ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

15 πανέμορφα Πανεπιστήμια του κόσμου, που όλοι μας θα θέλαμε να φοιτήσουμε εκεί!

Σε αντίθεση με τα ελληνικά πανεπιστήμια που δεν τα λες και χάρμα οφθαλμού, υπάρχουν μερικά πανεπίστημια στο εξωτερικό που ο καθένας μας θα ήθελε να σπουδάσει εκεί μόνο και μόνο από το πόσο όμορφα είναι. Γιατί όσο να πεις είναι και το περιβάλλον που σε εμπνέει ώστε να πηγαίνεις με πιο καλύτερη διάθεση στις διαλέξεις. […]

Default avatar

Guest Author

23 Μαρτίου, 2017

Σε αντίθεση με τα ελληνικά πανεπιστήμια που δεν τα λες και χάρμα οφθαλμού, υπάρχουν μερικά πανεπίστημια στο εξωτερικό που ο καθένας μας θα ήθελε να σπουδάσει εκεί μόνο και μόνο από το πόσο όμορφα είναι. Γιατί όσο να πεις είναι και το περιβάλλον που σε εμπνέει ώστε να πηγαίνεις με πιο καλύτερη διάθεση στις διαλέξεις.

Ας δούμε λοιπόν μερικά πανεπιστήμια που πραγματικά φυσάνε:

#1 Πανεπιστήμιο του Notre Dame, Idaho, ΗΠΑ

Το πανεπιστήμιο του Notre Dame διαθέτει τον πολύ γνωστό, Χρυσό Τρούλο. Επιπλέον συγκαταλέγεται στα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

#2 Πανεπιστήμιο του Santo Tomas, Philippines

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο βρίσκεται στην καρδιά της Μανίλα και το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι το παλαιότερο υπάρχον πανεπιστήμιο σε όλη την Ασία.

#3 Berry College, Georgia, ΗΠΑ

Το συγκεκριμένο κολέγιο καλών τεχνών ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για δραστηριότητες όπως πεζοπορίας αλλά και ιππασία. Επιπλέον, πέρα από το ότι είναι πανέμορφο ο περιβάλλον χώρος φιλοξενεί και πληθυσμό από ελάφια.

#4 Πανεπιστήμιο του Otago, Nέα Ζηλανδία

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο πέρα από τα πανέμορφα κτίρια, έχει και πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο ο οποίος περιλαμβάνει ακόμα και ποτάμι.

#5 Πανεπιστήμιο της Bologna, Ιταλία

Το πανεπιστήμιο της Μπολόνια είναι το πιο παλιό στον κόσμο και αποτελείται από κολώνες που προέρχονται από το 1088.

#6 Πανεπίστημιο Queen, Belfast, Βόρεια Ιρλανδία

Είχε ιδρυθεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ και διαθέτει 300 κτίρια, ενώ πολλοί από τους απόφοιτούς του είναι βραβευμένοι με βραβείο Νόμπελ.

#7 Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Ρωσία

Το κεντρικό κτίριο αυτού του πανεπιστήμιου έχει 36 ορόφους και καθρεφτίζεται πανέμορφα στην πισίνα που έχει στη βάση του.

#8 Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Σκοτία

Τα γοτθικά κτίρια αυτού του πανεπιστήμιου φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά στον γκρίζο καιρό της Σκοτίας.

#9 Πανεπιστήμιο Royal Roads, Καναδάς

Αρχικά ήταν ένα στρατιωτικό κολέγιο, για αυτό το πανεπίστημιο έχει ισχυρούς δεσμούς με τις Καναδικές Δυνάμεις, ενώ έχει μέσα και στρατιωτικό μουσείο.

#10 Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, Κάιρο, Αίγυπτος

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο προσφέρει σπουδές αμερικανικού προτύπου, αν και το πρόγραμμα σπουδών του περιλαμβάνει επιρροές από περισσότερες από εκατό χώρες.

#11 Πανεπιστήμιο Chulalongkorn, Ταϊλάνδη

Είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Ταϊλάνδης και επιπλέον διοργανώνει το φεστιβάλ του Loy Krathong, όπου οι άνθρωποι αφήνουν ελεύθερα χιλιάδες χάρτινα φανάρια.

#12 Flagler College, Φλόριντα, ΗΠΑ

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην περιοχή St. Augustine της Φλόριντα, ήταν στο παρελθόν το Ponce de León που ήταν ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

#13 Πανεπιστήμιο του Cape Town, Νότια Αφρική

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο βρίσκετα στους πρόποδες της οροσειράς με όνομα  Devil’s Peak.

#14 Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, Αυστραλία

Εκτός από το πανέμορφο κτίριο, αυτό το πανεπιστήμιο έχει το πρεστίζ  ότι σε αυτό φοίτησαν 6 πρωθυπουργοί της Αυστραλίας.

#15 Πανεπιστήμιο Royal Holloway, Αγγλία

Οι πύργοι με τα κόκκινα τούβλα κάτα κοινή ομολογία είναι πανέμορφοι, για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι εκεί έχουν γυριστεί σκηνές από το Avengers: Age Of Ultron και το Downton Abbey.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Always® και το ‘Strong Me’ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

«Ψηφιακό Vegas»: Η Άνοδος των Αμερικανικών Διαδικτυακών Καζίνο στην Εποχή του Διαδικτύου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET