρεάν, με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του Messi!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET