ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 10 πιο κουλά φοιτητικά έθιμα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού!

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν διάφορα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στις εστίες των Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο. Φοιτητές καρφώνουν τα παπούτσια τους σε δέντρα, ουρλιάζουν όταν έχει πανσέληνο και φιλούν τα οπίσθια αγαλμάτων δίχως να το σκεφτούν δεύτερη φορά. Όταν είσαι βέβαια εκτός του Πανεπιστημίου, όλα αυτά μοιάζουν περίεργα, όμως τα έθιμα των εστιών έχουν τεράστια σημασία για τους […]

Default avatar

Guest Author

14 Σεπτεμβρίου, 2016

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν διάφορα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στις εστίες των Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο. Φοιτητές καρφώνουν τα παπούτσια τους σε δέντρα, ουρλιάζουν όταν έχει πανσέληνο και φιλούν τα οπίσθια αγαλμάτων δίχως να το σκεφτούν δεύτερη φορά. Όταν είσαι βέβαια εκτός του Πανεπιστημίου, όλα αυτά μοιάζουν περίεργα, όμως τα έθιμα των εστιών έχουν τεράστια σημασία για τους ίδιους τους φοιτητές και τους κάνουν μία κοινότητα που κρατάει για μια ζωή.

Ας δούμε λοιπόν τα 10 πιο κουλά φοιτητικά έθιμα που υπάρχουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού:

1. Orgo Night – Columbia University (Νέα Υόρκη)

orgo-night_1

Το να μελετάς Οργανική Χημεία αποτελεί μακράν μία από τις πιο αγχωτικές και ταυτόχρονα αξέχαστες εμπειρίες που αντιμετωπίζουν πολλοί φοιτητές Χημείας και όχι μόνο. Είναι από αυτά τα μαθήματα που όταν καταφέρνεις να τα περάσεις, είσαι ευγνώμων που τα πέρασες ακόμα και με 5.

Για το λόγο αυτό, το τελευταίο πράγμα που θες καθώς διαβάζεις αυτό το μάθημα, είναι να σου αποσπάσει κάτι την προσοχή. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συμβαίνει εάν είσαι ένας “orgo” φοιτητής στο Columbia University. Κάθε χρόνο, την παραμονή της εξέτασης της Οργανικής Χημείας, η μπάντα του Columbia κατευθύνεται προς τη βιβλιοθήκη προκειμένου να διασκεδάσει τους orgo φοιτητές (και οποιονδήποτε άλλο έχει την τύχη να βρίσκεται εκεί), με ενθαρρυντικά τραγούδια, αστεία και μουσική. Το έθιμο αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους φοιτητές να εκτονωθούν και να αποβάλλουν το άγχος τους κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.

2. Dooley Day – Emory University (Ατλάντα)

skeleton

Φημολογείται ότι το πνεύμα αυτού του Πανεπιστημίου προστατεύεται από έναν άκρως περίεργο χαρακτήρα, που δεν είναι άλλος από έναν σκελετό. Ο σκελετός αυτός προέρχεται από το τμήμα της Βιολογίας και ονομάζεται James W. Dooley, ενώ συχνά τον αποκαλούν ως ο Βασιλιάς της Ανομίας. O Dooley εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1899 όταν έγραψε μία επιστολή προς δημοσίευση στο περιοδικό του Πανεπιστημίου. Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι εμφανίσεις του ήταν όλο και πιο συχνές με αποτέλεσμα να γίνει ένα αναπόσπαστο στοιχείο της Πανεπιστημιούπολης το 1940.

Μια μέρα λοιπόν, που κανείς δεν γνωρίζει, ο συγκεκριμένος σκελετός βγαίνει στη γύρα με τη συνοδεία του και μπαίνει σε διάφορες αίθουσες που γίνονται μαθήματα και απλά τα ακυρώνει. Όπως καταλαβαίνετε, είναι αναμενόμενο να αποτελεί ένα άκρως αγαπημένο έθιμο των φοιτητών, αφού τους προσφέρει μια ελεύθερη μέρα χωρίς μαθήματα! Μάλιστα, ο Dooley είναι τόσο σημαντικός για το Emory που έχει τη δική του ηλεκτρονική διεύθυνση και το βιογραφικό του υπάρχει στο Διαδίκτυο.

3. Shoe Tree – Murray State University (Murray, Κεντάκι)

024-murray-state-university-shoe-tree

Ακριβώς έξω από τη βιβλιοθήκη του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, υπάρχει ένα μεγάλο «δέντρο» το οποίο καλύπτεται από πολλά αταίριαστα παπούτσια. Η παράδοση των ζευγαριών να καρφώνουν τα παπούτσια τους στο δέντρο (ένα παπούτσι ανά άτομο), υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες. Ακόμα και όταν το αρχικό δέντρο χτυπήθηκε από έναν κεραυνό και κάηκε, οι φοιτητές συνέχισαν την παράδοση σε ένα κοντινό καινούριο δέντρο.

Είναι κατανοητό ότι η συγκεκριμένη παράδοση, όσο περίεργη κι αν ακούγεται, κρύβει πίσω της μία προκατάληψη τύπου όσων τα παπούτσια μείνουν καρφωμένα για αρκετό καιρό στο δέντρο, τότε θα έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο. Κάποιοι απόφοιτοι μάλιστα, όταν κάνουν παιδιά, επιστρέφουν στο Πανεπιστήμιο προκειμένου να καρφώσουν τα παπούτσια των παιδιών τους, ως σύμβολο καλής τύχης!

4. Rub the Toe – Yale University (Νιου Χέιβεν, Κονέκτικατ)

p9040035

O Theodore Dwight Woolsey, της τάξης του 1820 και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Yale, έχει ένα άκρως εντυπωσιακό άγαλμα στην αυλή των εστιών. Έτσι, πολύ καλοθελητές και υπεύθυνοι του Yale, ενημερώνουν τους υποψήφιους φοιτητές, ότι είναι σύνηθες οι πρωτοετείς να τρίβουν το δάχτυλο του ποδιού του αγάλματος ώστε να πάρουν λίγη τύχη από τον Woolsey.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι αυτοί οι «τυχεροί» φοιτητές να γίνουν τελειόφοιτοι και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό αποτελεί μέρος ενός κακόγουστου αστείου. Ένα άλλο έθιμο που φημολογείται ότι υπάρχει μεταξύ των φοιτητών, θέλει τα μεγαλύτερα έτη να… κατουράνε το ίδιο δάχτυλο.

5. Healy Howl – Georgetown University (Ουάσινγκτον)

enhanced-buzz-753-1376854191-22

Όταν η ταινία «Ο Εξορκιστής» κυκλοφόρησε το 1973, οι φοιτητές του Georgetown University ήταν από τους μεγαλύτερους fans της ταινίας. Από την στιγμή βέβαια, που ορισμένες σκηνές γυρίστηκαν στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης, όλος αυτός ο ενθουσιασμός τους ήταν κατανοητός. 43 χρόνια μετά από την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας, ο ενθουσιασμός αυτός δεν έχει ξεθυμάνει στο Georgetown University…

Σε κάθε Halloween λοιπόν, προβάλουν τη συγκεκριμένη ταινία στο Πανεπιστήμιο και την προγραμματίζουν έτσι, ώστε να τελειώνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Μόλις τελειώσει, οι φοιτητές κατευθύνονται αμέσως προς το νεκροταφείο του Πανεπιστημίου και γιορτάζουν το Halloween ουρλιάζοντας στο φεγγάρι. Το Healy Howl, όπως είναι γνωστό, είναι μακράν ένα από τα πιο παράξενα φοιτητικά έθιμα και τα ουρλιαχτά των φοιτητών ακούγονται σε όλη την Πανεπιστημιούπολη. #creepy

6. Birthday Dunk – Occidental College (Λος Άντζελες)

ourstory_traditions_gallery_birthday_fountain

Συνήθως, ο εορτασμός των γενεθλίων συνοδεύεται από μεγάλα πάρτι ή από εξόδους με φίλους σε διάφορα μαγαζιά. Ωστόσο, όταν είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Occidental στο Λος Άντζελες, το να έχεις γενέθλια μπορεί να καταλήξει σε μια πολύ αγχωτική εμπειρία…

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί υπάρχει η παράδοση κατά την οποία, κάθε φοιτητής που έχει γενέθλια τον βουτάνε στο συντριβάνι του Πανεπιστημίου. Το δύσκολο κομμάτι βέβαια είναι ότι δεν μπορείς να το προβλέψεις γιατί μπορεί να συμβεί σε ανύποπτο χρόνο μέσα στη μέρα, δηλαδή να σε τραβήξουν όταν κοιμάσαι ή όταν τρως ή ακόμα κι όταν κάνεις μάθημα.

7. Pterodactyl Hunt – Swarthmore College (Πενσιλβανία)

swat150_bg_hunt1

Κάποιο βράδυ στις αρχές του Οκτώβρη, αφρώδη ξίφη, σακούλες σκουπιδιών και πτεροδάκτυλοι αποτελούν τα συστατικά της παράδοσης Pterodactyl Hunt, που διοργανώνεται από την ομάδα επιστημονικής φαντασίας του Πανεπιστημίου και δε μοιάζει με καμία άλλη.

Σε αυτήν την εκδήλωση, κάθε φοιτητής καλείται να επιλέξει αν θα είναι κυνηγός ή τέρας και ανάλογα φοράει λευκή ή μαύρη σακούλα σκουπιδιών (που ονομάζεται πανοπλία και είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή) για να διαφοροποιηθούν οι μετέχοντες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανόνες και χαρακτήρες, οι περισσότεροι φοιτητές ενδιαφέρονται περισσότερο για το κυνηγητό και τα χτυπήματα με τα αφρώδη όπλα τους.

8. The Primal Scream / Silent Dance Party – Carleton College (Μινεσότα)

enhanced-buzz-6299-1376854661-18

Ακριβώς στις 22.00, το βράδυ προτού ξεκινήσει η εξεταστική, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Carleton ξεκινάνε να ουρλιάζουν και να θρηνούν, με σκοπό να αποβάλουν όλη τη ένταση και το άγχος που νιώθουν προτού συνεχίσουν το διάβασμα σαν να μη συνέβη τίποτα.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σε ξε-αγχώσει, οι φοιτητές τα τελευταία χρόνια, δημιούργησαν ένα ακόμα έθιμο, ακόμα πιο ήσυχο. Στις 23.00, σε ένα από τα δύο «βράδια μελέτης» πριν τις τελικές εξετάσεις, φτιάχνουν ένα άκρως χορευτικό playlist, φοράνε τα ακουστικά τους και πατούν Play όλοι ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, ένα μεγάλο χορευτικό πάρτι ξεκινά στη βιβλιοθήκη φτάνοντας σε πολλά κτίρια της Πανεπιστημιούπολης.

9. Serenades – Vassar College (Νέα Υόρκη)

image013_1449230244

Σε αυτό το Πανεπιστήμιο, οι πρωτοετείς συνθέτουν πρωτότυπα τραγούδια (όχι απαραίτητα με ευγενικές λέξεις) και κάνουν καντάδα στους τελειόφοιτους. Σαν εκδίκηση, οι τελειόφοιτοι ρίχνουν στους πρωτοετείς κέτσαπ, σιρόπι σοκολάτας και γενικά και άλλα ωραία φαγητά. Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο θέσπισε κανόνα που επιτρέπεται να ρίχνουν μόνο νερό, με αποτέλεσμα το «βρώμικο» event να μετατραπεί σε μια κλασική μάχη με νερόμπομπες.

10. Homer Statue – University of Virginia (Σάρλοτσβιλ, Βιρτζίνια)

old_cabell_hall_and_homer_university_of_virginia

Η ιδέα του να ξεγυμνώνεσαι και να αρχίζεις να τρέχεις σε όλο το Πανεπιστήμιο είναι μια άκρως δημοφιλής παράδοση που υπάρχει γενικά στα Πανεπιστήμια. Ωστόσο, στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια οι φοιτητές πήγαν το έθιμο σε άλλο επίπεδο, αφού έχουν να τρέξουν γυμνοί μια απόσταση 230 μέτρων, να φιλήσουν το άγαλμα του Ομήρου που υπάρχει εκεί (για τους περισσότερους φοιτητές το φιλί αυτό καταλήγει συνήθως στα οπίσθια του αγάλματος) και μετά να γυρίσουν πίσω.

 Γενικά, ωραία περνάνε σε αυτά τα Πανεπιστήμια! 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Πρεμιέρα με «Νέα Ελληνική Γλώσσα» για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

EVENTS

Το Red Bull Dance Your Style έρχεται στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά!

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

BINGE WATCHING

Binge watch στην τριλογία του ‘The Bachelor’ μπορείτε να κάνετε από σήμερα στο Netflix!

EVENTS

Η KINITRO έρχεται με το Labyrinth of Trainings για να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας χωρίς περιορισμούς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET