ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 είδη καθηγητών που όλοι μας έχουμε συναντήσει στο Πανεπιστήμιο!

Πλέον το εαρινό εξάμηνο μας έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα και εμείς μη έχοντας επιλογή, δυστυχώς θα του ανοίξουμε. Έτσι, τώρα έχουμε να φάμε στη μάπα καινούρια μαθήματα, εργασίες, πολλές ώρες διαλέξεων και γενικά μια συνεχόμενη κούραση και ταλαιπωρία. Βέβαια, πακέτο με τα μαθήματα πάνε και οι καθηγητές που κάθε φορά είναι ένα […]

Default avatar

Guest Author

21 Φεβρουαρίου, 2017

Πλέον το εαρινό εξάμηνο μας έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα και εμείς μη έχοντας επιλογή, δυστυχώς θα του ανοίξουμε. Έτσι, τώρα έχουμε να φάμε στη μάπα καινούρια μαθήματα, εργασίες, πολλές ώρες διαλέξεων και γενικά μια συνεχόμενη κούραση και ταλαιπωρία. Βέβαια, πακέτο με τα μαθήματα πάνε και οι καθηγητές που κάθε φορά είναι ένα μυστήριο για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε…

Ας δούμε λοιπόν τους τύπους των καθηγητών που όλοι μας έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα:

#1 Ο νεοφερμένος

Αυτοί είναι οι πιο εύκολοι για να εντοπιστούν, αφού από την πρώτη στιγμή που ανεβαίνουν στην έδρα αισθάνονται πολύ αμήχανα. Επιπλέον, λόγω του άγχους που έχουν, καταλήγουν να κάνουν σκατά μάθημα. Βέβαια, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε τόσο σκληροί μαζί, αφού και αυτοί χρειάζονται λίγο χρόνο μέχρι να βρουν τα πατήματά τους.

#2 Ο ενθουσιώδης

Ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι ο αγαπημένος μας και συνάμα ο χειρότερος εφιάλτης μας, αφού όσο τέλειο μάθημα κάνει άλλο τόσο απαιτητικός είναι. Βέβαια, είναι σίγουρο ότι όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με αυτό το μάθημα τόσο πιο εύκολο θα είναι για εμάς να το διαβάσουμε στην εξεταστική. Άρα, και οι απαιτήσεις δεν είναι πάντα κακές.

#3 Εκείνος που μιλάει πάρα πολύ γρήγορα

Ουσιαστικά οι διαλέξεις αυτού του καθηγητή είναι ένας αγώνας formula 1. Προσπαθούσε να γράψουμε όσο γίνεται γρηγορότερα αυτά που λέει, προκειμένου να τα προλάβουμε όλα. Έτσι καταλήγουμε στο τέλος της διάλεξης να είμαστε ψυχολογικά αλλά και σωματικά κουρέλια.

#4 Ο πολύ αυστηρός

Είναι εκείνος ο καθηγητής που δεν ανέχεται ούτε να ακούει που αναπνέουμε, όμως στη δουλειά του είναι εξαιρετικός. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι σημειώσεις μας για το μάθημα του είναι τόσο λεπτομερείς και ξεκάθαρες, που στην εξεταστική το διάβασμά μας διευκολύνεται απίστευτα πολύ.

#5 Αυτός με την απαλή φωνή

Ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν είναι απαραίτητα βαρετός, απλά μιλάει πολύ σιγά και απαλά. Ειδικά αν οι διάλεξεις του είναι και στις 9 το πρωί, τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουμε ξύπνιοι. Για αυτό η μόνη λύση είναι να καθόμαστε στα πρώτα έδρανα, προκειμένου να κρατήσουμε μερικές στοιχειώδης σημειώσεις.

#6 Ο απόλυτος θρύλος

Είναι εκείνος ο καθηγητής που αλλάζουμε όλο το πρόγραμμά μας, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το μάθημά του. Βασικά, αυτή η λατρεία δημιουργείται από τόσο μεταδοτικοί είναι, αλλά και από το γεγονός ότι κάνουν ακόμα και τα πιο βαρετά θέματα, απίστευτα ενδιαφέροντα.

#7 Ο τζόκερ

Είναι δυστυχώς εκείνοι οι καθηγητές που λένε αστειάκια προκειμένου να χαλαρώσουν λίγο το μάθημα, γελάνε μόνοι τους και μετά περιμένουν και από εμάς να γελάσουμε. Αλλά τα αστεία τους είναι τόσο άθλια, που ούτε καν από ευγένεια δεν μπορούμε να γελάσουμε.

#8 Ο εξαφανισμένος

Είναι κλασσικά εκείνος ο καθηγητής που τον βλέπουμε στην αρχή του εξαμήνου, και μετά κάνουμε μαύρα μάτια για να τον ξαναδούμε. Όλη την ώρα ακυρώνει διαλέξεις γιατί λείπει εκτός Ελλάδος ή είναι άρρωστος, οπότε στην καλύτερη τον ξαναβλέπουμε στην εξεταστική (διαφορετικά ποτέ).

#9 Εκείνος που το παίζει φοιτητής

Συνήθως είναι κάποιος διδακτορικός που κάνει μάθημα, οπότε είναι ηλικιακά κοντά με εμάς για αυτό και νομίζει ότι ένα με εμάς. Βέβαια, τόση οικειότητα δεν βγαίνει πάντα σε καλό γιατί καταλήγουμε να μην το έχουμε σε μεγάλη υπόληψη ή να μην τον σεβάσομαστε όσο απαιτείται.

#10 Και τέλος, ο καθηγητής που θέλουμε να τον πάρουμε μαζί μας αφότου αποφοιτήσουμε

Ουσιαστικά είναι εκείνος ο καθηγητής που μπορεί να μας έχει συμβουλεύσει σχετικά με το μέλλον μας ή μας έχει βοηθήσει άπειρες φορές με τυχόν απορίες που μπορεί να έχουμε, για αυτό και στεναχωριόμαστε που δεν θα έχουμε πια κάποιο μάθημά του.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET