ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας για φοιτητές, ερευνητές κι απόφοιτους του Κόμβου Καινοτομίας του ΔΠΘ!

Pitch your way to success!

Neopolis Team

10 Μαΐου, 2023

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του DUTH Idea Accelerator και την επώαση 25 νέων ομάδων από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, διοργανώνεται, σε συνεργασία με τη Mantis Beyond Innovation, το DUTH Innovation Challenge, ο τριήμερος Διαγωνισμός Καινοτομίας με στόχο την εύρεση, καταγραφή και ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογικών ιδεών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 24-26 Μαΐου, στην Ξάνθη στο Elisso Xenia Hotel και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Pitching Competition

Έχεις 5′ να παρουσιάσεις την καινοτόμα λύση σου μπροστά σε κριτική επιτροπή και κοινό για να διεκδικήσεις την πρώτη θέση και τα μοναδικά έπαθλα του διαγωνισμού, που θα σε βοηθήσουν στην πραγματοποίηση της ιδέας σου και την έξοδό σου στην αγορά.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν σε 2 διαγωνιστικές κατηγορίες: 

α. Κατηγορία Επιχειρηματικών Ιδεών, για ομάδες μελών του ΔΠΘ που έχουν μια καινοτόμα ιδέα την οποία θέλουν να αναπτύξουν και παρουσιάσουν στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

β. Κατηγορία Ερευνητικών Ομάδων, για ομάδες (2-7 ατόμων) ερευνητών ή τεχνοβλαστούς του Δ.Π.Θ. με ερευνητικά αποτελέσματα που μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά

To υποβληθέν επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να βασίζεται σε μια καινοτόμο ιδέα που επιλύει ουσιαστικές ανάγκες και αποτελεί ευκαιρία για είσοδο στην ελληνική ή την διεθνή αγορά, και όλοι οι συμμετέχοντες θα υποστηριχτούν από έμπειρους μέντορες της Οργανωτικής & Επιστημονικής Ομάδας.

6 Θεματικές Κατηγορίες

Η αίτηση θα υποβάλλεται σε μια από τις έξι θεματικές ενότητες του Διαγωνισμού και συγκεκριμένα Ενέργεια και Περιβάλλον (GreenTech), Ιατρική και Βιολογία (Health & BioTech), Αθλητισμός (Sportech), Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ICT), Εκπαίδευση και Πολιτισμός (EduTech & CultTech) και Νομική και Δίκαιο (RegTech).

Γιατί να συμμετάσχεις

  • Λάβε συμβουλευτική από έμπειρους επιχειρηματικούς συμβούλους
  • Ενημερώσου για χρηματοδοτικά εργαλεία και ευκαιρίες
  • Κέρδισε βραβεία και έπαθλα
  • Απόκτησε πρόσβαση στην θερμοκοιτίδα Thinc Thrace Incubator
  • Γνώρισε επαγγελματίες του κλάδου

Σημαντικές Ημερομηνίες

Δήλωση Συμμετοχής έως 18 Μαΐου 

Διαγωνισμός: 24-26 Μαΐου 

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων μπορείτε να επισκεφθείτε: https://innovation.duth.gr/innovationchallenge/ .

Το DUTH Innovation Challenge είναι δράση του Κόμβου Καινοτομίας του ΔΠΘ, όπου μεταξύ άλλων δράσεων περιλαμβάνoνται το DUTH Idea Accelerator-Πρόγραμμα Καινοτομίας,  το Μητρώο Καινοτομίας και ειδικά σχεδιασμένα Σεμινάρια Επιχειρηματικότητας συνολικά για την περίοδο Φεβρουαρίου έως το Μάιο 2023, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση». Ο Κόμβος Καινοτομίας αποτελεί το σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο μέσα από την ενθάρρυνση και αξιοποίηση της έρευνας και την υποστήριξη καινοτόμων ιδεών, σχεδίων και ομάδων καθώς και τη σύνδεση επιχειρηματικών ιδεών με την αγορά εργασίας.

Σχετικά links  

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Κόμβος Καινοτομίας Πανεπιστημίου Θράκης

Mantis Beyond Innovation

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET