ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

180 χρόνια κλείνει σήμερα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο!

To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει σήμερα 180 χρόνια συνεχούς και ομαλής λειτουργία από την ημέρα της ίδρυσης του και θα το γιορτάσει με πλήθος διαφορετικών και πρωτότυπων εκδηλώσεων! «Το πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί σημείο αναφοράς για την πνευματική, κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική ζωή του τόπου μας», ανέφερε ο Λάμπρος Λιάβας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπή Εορτασμού […]

Default avatar

Guest Author

23 Ιανουαρίου, 2017

To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει σήμερα 180 χρόνια συνεχούς και ομαλής λειτουργία από την ημέρα της ίδρυσης του και θα το γιορτάσει με πλήθος διαφορετικών και πρωτότυπων εκδηλώσεων!

«Το πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί σημείο αναφοράς για την πνευματική, κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική ζωή του τόπου μας», ανέφερε ο Λάμπρος Λιάβας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπή Εορτασμού των 180 χρόνων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. «Το πανεπιστήμιο είναι η ίδια η ελληνική κοινωνία, είναι η πόλη μας, είναι η ζωή μας η ίδια και αυτό είναι κάτι που θα φανεί και από τις εκδηλώσεις αυτές», πρόσθεσε. Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Μάιο, ενώ κάθε μήνας θα είναι αφιερωμένος σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες, όπου μέσω των εκδηλώσεων θα αναδεικνύεται η παρουσία και η προσφορά του ΕΚΠΑ.

Ειδικότερα, στις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση εορτασμού των 180 χρόνων. Στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις στα μουσεία και τους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ για τις 7 Μαΐου έχει προγραμματιστεί αγώνας δρόμου. Βέβαια, η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει με το διεθνές συνέδριο «Έλλην, Ρωμηός, Γραικός: Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες», στις 19-21 Ιανουαρίου, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του κεντρικού κτιρίου του πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν συνέδρια για την ιστορία της ανώτατης εκπαίδευσης και το φοιτητικό κίνημα.

Επίσης, προγραμματίζεται Πανευρωπαϊκή Βραδιά Ερευνητή, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, θα γυριστεί και θα παρουσιαστεί ένα ντοκυμαντέρ για την ιστορική διαδρομή του ΕΚΠΑ στην κοινωνία, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και Εύας Στεφανή.

Στις προγραμματισμένες δράσεις περιλαμβάνονται, επίσης, ο εορτασμός των 30 χρόνων του Erasmus, η θέσπιση ειδικών βραβείων που θα τιμούν εξέχουσες προσωπικότητες, συναυλίες σε συνεργασία με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και φοιτητικές ομάδες, καθώς επίσης και η μετεξέλιξη του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες» σε «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ». Εξάλλου, σχεδιάζονται ειδικές δράσεις ενημέρωσης-παρέμβασης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ «extra muros»), μετά από σχετικό αίτημα που θα υποβληθεί, και έγκριση του υπουργείου.

Στόχος όλων των παραπάνω, να αναδειχθεί η προσφορά του πανεπιστημίου Αθηνών στην Επιστήμη, την Έρευνα και την Κοινωνία γενικότερα, καθώς και οι προοπτικές του για το μέλλον. Παράλληλα, για το 2017, το ΕΚΠΑ «λάνσαρε» το επετειακό του έμβλημα, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET