ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;

10 βιβλία μυστήριου που θα σου κρατήσουν συντροφιά και… την «αναπνοή» τα κρύα βράδια!

Καθηλωτικά, γεμάτα σασπένς και ανατροπές, δε θα τ’ αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να τα τελειώσεις.

Θοδωρής Ζαργκλής

18 Νοεμβρίου, 2024

Unsplash

Έφτασε επιτέλους η περίοδος που δεν θέλουμε τίποτα άλλο πέρα από το να βουλιάξουμε στον καναπέ κάτω από τη φλις κουβερτούλα μας έχοντας συντροφιά ένα βιβλίο που περιγράφει την πιο στυγερή και creepy δολοφονία με τον ντετέκτιβ μέσα μας να προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια. Τι, όχι;! Ποιος είμαι εγώ να κρίνω, ΑΛΛΑ αντικειμενικά δεν υπάρχει πιο page-turner και απολαυστικό είδος από τα αστυνομικά και τα ψυχολογικά θρίλερ.

Όσο γρήγορα έπιασε κρύο φέτος, τόσο γρήγορα κυκλοφόρησαν και τα πρώτα βιβλία του είδους οπότε είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτά για να ξέρεις κι εσύ πού να κοιτάξεις. Κάποια τα έχω διαβάσει ήδη, κάποια άλλα είναι ακόμα στο TBR και για τα υπόλοιπα έχω ακούσει φουλ καλά λόγια.

Παρακάτω λοιπόν σου έχω την πρώτη λίστα με crime novels για εφέτο (όσο έχει περισσέψει από το 2024 τέλος πάντων) και φοβού μόνο τους Δαναούς αν προτείνουν κάτι! Εγώ είμαι safe.

«Το πρώτο ψέμα κερδίζει» 🤫
(Εκδόσεις Διόπτρα)

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2024, το ψυχολογικό θρίλερ «Το πρώτο ψέμα κερδίζει» αναδείχθηκε ως βιβλίο του μήνα στο Book Club της Reese Witherspoon. Αν και υπάρχουν αρκετές παράμετροι για να διαβαστεί ένα βιβλίο σε μια τόσο γνωστή λέσχη, το συγκεκριμένο «κέρδισε» τις καρδιές των μελών με τη μία. Όλοι μιλούν για ένα ευρηματικό μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς και ανατροπές που δύσκολα το αφήνεις από τα χέρια σου.

Ο τίτλος αυτή τη στιγμή σκοράρει 4,03 αστεράκια στο Goodreads, από σχεδόν 500.000 ratings! Οι εκδόσεις Διόπτρα που κάνουν God’s work το μετέφρασαν και, μη ειρωνικά, είναι το επόμενο read μου.

Περίληψη [divider style=Curved-Line]

Η Ίβι Πόρτερ έχει όλα όσα μπορεί να θέλει ένα κορίτσι: έναν σύντροφο, ένα σπίτι με φράχτη, φίλους. Το μοναδικό πρόβλημα: Η Ίβι Πόρτερ δεν υπάρχει.

Η πρώτη πληροφορία που της δίνεται είναι η τοποθεσία. Μαθαίνει τα πάντα για την πόλη που θα τη στείλουν και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή. Μετά λαμβάνει το όνομα του στόχου, Ράιαν Σάμνερ, καθώς και την ταυτότητα που θα χρησιμοποιεί στη δουλειά. Ένα όνομα. Ένα παρελθόν.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι η ολοκλήρωση της αποστολής. Για την Ίβι όμως αυτή η αποστολή είναι διαφορετική. Ο Ράιαν έχει κλέψει την καρδιά της και έχει αρχίσει να φαντάζεται μια άλλη ζωή, μια ζωή όπου το αφεντικό της δεν θα κινεί τα νήματα.

Όμως δεν μπορεί να αφήσει τον εαυτό της να ονειρεύεται, γιατί το μόνο πράγμα για το οποίο προσπάθησε σε όλη της τη ζωή, η μοναδική ταυτότητα στην οποία μπορούσε πάντα να επιστρέψει, η πραγματική της ταυτότητα, δεν είναι πια δική της. Μια γυναίκα που της μοιάζει της έκλεψε το όνομά της – και θέλει κι άλλα.

Καθώς το παρελθόν της αρχίζει να την καταδιώκει, μπορεί να κάνει κάτι για να σώσει το μέλλον της;


«H αγγελία» 🔎
(Εκδόσεις Διόπτρα)

Φαντάζομαι έχετε δει όλοι τα νέα ότι η Sydney Sweeney και η Amanda Seyfried θα πρωταγωνιστήσουν στο ‘The Housemaid’. Guess what, η ταινία είναι μεταφορά του βιβλίου «Η Αγγελία» της Freida McFadden που κυκλοφορεί από πέρυσι από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πρόκειται για ένα εθιστικό θρίλερ με έντονη πλοκή και καλοδουλεμένους χαρακτήρες. Γνωστή ως «η βασίλισσα των βιβλίων που μπορείς να τελειώσεις σε λίγες ώρες και είναι πράγματι καλά», η McFadden έχει γίνει must read μεταξύ των Ελλήνων φαν του είδους. Αν δεν την έχεις διαβάσει, δεν ξέρεις τι χάνεις!

Περίληψη 

Η Μίλι έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στη φυλακή, όπου βρέθηκε στα δεκαεφτά της. Τώρα αναζητά μια ευκαιρία, μια εργασία που θα της επιτρέψει να έχει μια φυσιολογική ζωή. Δεν ελπίζει ότι η συνέντευξή της με τη Νίνα, την πλούσια σύζυγο και μητέρα που ζητά οικιακή βοηθό, θα πάει καλά. Ποιος θα την εμπιστευτεί με τέτοιο παρελθόν;

Γι’ αυτό όταν δέχεται τα απρόσμενα νέα της πρόσληψής της, αγνοεί όλα τα ανησυχητικά σημάδια και τις παραξενιές της Νίνα, θέλοντας τόσο πολύ να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Όμως, ακόμη και το δωμάτιό της μοιάζει περισσότερο με κελί παρά με δωμάτιο υπηρεσίας, αφού κλειδώνει μόνο απέξω…

Σύντομα θα διαπιστώσει ότι τα μυστικά των Γουίντσεστερ είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τα δικά της…

Fun Fact: Η Sweeney θα παίξει τη Μίλι, ενώ η Seyfried τη Νίνα!


«Το Mυστικό της Kαμαριέρας» 👀
(Εκδόσεις Διόπτρα)

Well, καλά μάντεψες: «Το Mυστικό της Kαμαριέρας» είναι το σίκουελ της «Αγγελίας», οπότε προσοχή για σπόιλερ. Η αγαπημένη μας καμαριέρα Μίλι, μετά τα… γεγονότα του πρώτου βιβλίου, βρίσκει νέο εργοδότη που απ’ ό,τι φαίνεται, δε θα κάνει τη ζωή της πιο εύκολη. Και εδώ η πλόκη είναι εξίσου ανατρεπτική και καθηλωτική χαρίζοντας στη McFadden το «Βραβείο Goodreads 2023» στην κατηγορία «Θρίλερ/Μυστηρίου».

Για τους φανς, να ξέρετε πως στο εξωτερικό έχει ήδη κυκλοφορήσει το τρίτο μέρος και μια τέταρτη μικρή ιστορία των 80 σελίδων θα είναι διαθέσιμη από τις 22 Νοεμβρίου. Mother McFadden is feeding us GOOOD! Εκδόσεις Διόπτρα βγείτε μπροστά και δώστε μας ημερομηνίες!💥💳💥💳

Περίληψη

Είναι δύσκολο να βρω έναν εργοδότη που να μην κάνει πολλές ερωτήσεις για το παρελθόν μου. Ευχαριστώ, λοιπόν, την τύχη μου που οι Γκάρικ με προσέλαβαν για να καθαρίζω το εκπληκτικό ρετιρέ τους με θέα στην πόλη και να ετοιμάζω φανταχτερά γεύματα στη λαμπερή κουζίνα τους. Μπορώ να δουλέψω εδώ για λίγο, να μείνω απαρατήρητη μέχρι να καταφέρω αυτό που θέλω.

Όλα φαίνονται τέλεια. Αλλά ακόμα δεν έχω γνωρίσει την κυρία Γκάρικ, ούτε επιτρέπεται να μπω στο δωμάτιό της. Είμαι σίγουρη ότι την ακούω να κλαίει. Παρατηρώ κηλίδες αίματος γύρω από τη λαιμόκοψη των λευκών νυχτικών της όταν βάζω πλυντήριο. Και μια μέρα δεν μπορώ να αντισταθώ, της χτυπώ την πόρτα. Όταν η πόρτα ανοίγει, αυτό που βλέπω αλλάζει τα πάντα…

Τότε είναι που δίνω μια υπόσχεση. Άλλωστε, το έχω ξανακάνει αυτό. Μπορώ να προστατεύσω την κυρία Γκάρικ, ενώ κρατάω τα δικά μου μυστικά κλειδωμένα. Ο Ντάγκλας Γκάρικ έκανε ένα μεγάλο λάθος και θα πληρώσει.

Το θέμα είναι μέχρι πού είμαι αποφασισμένη να φτάσω.


«Το Τέλειο Ζευγάρι» 👩🏼‍❤️‍👨🏻
(Εκδόσεις Ψυχογιός)

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά όσες ταινίες/σειρές είναι βασισμένες σε βιβλία, μου κάνουν τρελό influence να διαβάσω τον αντίστοιχο τίτλο. Κάπως έτσι έφτασε στα χέρια μου «Το Τέλειο Ζευγάρι» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός – με τη Νικόλ Κίντμαν στο εξώφυλλο παρακαλώ! Πρόκειται για ένα ρομαντικό θρίλερ μυστηρίου έξω από τα συνηθισμένα, όπου τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και τα μυστικά που αποκαλύπτονται σε καθηλώνουν μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Fun fact: η σειρά που κατέκτησε το Top10 του ελληνικού και παγκόσμιου Netflix, έγινε viral στο TikTok για το intro της, όπου το cast χορεύει σε ένα pop τραγούδι της Meghan Trainor.

Παρά τη χορογραφία, σειρά και βιβλίο στέκονται αγέρωχα στα 4/5 αστεράκια! 

Περίληψη 

Κάθε ζευγάρι έχει τα δικά του μυστικά…

Όταν μια υπερπολυτελής γαμήλια τελετή καταλήγει σε φιάσκο πριν καν ξεκινήσει – αφού το πτώμα της κουμπάρας ξεβράστηκε στο λιμάνι του Ναντάκετ λίγες ώρες πριν ξεκινήσει -, όλοι οι βασικοί συμμετέχοντες σε αυτήν είναι πλέον ύποπτοι.

Καθώς ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Ναντάκετ Εντ Κάπενας αρχίζει να σκαλίζει το παρελθόν του κουμπάρου, της νύφης, της μητέρας του γαμπρού – η οποία είναι διάσημη συγγραφέας μυστηρίων -, ακόμα και ενός μέλους της δικής του οικογένειας, θα ανακαλύψει ότι κάθε γάμος είναι ένα ναρκοπέδιο και ότι δεν υπάρχει το… τέλειο ζευγάρι!


«Η Εκδίκηση» 🩸
(Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Η Yrsa Sigurdardottir γράφει τόσο μυστικιστικά οπισθόφυλλα, που αντί να με αποθαρρύνει από το να διαβάσω το βιβλίο, με κάνει τον μεγαλύτερο κουτσομπόλη του κόσμου. Αν και πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που έγραψε το 2014 και στην Ελλάδα κυκλοφορούσε σε pocket από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, «Η Εκδίκηση» επανασυστήνεται στο κοινό σε νέα έκδοση. Έχοντας διαβάσει και άλλες δουλειές της συγγραφέως, όπως τη «Λεία» και το «Μήνυμα», έχω καταλήξει πως οι Ισλανδοί και το crime είναι πραγματικά ένα και το αυτό!

Προσοχή στα σκοτάδια με αυτό το βιβλίο, είναι από εκείνα που σε κάνουν να σκεπάζεις το ποδαράκι με το πάπλωμα με τις ανατριχιαστικές σκηνές του. 👀

Περίληψη 

Σ’ ένα απομονωμένο χωριό στην Ισλανδία, τρεις φίλοι αποφασίζουν να ανακαινίσουν ένα εγκαταλειμμένο σπίτι. Σύντομα όμως συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνοι τους – κάποιος θέλει να φύγουν και δηλώνει σαφώς την παρουσία του.

Στο μεταξύ, σε μια πόλη απέναντι από το φιόρδ ένας νεαρός γιατρός ερευνά την αυτοκτονία μιας γηραιάς κυρίας και ανακαλύπτει ότι είχε εμμονή με τον εξαφανισμένο γιο του.

Όταν οι δύο ιστορίες συνδέονται, η φρικτή αλήθεια αποκαλύπτεται…


«Ο τελευταίος φόνος στην άκρη του κόσμου»🔪🛟
(Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Θα το λέω μέχρι να… τελειώσει ο κόσμος (pun intended) ότι τα δυστοπικά και τα αστυνομικά βιβλία είναι τα αγαπημένα μου είδη. Μαντέψτε λοιπόν την αντίδρασή μου όταν ανακάλυψα ότι υπάρχουν βιβλία που συνδυάζουν ΚΑΙ ΤΑ 2. Ένα από αυτά είναι το «Ο Τελευταίος Φόνος στην Άκρη του Κόσμου» που ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ μυστηρίου και τη δυστοπία. Συγγραφέας του ο Stuart Turton, ο ίδιος μεσιέ που μας έδωσε το μπεστ σέλερ «Οι Επτά Θάνατοι της Έβελιν Χάρντκαστλ». Και κάπως έτσι μπήκε αυτόματα στο TBR του Νοεμβρίου.

Η Britney και εγώ λέμε μαζί: 🎶 GIMME GIMME MORE 🎶

Περίληψη 

Για να σώσεις ό,τι έχει απομείνει από τον κόσμο πρέπει να εξιχνιάσεις τον φόνο…

Πέρα από το νησί δεν υπάρχει τίποτα: ο κόσμος καταστράφηκε από μια ομίχλη που σάρωσε τον πλανήτη, σκοτώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Στο νησί η ζωή είναι ειδυλλιακή. Οι εκατόν είκοσι δύο κάτοικοι ζουν γαλήνια και συνυπάρχουν αρμονικά με τους τρεις επιστήμονες. Οι κάτοικοι ψαρεύουν, καλλιεργούν και γλεντάνε, τηρώντας όμως τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και κάνοντας ό,τι τους λένε οι επιστήμονες. 

Ώσπου ξαφνικά μία επιστήμονας βρίσκεται νεκρή – κάποιος τη μαχαίρωσε. Και οι κάτοικοι πληροφορούνται ότι ο φόνος έχει δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα ασφαλείας του νησιού, που ήταν η μοναδική τους προστασία από την ομίχλη. Αν ο φόνος δεν εξιχνιαστεί σε ενενήντα δύο ώρες, η ομίχλη θα πνίξει το νησί και τους ανθρώπους του. Όμως το σύστημα ασφαλείας έχει διαγράψει και τις αναμνήσεις τους από την περασμένη νύχτα, πράγμα που σημαίνει πως κάποιος στο νησί είναι φονιάς – χωρίς καν να το ξέρει.


«Ραντεβού κατά συρροή» 🫀🗡️
(Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Ένα cozy και διασκεδαστικό crime novel που θα μιλήσει στις πληγωμένες ψυχές εκεί έξω; Ω ναι! Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας L.M. Chilton έκανε τα μαγικά του και μας έδωσε το «Ραντεβού κατά συρροή» όπου οι σύγχρονες σχέσεις μπαίνουν στο επίκεντρο με αρκετό σαρκασμό και αγγλοσαξονικό χιούμορ. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι το online dating στις μέρες μας; Ειδικά για την πρωταγωνίστριά μας που το προηγούμενο date της αποδείχθηκε κατα συρροή δολοφόνος. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το διαχειριστώ, ωστόσο ο συγγραφέας με τον φρέσκο και πρωτότυπο τρόπο του, καταφέρνει να περάσει μερικά όμορφα μηνύματα μέσα από… φόνους.

Περίληψη 

Μπορεί ένας φόνος να οδηγήσει στην πραγματική αγάπη;

Γκουέν Τέρνερ, 29 ετών.
Επιχειρηματίας και barista μερικής απασχόλησης.

Της αρέσουν: τα podcast με αληθινά εγκλήματα, τα τυρογαριδάκια (όσο πιο πορτοκαλί τόσο καλύτερα), οι εμμονικές επισκέψεις σε εφαρμογές γνωριμιών.

Δεν της αρέσουν: τα διήμερα χανγκόβερ, οι άνθρωποι που περιγράφουν τον εαυτό τους ως επιχειρηματίες… και να ανακαλύπτει πως το τελευταίο της φλερτ ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος (μάλλον αυτό έπρεπε να το βάλει πρώτο στη λίστα).

Λένε πως ο ρομαντισμός έχει πεθάνει, αλλά αν η Γκουέν δεν καταφέρει να πιάσει τον μυστηριώδη δολοφόνο που έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε άντρα με τον οποίο έχει βγει ποτέ ραντεβού, θα πεθάνουν πολλοί περισσότεροι.


«Η Απειλή» ❄️
(Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Αν έχεις διαβάσει το «Άνθρωπος Κιμωλία», ξέρεις τι πάει να πει καλογραμμένο ψυχολογικό θρίλερ που σου δημιουργεί αγωνία σε κάθε σελίδα του – προσωπικά ακόμα ανατριχιάζω όποτε το σκέφτομαι. Στο νέο της μυθιστόρημα «Η Απειλή», η C.J Tudor δεν απογοητεύει, αφού η πένα της παραμένει στυγερή, μακάβρια και… βουτηγμένη στον τρόμο κερδίζοντας έτσι τον τίτλο για το «βιβλίο της χρονιάς» από το περιοδικό Esquire. Αν με ρωτάς, δικαίως, μιας και μετά τον Stephen King είναι μια από τις καλύτερες στο να δημιουργούν ανατριχιαστικές ατμόσφαιρες.

Όσο φοβιτσιάρης κι αν λέω ότι (δεν) είμαι, με την Tudor αφήνω τα φώτα ανοιχτά.

Περίληψη 

Ένα ντελαπαρισμένο λεωφορείο γεμάτο φοιτητές. Όλοι τους παγιδευμένοι.

Ένα ακινητοποιημένο βαγόνι τελεφερίκ γεμάτο αγνώστους. Ένας απ’ αυτούς νεκρός.

Ένα απομονωμένο σαλέ όπου μετά από λίγο καιρό οι φίλοι γίνονται εχθροί. Έξω, η χιονοθύελλα μαίνεται.

Μέσα σε κάθε ομάδα, ένας δολοφόνος παραμονεύει. Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό τους πρόβλημα. Γιατί δεν έρχεται κανείς να τους διασώσει; Από τι προσπαθούν να ξεφύγουν; Και ποιοι είναι οι τρομακτικοί Σφυριχτές;


«Angélique» 💐
(Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Κανένας δε θεωρώ ότι μπορεί να στήσει καλύτερα έναν κόσμο γεμάτο ανατροπές μέσα σε 250-300 σελίδες, από το φαινόμενο του σύγχρονου γαλλικού μυθιστορήματος, Γκιγιόμ Μουσό. Έχοντας διαβάσει τυχαία το «Σέντραλ Παρκ» πριν χρόνια – που πλέον δεν κυκλοφορεί – έψαχνα για καιρό να βρω κάτι καινούριο από τον συγγραφέα. Τότε, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος ξεκίνησαν να εκδίδουν την άτυπη σειρά του με ιστορίες που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου. I DEVOURED THEM και φέτος το καλοκαίρι έκανε καμπάκ με το ‘Angelique‘ το οποίο επίσης λάτρεψα, με το Παρίσι των Χριστουγέννων να αποτελεί το σκηνικό για μια καθηλωτική και απολαυστική ιστορία.

Πείτε με προκατειλημμένο, αλλά δεν έχω βρει ΕΝΑ βιβλίο του που να μη μου αρέσει. 

Περίληψη 

Παρίσι, Χριστούγεννα 2021.

Μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο, ο Ματίας Ταγιεφέρ ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Στο προσκεφάλι του βρίσκεται μια άγνωστη κοπέλα, η Λουίζ Κολάνζ, μια φοιτήτρια που παίζει βιολοντσέλο για να χαλαρώνουν οι ασθενείς.

Όταν πληροφορείται ότι ο Ματίας είναι αστυνομικός, του ζητάει να αναλάβει μια κάπως ασυνήθιστη υπόθεση. Ο Ματίας, αν και στην αρχή είναι επιφυλακτικός, τελικά δέχεται. Βρίσκονται, λοιπόν, κι οι δυο μπλεγμένοι στη δίνη ενός θανάσιμου παιχνιδιού.

Κάπως έτσι αρχίζει μια εξαιρετικά ασυνήθιστη έρευνα, το μυστικό της οποίας κρύβεται στη ζωή που θα ήθελαν να έχουν ζήσει, στους έρωτες που θα ήθελαν να έχουν γνωρίσει, στη θέση τους στον κόσμο, που ακόμη ελπίζουν να βρουν…


«Το Στοιχειό του Αχέροντα» 👻
(Εκδόσεις Μίνωας)

I love me some ελληνικό crime, ειδικά όταν διαδραματίζεται σε περιοχές που έχω επισκεφτεί και ξέρω την ιστορία τους. Ο Αχέροντας είναι ένα τέρμα creepy ποτάμι κοντά στην Πρέβεζα και λέγεται πως εκεί ο Χάρος περνούσε απέναντι τους νεκρούς. Πείτε μου ότι αυτό από μόνο του δεν είναι τέρμα έμπνευση για αστυνομικό/crime βιβλίο! Η Ελευθερία Μεταξά μπλέκει το μεταφυσικό με το έγκλημα σε ένα τρομακτικό ελληνικό σκηνικό με βαριά ιστορία… ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Περίληψη 

Αχέροντας, 1943: Η δεκαεπτάχρονη έγκυος Ευρυδίκη Αγγελή, ερωμένη του Γερμανού αξιωματικού Βολφ Μάισνερ, ρίχνεται από έναν γκρεμό στα νερά του Αχέροντα, για να γλιτώσει από τους οργισμένους συγχωριανούς της που την καταδιώκουν.

Αχέροντας, σήμερα: «Είναι η Ευρυδίκη Αγγελή!» φώναξε έντρομος ο γέροντας αντικρίζοντας το κορίτσι που κειτόταν αναίσθητο μέσα στη βάρκα. «Η Ευρυδίκη, που σκοτώθηκε το 1943… Ο Αχέροντας την έφερε πίσω στους ζωντανούς!»

Αυτή η παράλογη διαπίστωση θα ανατρέψει τα σχέδια του Μάνου Βαρσάμη και της Έλσας Γληνού για μια ξέγνοιαστη εκδρομή στην Πρέβεζα και θα τους φέρει αντιμέτωπους με έναν δολοφόνο που σκορπά τον τρόμο στους κατοίκους της Παραμυθιάς. Ένα κορίτσι που επιμένει πως είναι η Ευρυδίκη, η ερωμένη του Μάισνερ την περίοδο της Κατοχής… Μια στυγερή δολοφονία που διαπράττεται με ξιφολόγχη από γερμανικό όπλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου… Η Μαριάνθη, η υπέργηρη αδελφή της Ευρυδίκης, που μπαίνει κι αυτή στο στόχαστρο του δολοφόνου… Μυστικά και λάθη του παρελθόντος, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο παρόν… Όσοι αδικήθηκαν ζητούν εκδίκηση…

Με φόντο τη μυστηριακή ατμόσφαιρα του Αχέροντα, ο Μάνος και η Έλσα κυνηγούν έναν άγνωστο δολοφόνο, που παίζει μαζί τους ένα θανάσιμο παιχνίδι στο οποίο είναι αποφασισμένος να νικήσει. Και για να τα καταφέρει, δεν θα διστάσει να κλέψει την Ευρυδίκη από τον Άδη και να την ξαναφέρει στον κόσμο των ζωντανών…

Αν δε βρίσκεστε κάπου ζεστά, να βρεθείτε. Κι αν δε βρίσκεστε κάπου ασφαλείς, να προσέχετε. Καλές αναγνώσεις xoxo 💋

FUN ZONE

Τιβί

Η ομάδα του Singles ετοιμάζει νέα σειρά και η Σάννυ Χατζηαργύρη θυμίζει φουλ «Λίλα»!

BINGE WATCHING

Netflix: Έρχεται ριάλιτι ‘Monopoly’ με έπαθλο 2 εκατομμύρια, ετοιμάζουμε από τώρα τα ποπκορν!

EVENTS

Η Μαρίνα Σπανού επιστρέφει στην Αθήνα για το πιο όμορφο «αντίο» στο καλοκαίρι, μην το χάσεις!

BINGE WATCHING

‘The Gentlemen’: Η 2η σεζόν απέκτησε επιτέλους teaser και ημερομηνία πρεμιέρας στο Netflix!

FOODIES

Οι δύο νέες γεύσεις του HELL Carnival Edition μας ταξιδεύουν στα πιο ανέμελα καλοκαίρια μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET