ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

10 χώρες του κόσμου που επιθυμούν οι πολίτες τους να κάνουν περισσότερο σεξ.

To πρόβλημα της υπογεννητικότητας έχει πλήξει όλο τον πλανήτη καθώς τα πολιτιστικά και οικονομικά προβλήματα πολλών χωρών επηρεάζουν το ποσοστό της σεξουαλικης επιθυμίας των κατοίκων τους. Οι δημοσκόποι μάλιστα αναφέρουν πως για να είναι λιγότεροι οι θάνατοι από της γεννήσεις, κάθε γυναίκα πάνω στον πλανήτη πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο παιδιά.  Αυτό το έχουν καταλάβει […]

Default avatar

Guest Author

13 Μαρτίου, 2017

To πρόβλημα της υπογεννητικότητας έχει πλήξει όλο τον πλανήτη καθώς τα πολιτιστικά και οικονομικά προβλήματα πολλών χωρών επηρεάζουν το ποσοστό της σεξουαλικης επιθυμίας των κατοίκων τους.

Οι δημοσκόποι μάλιστα αναφέρουν πως για να είναι λιγότεροι οι θάνατοι από της γεννήσεις, κάθε γυναίκα πάνω στον πλανήτη πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο παιδιά. 

Αυτό το έχουν καταλάβει μερικές χώρες, οι οποίες μεριμνούν για να την παροχή κάποιων περαιτέρω διευκολύνσεων στα ζευγάρια με σκοπό να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Αυτές οι χώρες είναι οι εξής: 

1. Δανία

Η Δανία πρεσβεύοντας το σλόγκαν: «Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις παιδιά για το δικό σου καλό, τουλάχιστον κάνε παιδιά για το καλό της Δανίας» προσπαθεί να ωθήσει τα ζευγάρια προς την εν λόγω κατεύθυνση.

Η μικρή αυτή χώρα στην Σκανδιναβική χερσόνησο έχει ποσοστό γονιμότητας 1,73 παιδιά ανά γυναίκα, κάτι που μερικές κάνει τις εταιρείες όπως η ταξιδιωτική εταιρεία Spies Rejser να προσφέρουν δελεαστικά κίνητρα στις γυναίκες ώστε να μείνουν έγκυες.

Μερικά από αυτά τα κίνητρα είναι τό ότι θα δοθούν για τρία χρόνια χρήματα τα οποία θα καλύπτουν όλα τα έξοδα για τα βρεφικά προϊόντα σε ζευγάρια που κατάφεραν να συλλάβουν ενώ είχαν κλείσει κάποιο ταξιδιωτικό πακέτο στην εταιρεία τους. Τέλος, στην Δανία κυκλοφορεί ένα βίντεο με τίτλο «Κάν’το μαμά», που προσπαθεί να πείσει όλες τις νέες γυναίκες να συλλάβουν και αυτές ένα βρέφος.

2. Ρωσία

Στην Ρωσία, η έξαρση του HIV και του αλκοολισμού έχουν φέρει ως αποτέλεσμα οι άντρες να πεθαίνου πρόωρα και οι γυναίκες να μην μπορούν να κάνουν παιδιά. Αναλυτικότερα, σημειώνεται πως η Ρωσία για να παύσει πια αυτήν την πτώση στις γεννήσεις, καθιέρωσε την 12η Σεπτεμβρίου ως επίσημη ημέρα σύλληψης.

Την μέρα αυτή μάλιστα, οι γυναίκες παίρνουν ρεπό από την δουλειά τους ενώ αν γεννήσουν μετά από 9 μήνες ακριβώς κερδίζουν ένα ψυγείο.

3. Ιαπωνία

Η υπογγενητικότητα στην Ιαπωνία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα από το 1975 για αυτό η πολιτεία αποφάσισε να δώσει στα νέα ζευγάρια ένα μωρό-ρομπότ με σκοπό να μπουν σε συνθήκες οικογένειας.

Οι Ιάπωνες φοιτητές, θεωρούν λοιπόν πως αν οι άντρες και οι γυναίκες στην χώρα του δουν τους εαυτούς τους σαν γονείς θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

4. Ρουμανία

Την δεκαετία του 1960, οι γεννήσεις στην χώρα είχαν μειωθεί αισθητά με την κυβέρνηση να επιβάλει φόρο εισοδήματος 20% στα άτεκνα ζευγάρια και να εφαρμόσει διατάξεις που έκαναν τη διαδικασία έκδοσης διαζυγίου σχεδόν αδύνατη.

Το moto της χώρας ήταν: Aν ως πολίτης ενός κομμουνιστικού κράτους δεν συμβάλλεις στη δημιουργία μελλοντικών εργατών θα πρέπει να πληρώσεις με χρήματα.

Την δεκαετία του ’80 μάλιστα, οι γυναίκες υποβλήθησαν σε γυναικολογικές εξετάσεις με σκοπό να διασταυρωθεί ότι μπορούν να κάνουν παιδιά.

5. Σιγκαπούρη

Στην Σιγκαπούρη έχουν το μικρότερο ποσοστό γεννήσεων, με μόλις 0,87 παιδιά ανά γυναίκα. Στις 9 Αυγούστου μάλιστα, η πολιτεία μαζί με την εταιρεία Mentos διοργάνωσε μία εθνική βραδιά με σκοπό να πείσει τα ζευγάρια να κάνουν παιδιά.

Έπειτα, νοικιάζει μικρά διαμερίσματα σε ζευγάρια με σκοπό να μείνουν μαζί και να τεκνοποιήσουν. Κάθε χρόνο η χώρα δαπανά 1.6 δισ. σε προγράμματα που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους ώστε να κάνουν περισσότερο σεξ.

6. Νότια Κορέα

Κάθε τρίτη Τετάρτη του εκάστοτε μήνα, στα γραφεία των δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών στη Νότια Κορέα τα φώτα κλείνουν στις 7 το απόγευμα καθώς εκείνη η ημέρα είναι γνωστή ως Ημέρα Οικογένειας.

Το ποσοστό γονιμότητας είναι μόλις 1,25 παιδιά ανά γυναίκα,με την πολιτεία της Νότιας Κορέας να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λύσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

7. Ινδία

Σε γενικές γραμμές, η Ινδία δεν έχει πρόβλημα υπογεννητικότητας. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στην κοινότητα Parsis συρρικνώθηκε από περίπου 114.000 άτομα το 1941 σε μόλις 61.000 άτομα το 2001.

Το 2014, μάλιστα, κυκλοφόρησαν πολλές διαφημίσεις με σκοπό να πεισθούν τα ζευγάρια να κάνουν παιδιά.

8. Ιταλία

Με ποσοστό γονιμότητας μόλις 1,43 – πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο ποσοστό: 1,58- η Ιταλία προσπαθεί να ενθαρρύνει τους πολίτες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

«Η ομορφιά δεν γνωρίζει ηλικία, η γονιμότητα όμως γνωρίζει», «Προχωρήστε. Μην περιμένετε τον πελαργό» είναι μερικά μόνο από τα σλόγκαν με τα οποία ορισμένες διαφημίσεις προσπαθούν να παρακινήσουν τους νέους να αποκτήσουν οικογένεια.

9. Χονγκ Κονγκ

Με ποσοστό γονιμότητας μόλις 1,18 παιδιά ανά γυναίκα, το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση δεδομένου ότι σε πολλές βιομηχανικές πόλεις δεν υπάρχουν αρκετοί νέοι ώστε να αντικαταστήσουν το αυξημένο ποσοστό γήρανσης του πληθυσμού.

Το 20106 η χώρα πρότεινε να καταβάλλονται στα ζευγάρια μετρητά προκειμένου να ενθαρρύνονται κατά αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν παιδιά.

10. Ισπανία

Τα ποσοστά γονιμότητας στην Ισπανία φθίνουν ενώ η ανεργία αυξάνεται. Περίπου το ήμισυ όλων των νέων δεν έχουν δουλειά. Είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό νεανικής ανεργίας στην Ευρώπη, μετά την Ελλάδα.

Η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να καταπολεμήσει αυτή την ανησυχητική τάση, τον Ιανουάριο του 2017 διόρισε έναν ειδικό επίτροπο, τον Εντελμίρα Μπαρέιρα. Ανάμεσα στα καθήκοντά του συμπεριλαμβάνεται και η καταπολέμηση του χαμηλού ποσοστού γονιμότητας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET