ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

1η Δεκεμβρίου | Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids – Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε μέσω Snapchat και Instagram.

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το AIDS αποτελεί μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία και για πρώτη φορά παρατηρήθηκε κλινικά το 1981. Από τότε περίπου 40.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ […]

Neopolis Team

1 Δεκεμβρίου, 2015

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το AIDS αποτελεί μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία και για πρώτη φορά παρατηρήθηκε κλινικά το 1981. Από τότε περίπου 40.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 78.000.000 είναι φορείς του HIV.

Η UNAIDS, υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS, τονίζει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2030».

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, θα δούμε αρκετές κινήσεις από οργανισμούς, συλλόγους, καλλιτέχνες αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες γενικότερα, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στον αγώνα για την εξάλειψη της νόσου.

Μία από αυτές τις κινήσεις είναι και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης RED που ίδρυσε ο BONO (τραγουδιστής των U2).
Για να συμμετάσχετε ενεργά στον αγώνα κατά του AIDS της RED, μέσω Snapchat, αρκεί να κατεβάσετε τα τρία φίλτρα φωτογραφιών που θα είναι διαθέσιμα για ένα 24ωρο. Με κάθε φωτογραφία που θα είναι «ντυμμένη» στα χρώματα της καμπάνιας με τα ειδικά φίλτρα, το ίδρυμα του Bill Gates, «Bill & Melinda Gates Foundation», θα δωρίζει 3 δολάρια.

Επιπλέον, στο Youtube και το Instagram, αρκεί να μοιραστείτε με άλλους χρήστες το βίντεο που δημιούργησε η RED με τη συμμετοχή του Jimmy Kimmel, της Scarlet Johansson και το Barry Manilow. Και σε αυτήν την περίπτωση το ίδρυμα Gates θα δωρίζει 3 δολάρια στον αγώνα κατά του AIDS.

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET