ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

15 λόγοι που η μικρή αδερφή σου είναι ό,τι πιο όμορφο συνέβη στη ζωή σου!

Τα αδέρφια είναι ευλογία, ανεξάρτητα από το πόσο αργά στη ζωή γίνεται αυτό φανερό για τον καθένα μας. Ωστόσο, μπορούμε να συμφωνήσουμε πως δεν υπάρχει τίποτα σ’ αυτόν τον κόσμο που να μπορεί να ξεπεράσει τη σχέση μεταξύ δύο αδερφών κοριτσιών. Σαν γυναίκα λοιπόν, οι χαρές και οι δυσκολίες του να έχεις μικρότερη αδερφή είναι […]

Neopolis Team

19 Φεβρουαρίου, 2015

Τα αδέρφια είναι ευλογία, ανεξάρτητα από το πόσο αργά στη ζωή γίνεται αυτό φανερό για τον καθένα μας. Ωστόσο, μπορούμε να συμφωνήσουμε πως δεν υπάρχει τίποτα σ’ αυτόν τον κόσμο που να μπορεί να ξεπεράσει τη σχέση μεταξύ δύο αδερφών κοριτσιών. Σαν γυναίκα λοιπόν, οι χαρές και οι δυσκολίες του να έχεις μικρότερη αδερφή είναι εμπειρίες που βιώνονται με τον ίδιο περίπου τρόπο από όλες μας. Ο χρόνος περνάει κι εσύ νοσταλγείς όλες εκείνες τις στιγμές που ήσουν χαρούμενη με αυτό το μωρό κι αργότερα κοριτσάκι κι ύστερα έφηβη που σε κρατούσε σε εγρήγορση όλα αυτά τα χρόνια και ήταν πραγματικά ένας διάολος που έκανε άνω κάτω τη ζωή σου.

Είτε ήσουν εσύ η υπεύθυνη μεγάλη αδερφή που κουνούσε αρνητικά το κεφάλι της και καθοδηγούσε τη μικρότερη είτε εκείνη αναλάμβανε το ρόλο του υπεύθυνου κοιτώντας παράξενα την ανεύθυνη μεγάλη αδερφή, κι οι δυο μοιράζεστε ένα σωρό αξέχαστες αναμνήσεις. Εάν είσαι κι εσύ η μεγάλη αδερφή της υπόθεσης, τότε διαβάζοντας τα παρακάτω θα συμφωνήσεις πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που η μικρή αδερφή σου είναι ό,τι πιο όμορφο συνέβη στη ζωή σου:

1. Ξυπνάει το μητρικό σου ένστικτο.

Όπως τα μικρά παιδιά, έτσι κι η μικρή αδερφή σου πιθανότατα σου πρόσφερε τις πρώτες εμπειρίες για το πως είναι να είσαι …μαμά. Για παράδειγμα, όταν ήταν μωρό μπορεί να της άλλαζες πάνες και να την τάιζες με το μπιμπερό, επειδή η μαμά σου έλειπε κάποιες ώρες από το σπίτι ή όταν άρχισε το σχολείο να την ξυπνούσες το πρωί και να την έλεγχες στα μαθήματά της. Ένα πράγμα που δεν θα σταματήσει ποτέ όμως όσο κι αν μεγαλώσει είναι η ευθύνη που έχεις να την προσέχεις, εάν βγείτε μαζί έξω. Βέβαια, μπορεί όλο αυτό κάποιες φορές να γινόταν ή να γίνεται ακόμα και τώρα ενοχλητικό και να σε κουράζει, ωστόσο συνειδητοποιείς πως δένεσαι με την αδερφή σου όλο και περισσότερο με αυτόν τον τρόπο κι απολαμβάνεις να γίνεσαι για λίγο …μαμά.

2. Τα βράδια σου είναι διαφορετικά.

Ειδικά σε μικρότερες ηλικίες, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για τις αδερφές να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι ή το ίδιο δωμάτιο, τουλάχιστον για κάποια χρόνια στη ζωή τους. Εάν λοιπόν έχεις την τύχη να μοιράζεστε το ίδιο δωμάτιο με την αδερφή σου, μιας που θα σταματήσεις τα παράπονα περί ιδιωτικότητας κι έλλειψης προσωπικού χώρου, θα καταλάβεις πως το να μοιράζεσαι τον προσωπικό σου χώρο με κάποιον άλλο δεν φαινόταν ποτέ τόσο φυσιολογικό όσο με εκείνη.

Δεν είναι όλοι τόσο γενναίοι για να μπορούν να κοιμούνται μόνοι τους τα βράδια και παρόλο που υποτίθεται πως η μεγάλη αδερφή είναι η πιο σκληρή και θαρραλέα στο σκοτάδι, είναι παρήγορο όταν βλέπεις την μικρή σου αδερφή να κοιμάται σε κοντινή απόσταση από εσένα τόσο ήσυχα. Και μην ξεχνάμε τις πλάκες και τα πειράγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν καθώς προσπαθείτε να κοιμηθείτε ψιθυρίζετε η μία στην άλλη χαζομάρες και κάνετε ηλίθιες συζητήσεις (που εννοείται πως μένουν μεταξύ σας) μέχρι που τους ψιθύρους σας καλύπτουν τα δυνατά σας γέλια κι οι γονείς σας σάς φωνάζουν να κοιμηθείτε επιτέλους. Μα πραγματικά υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό;

3. Μοιράζεστε πολλά πράγματα.

Όπως λοιπόν μοιράζεστε το ίδιο δωμάτιο, κάπως έτσι δεν υπάρχει και μέρα που δεν έχετε μοιραστεί τα ίδια πράγματα, όπως σαμπουάν, βούρτσες, καλλυντικά, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, φαγητό (ειδικά στο φαγητό γίνεται μάχη!). Όσο ήσασταν μικρές, δεν ήταν ασυνήθιστο να σου κλέβ…γκουχ γκουχ, συγγνώμη, δανείζεται ρούχα από την ντουλάπα σου που καλά καλά δεν της έκαναν. Όμως ήξερες πως κάποια στιγμή ο μικρός διάολος θα μεγαλώσει και θα μπορείς να παίρνεις κι εσύ τα δικά της πράγματα …χωρίς να την ρωτάς. Έτσι κι έγινε, μία σου και μία της.

4. Σε κάνει να συνειδητοποιείς πως έχεις μεγαλώσει.

Καθώς η αδερφή σου μπαίνει σιγά σιγά στα χρόνια της εφηβείας και κατά τη διάρκεια αυτών, νιώθει πολύ έντονα συναισθήματα, εκνευρίζεται, αναστατώνεται εύκολα καθώς θεωρεί πως κανένας δεν την καταλαβαίνει και αντιδράει υπερβολικά σε σημείο να σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν συμπεριφερόσουν κι εσύ μ’ αυτόν τον τρόπο και πόσο θα δεινοπάθησαν οι γονείς σου μέχρι να …μεγαλώσεις. Σίγουρα τα αδέρφια είναι ξεχωριστά μεταξύ τους κι αναπτύσσουν διαφορετικά χαρακτηριστικά κι ευαισθησίες, ακόμα κι αν έχουν ανατραφεί με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό στην ηλικία της αδερφής σου να της έμοιαζες περισσότερο απ’ όσο μπορείς να φανταστείς κι η ωριμότητα κι η ηρεμία που σε διακρίνουν είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο πως έχεις μεγαλώσει πια.

Κι ας μην ξεχνάμε τα βράδια που ενώ η αδερφή σου ετοιμαζόταν για ύπνο, εσύ ετοιμαζόσουν για να βγεις και να γυρίσεις αργά τα μεσάνυχτα. Τίποτα δεν μαρτυρά περισσότερο ότι μεγάλωσες από την στιγμή που οι γονείς σου δεν σου απαγορεύουν την κυκλοφορία μετά τις 00.00 το βράδυ.

5. Είναι η πρώτη που θα ακούσει τις θεωρίες και συμβουλές σου περί ζωής.

Με τα χρόνια εξαιτίας των διάφορων εμπειριών που έχεις ζήσει κι ανάλογα πως αυτές επηρέασαν τη ζωή σου, έχεις αναπτύξει διάφορες θεωρίες, τις οποίες θέλεις να μοιραστείς με κάποιον για να μην κάνει τα ίδια λάθη μ’ εσένα. Έτσι λοιπόν, καλύτερος ακροατής από την μικρότερη σου αδερφή δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Ειδικά, όταν την βλέπεις να μπλέκει σε κάποια «περίεργη» κατάσταση που το πιο πιθανό είναι να καταλήξει πληγωμένη, την οποία έχεις ζήσει κι εσύ, το big-sister mode ενεργοποιείται αυτόματα. Ίσως να δυσανασχετεί για την ώρα όταν σ’ ακούει να της δίνεις μαθήματα ζωής, αλλά αργότερα θα σ’ ευχαριστεί. Η μικρότερη αδερφή σου είναι το πρώτο άτομο που θέλεις να προστατεύσεις περισσότερο από τον καθένα. Μπορεί το να την προσέχεις να μην είναι εύκολο, όμως είναι κάτι αρκετά σημαντικό για εσένα.

6. Είναι δύσκολο να μείνεις θυμωμένη μαζί της για περισσότερο από μερικές ώρες.

Μπορεί ώρες ώρες να είναι γκρινιάρα, δύσκολη, κακομαθημένη, κλαψιάρα, εγωίστρια, ξεροκέφαλη, όμως πραγματικά δεν γίνεται να της κρατήσεις μούτρα. Όλα τα αδέρφια τσακώνονται μεταξύ τους αρκετά συχνά, αλλά όταν τσακώνεσαι με την μικρή σου αδερφή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταφέρεις να της θυμώσεις για πολύ. Ακόμα κι αν έχει κάνει αυτή το λάθος και την έχεις χαρακτηρίσει με ό,τι κοσμικό επίθετο μπορεί να σου έρθει εκείνη την ώρα, μετά από λίγο αισθάνεσαι άσχημα που μίλησες έτσι και θες να την αγκαλιάσεις. Οτιδήποτε κι αν έχει κάνει, η χαρακτηριστική της στάση μετά από κάθε σας τσακωμό που το παίζει θλιμμένη και παρεξηγημένη είναι αρκετή για να σε κάνει να το ξεχάσεις και να την αγαπήσεις ακόμα περισσότερο.

7. Σε ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε.

Σ’ έχει ακούσει να μιλάς στον ύπνο σου και να ψελλίζεις διάφορες ασυναρτησίες τις οποίες θυμάται και δεν σταματάει να σε κοροϊδεύει, ξέρει πόσο δυνατά ροχαλίζεις όταν είσαι κουρασμένη και το σίγουρο είναι πως σ’ έχει δει γυμνή περισσότερες φορές κι από το αγόρι σου κι η αλήθεια είναι πως δεν ντρέπεσαι ποτέ να εμφανιστείς γυμνή μπροστά της. Όλο και κάπου θα έχεις βγάλει ένα περίεργο σπυράκι για να της το δείξεις και να ρωτήσεις τη γνώμη της. Επιπλέον, σου παίρνει πάντα το καλύτερο δώρο στα γενέθλια σου, πολύ απλά γιατί σε ξέρει καλά και ξέρει τα γούστα σου. Οι μικρότερες αδερφές έχουν επίσης την τρομακτική ικανότητα να νιώθουν τα συναισθήματα σου και να διαβάζουν τις σκέψεις σου, επομένως εάν έχεις π.χ. τα νεύρα σου και είσαι αρκετά επικίνδυνη εκείνη την στιγμή, ξέρει ότι πρέπει να μείνει μακριά σου, χωρίς να της το αναφέρεις καν!

8. Σου λείπει όταν είναι μακριά σου.

Η μικρή σου αδερφή πήγε στην πρώτη της διήμερη/τριήμερη με το σχολείο κι εσύ είσαι ενθουσιασμένη που επιτέλους δεν θα την έχεις μέσα στα πόδια σου και πως για πρώτη φορά θα έχεις το δωμάτιο όλο δικό σου, εάν το μοιράζεστε. Ωστόσο, όταν έρχεται η νύχτα και η στιγμή που πέφτεις για ύπνο, κοιτάς το άδειο της κρεβάτι και ξαφνικά νιώθεις μοναξιά κι ένα περίεργο συναίσθημα, νιώθεις ότι σου λείπει. Κι εκεί συνειδητοποίεις, πως η παρουσία της αδερφής σου στη ζωή σου είναι περισσότερο σημαντική απ’ όσο τελικά πίστευες.

Κι όταν μετακόμισες μακριά από το σπίτι σου για πρώτη φορά είτε για να σπουδάσεις στην επαρχία είτε για να μείνεις μόνη σου, ένα από τα πρώτα πράγματα που πιθανότατα σου έλειψαν είναι η έντονη παρουσία της αδερφής σου που σίγουρα θα έκανε διαφορετική την αίσθηση της ελευθέριας που μόλις απέκτησες. Όμως επειδή είναι μακριά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να ανυπομονείς μέχρι να την ξαναδείς.

9. Έχετε τα δικά σας inside jokes.

Περνώντας τόσο καιρό με την μικρή αδερφή σου είχε σαν αποτέλεσμα να έχετε μεταξύ σας πολλά inside jokes και μάλιστα περισσότερα από τον κάθε κοντινό σας άνθρωπο. Ανεξάρτητα από τη διαφορά ηλικίας που έχετε, είτε μικρή είτε μεγάλη, πάντα θα βρείτε κάτι για να γελάσετε. Μπορεί να πρόκειται ακόμα και για κάποιο υπονοούμενο το οποίο δεν κατάλαβε με την πρώτη κι έτσι σου έδωσε την αφορμή για να την κοροϊδεύεις. Συνήθως τα αστεία πράγματα συμβαίνουν όταν μένετε μόνες οι δυο σας και κάθε φορά που τα θυμάστε γελάτε το ίδιο. Όμως περισσότερο γελάτε με τις εκφράσεις των υπόλοιπων, που απλά δεν καταλαβαίνουν σε τι ακριβώς αναφέρεστε.

10. Δεν σε ξεχνάει ποτέ.

Ανεξάρτητα από το πόσους φίλους και φίλες έχει τώρα ή πόσους πρόκειται να αποκτήσει στο μέλλον, δεν ξεχνά ποτέ ποια ήταν η πρώτη της πραγματική κολλητή φίλη και αυτή δεν είναι άλλη από εσένα. Οι μικρότερες αδερφές είναι αναμφίβολα έμπιστες φίλες και βρίσκονται στο πλευρό σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές. Ακόμα και οι καλύτεροι σας φίλοι δεν μπορούν ποτέ να ξεπεράσουν τη φιλία μεταξύ εσένα και της μικρότερης αδερφής σου.

11. Πάντα σε εκπλήσσει.

Όταν έχει προηγηθεί μια κακή μέρα και το μόνο που θες είναι να χωθείς στο κρεβάτι σου και να μην σου μιλάει κανένας, η μικρή σου αδερφή συχνά σε εκπλήσσει με τη μαγική της ικανότητα να σου τονώνει το ηθικό και να σου φτιάχνει τη διάθεση. Όσες φορές την έχεις αμφισβητήσει για κάτι, καταφέρνει κάθε φορά να σου αποδεικνύει πως έχεις λάθος. Ίσως να μην είχες συνειδητοποιήσει πως μαγειρεύει τόσο καλά ή τραγουδάει υπέροχα μέχρι που στο απέδειξε. Πραγματικά ώρες ώρες δεν έχεις ιδέα για το τι είναι ικανή να κάνει. Ακόμα κι αν της φερθείς άσχημα, μετά από λίγο θα το ξεχάσει και θα έρθει να σε αγκαλιάσει γιατί δεν θέλει να είστε τσακωμένες, πράγμα απίστευτα υπέροχο. Τελικά, αυτό το παιδί κουμπί δεν σταματά ποτέ να σε εκπλήσσει, από τότε που γεννήθηκε και δεν πίστευες ότι έχεις αδερφάκι μέχρι τώρα που έχει γίνει ολόκληρη γαϊδούρα θα έλεγα. χαχαχ

12. Γίνεστε τέρμα ανόητες μαζί.

Οι πιο περίεργες και ντροπιαστικές στιγμές φαίνονται απόλυτα φυσιολογικές και αστείες όταν σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται κι η μικρότερη αδερφή σου. Μπορεί να κάνετε διαγωνισμό για το πιο δυνατό ρέψιμο ή την πιο δυνατή κλανιά μέχρι η μαμά σας να δηλώσει πως γέννησε μάλλον αγόρια κι όχι κορίτσια, μπορεί να κάνετε αηδιαστικές γκριμάτσες η μία στην άλλη και γενικά πράγματα που δεν θα θέλατε να μαθευτούν παραέξω, όμως όταν τα κάνετε δακρύζετε κι οι δυο από τα γέλια. Ακόμα συζητάτε για περίεργα πράγματα και παράλογες καταστάσεις, δεδομένου πως ότι ομολογήσετε η μία στην άλλη θα μείνει μεταξύ σας. Κι αν ποτέ κάποια από τις δυο δεν καταφέρει να κρατήσει το στόμα της κλειστό, σίγουρα υπάρχουν διάφορες ντροπιαστικές φωτογραφίες ή ιστορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό ή εκδίκηση (εμένα πάντως μόνο η μικρή μου αδερφή με εκβιάζει, δεν ξέρω για εσάς!).

13. Σε ακούει.

Στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας, εκεί που οι γονείς σου δεν μπορούν να βγάλουν άκρη μαζί της, πιθανότατα να μπορείς εσύ. Είσαι πιο κοντά στην ηλικία της και ξέρει πως μπορεί να μιλήσει πιο εύκολα μαζί σου για οτιδήποτε την απασχολεί, μιας και πιστεύει ότι θα την καταλάβεις περισσότερο από τον καθένα. Είσαι αυτή που την κάνει να αισθάνεται ασφάλεια κι αυτή που την καθοδηγεί, όσο κι αν αρνείται να το παραδεχτεί. Κι ενώ μπορεί να μην θέλει πάντα να ακούει αυτά που έχεις να της πεις, κατά βάθος δίνει αρκετή σημασία στα λόγια σου, περισσότερη απ’ όσο νομίζεις.

14. Σ’ έχει αποτρέψει από διάφορες χαζές κινήσεις που σκόπευες να κάνεις.

Όσο κι αν δεν τους φαίνεται, οι μικρότερες αδερφές είναι υπεύθυνες να σε κρατάνε μακριά από διάφορα πράγματα που θα μετανιώσεις, απλά και μόνο γνωρίζοντας ότι παρατηρούν κάθε σου κίνηση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την αναπαράγουν. Η υποχρέωση του να είσαι καλό παράδειγμα για την μικρή αδερφή σου στέκεται διαρκώς πάνω από το κεφάλι σου και δεν σε αφήνει σε ησυχία. Ποτέ δεν ήσουν τόσο ανήσυχη και σκεπτική πριν κάνεις κάτι, ούτε καν με το πόσο μπορεί να θυμώσουν οι γονείς σου, όσο τώρα που η μικρή αδερφή σου αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα και δεν μπορείς να της κρύψεις τίποτα. Κι η αλήθεια είναι ότι δεν θέλεις να κάνει κι αυτή τα ίδια έχοντας σαν δικαιολογία πως τα έκανες κι εσύ κάποτε. Επομένως, όπως καταλαβαίνεις, η μικρή αδερφή σου είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην διαμόρφωση του ατόμου σου σε υπεύθυνο ενήλικο.

15. Το να τη βλέπεις να μεγαλώνει είναι πραγματικά συγκινητικό.

Η πρώτη της μέρα στο σχολείο ήταν μεγάλη υπόθεση και το ίδιο ήταν κι η μετάβαση της στο Γυμνάσιο. Όταν όμως η αδερφή σου φτάνει στο Λύκειο και προετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες, αρχίζεις να αναρωτιέσαι πότε πέρασε όλος αυτός ο χρόνος. Και να που η αδερφή σου έχει ξαφνικά σχέση και θέλει να σου γνωρίσει το αγόρι της και παθαίνεις το πρώτο σοκ, γιατί ακόμα την έχεις στο μυαλό σαν μικρό παιδί, όμως το καταπίνεις και υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως θα είσαι αρκετά σκληρή μαζί του για να βεβαιωθείς πως της αξίζει. Όσο χρόνια κι αν περάσουν, ακόμα κι αν η αδερφή σου φτάσει τα 25, ακόμα κι αν μένει μόνη σε δικό της σπίτι, πάντα θα την αντιμετωπίζεις σαν μωρό, εκείνο το μωρό που δεν σε άφηνε να κοιμηθείς με το κλάμα του, αλλά το αγαπούσες όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και συνεχίζεις να το αγαπάς γιατί είναι η μικρή σου αδερφή. Βασικά πάντα η μικρή σου αδερφή θα είναι γιατί δεν θα καταφέρεις ποτέ να αποδεχτείς ότι μεγάλωσε κι ενηλικιώθηκε. Όμως το να την βλέπεις να μεγαλώνει ήταν και είναι μια υπέροχη και συγκινητική εμπειρία και νιώθεις πολύ περήφανη που είσαι κομμάτι της.

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET