BINGE WATCHING

10 χρόνια μετά ο Joffrey παραμένει ο πιο μισητός χαρακτήρας που έβγαλε ποτέ η τηλεόραση!

Game of Thrones o βασιλιάς των villains!

Neopolis Team

29 Νοεμβρίου, 2023

Photo: Time.com

Ωραίοι και οι ήρωες των σειρών, αλλά ας μιλήσουμε λίγο και για τους villains. Καμιά φορά, οι χαρακτήρες τους έχουν περισσότερο ενδιαφέρον κι ας μην το παραδεχόμαστε. Το συνειδητοποιούμε μόνο όταν «εξοντώνονται» και στα επόμενα επεισόδια δε χρειάζεται να τους υπομείνουμε. We hate to admit it, αλλά η σειρά δεν είναι πια ίδια. Τότε καταλαβαίνουμε ότι τόσο καιρό λατρεύαμε να τους μισούμε και κατά βάθος δε θέλαμε να απαλλαγούμε από αυτούς.

Για αυτό έχουν την ίδια σημαντικότητα σε μια ιστορία, με τον/τους ήρωα/ήρωες. Στην τελική, τι θα ήταν οι τελευταίοι αν δεν είχαν τους αντιπάλους τους;

Σαν κρίσιμοι χαρακτήρες που είναι λοιπόν, αξίζουν μια ξεχωριστή αναφορά, ή καλύτερα, μια δική τους λίστα. Η σελίδα ranker.com έδωσε το μικρόφωνο στον κόσμο κι εκείνος ψήφισε τον αγαπημένο του μισητό χαρακτήρα, δημιουργώντας μια λίστα με τους top100 villains στην ιστορία της τηλεόρασης. Και μόνο που τη διαβάζεις, θες να κουμπώσεις ένα κουτί ζάναξ!

Σήμερα (μιας και οι θέσεις αλλάζουν καθημερινά) το top3 καταλαμβάνουν χαρακτήρες της ίδια σειράς και συγκεκριμένα του *drum roll* Game of Thrones. Οκ, δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη. Η τεράστια παραγωγή του HBO είχε μεγαλουργήσει όσον αφορά τους κακούς της και θα μείνει στην ιστορία για αυτούς. Το δύσκολο στην περίπτωσής της είναι να ξεχωρίσεις ποιον μίσησες περισσότερο. Επιλογές ευτυχώς υπάρχουν.

Το κοινό συμφώνησε ότι ο #1 κακός του GoT και της τηλεόρασης γενικότερα είναι ο Joffrey Baratheon, aka το μεγαλύτερο μαλακιστήρι που έχει περάσει από τη μικρή οθόνη! Και κατ’ επέκταση το purple wedding ήταν η ύψιστη στιγμή εξιλέωσης που έχει βιώσει ποτέ το τηλεοπτικό κοινό, εξού και τα πανηγύρια που στήθηκαν στο ίντερνετ εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, πες με μαζόχα, αλλά όσο να ‘ναι μου έλειπε στα επόμενα επεισόδια. Δεν είχα ποιον να μισώ με όλη μου την ψυχή κι αυτό «χτύπησε» κάπως άσχημα. 

Διάβασε κι αυτό

Ο Joffrey από το GoT παντρεύτηκε σε μια τελετή που δε θύμισε καθόλου purple wedding!

Τέλος πάντων, φεύγουμε από την οικογένεια Baratheon και πάμε στο #2 της λίστας, τον Ramsey Bolton. Νιώθω το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου και μόνο στην αναφορά του ονόματός του. Απόλυτα δίκαιη η συγκεκριμένη θέση για τον πιο psycho κωλοχαρακτήρα της σειράς! (Και για πες Ramsey, πώς κάνουν τα σκυλάκια; 🙂)

Τέλος, στο #3 βρίσκουμε τη Cersei Lannister, η οποία ναι μεν μας έκανε να εφεύρουμε νέες βρισιές, αλλά ήταν ένας χαρακτήρας με ενδιαφέρουσα εξέλιξη κι εκεί στο τέλος κάπου τη λυπηθήκαμε. Υπήρξε μεγάλη bitch όμως και επάξια κερδίζει αυτή τη θέση.

Πιο συγκεκριμένα όμως, το top10 στο ranker.com διαμορφώνεται ως εξής (keep in mind ότι μεταβάλλεται συνεχώς): 

1. Joffrey Baratheon (Game of Thrones)


2. Ramsey Bolton (Game of Thrones)


3. The Governor (The Walking Dead)

4. Cersei Lannister (Game of Thrones)

5. Shou Tucker (Fullmetal Alchemist: Brotherhood)


6. Rachel Berry (Glee)


7. Todd Alquist (Breaking Bad)


8. Caillou (Caillou)


9. Livia Soprano (The Sopranos)


10. Will Schuester (Glee)

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Η Apple TV+ χαρίζει 2 μήνες δωρεάν, με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του Messi!

BINGE WATCHING

Χάρι Πότερ: Βγήκε ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας σειράς, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!

Μουσική

Eurovision: Στις 7 Μαρτίου θα ακούσουμε για πρώτη φορά το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι!

Τιβί

13 «ενήλικα» αστεία στον Μπομπ Σφουγγαράκη που καταλάβαμε όταν ήταν πια αργά! 

BINGE WATCHING

‘The Gentlemen’: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Guy Ritchie έχει βία, κλάση και badass Theo James!

EVENTS

Eject Festival: Οι Måneskin έρχονται Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, τσιρίξτε ελεύθερα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET