FOODIES

Το μπισκότο της τεμπέλας! Φτιάξτε το σε 1 λεπτό.

Μιας και σας άρεσε η ιδέα για πανεύκολο κέικ σε 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, επανήλθαμε με νέα συνταγή του λεπτού και αυτή τη φορά θα φτιάξουμε μπισκότο σε 1 λεπτό. Ποιός θα το ‘λεγε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων θα ήταν τόσο χρήσιμος! Το μπισκότο αυτό σίγουρα δε θα είναι τόοοσο τέλειο, τραγανό απέξω, ζουμερό […]

Neopolis Team

12 Δεκεμβρίου, 2014

Μιας και σας άρεσε η ιδέα για πανεύκολο κέικ σε 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, επανήλθαμε με νέα συνταγή του λεπτού και αυτή τη φορά θα φτιάξουμε μπισκότο σε 1 λεπτό. Ποιός θα το ‘λεγε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων θα ήταν τόσο χρήσιμος!

Το μπισκότο αυτό σίγουρα δε θα είναι τόοοσο τέλειο, τραγανό απέξω, ζουμερό από μέσα, σαν τα κανονικά, αλλά είναι πολύ πολύ νόστιμο, βουτυρένιο, σοκολατένιο και μην ξεχνάμε… στιγμής!

Υλικά για 1 μπισκότο/1 λεπτό

1 κουτ. σούπας κρύο βούτυρο
1 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκωνει μόνο του (αν δεν έχετε βάζετε απλό αλεύρι με λίγο baking powder στη μύτη του κουταλιού)
1 κουτ. γλυκού αυγό*
λίγη χοντροκομμένη σοκολάτα
ελάχιστο αλάτι

* Δεν βγάζει νόημα σωστά; Χτυπήστε ένα μικρό αυγό και από αυτό πάρτε λίγο με ένα κουταλάκι. Για να μην πάει χαμένο το υπόλοιπο ή φτιάξτε και άλλα μπισκότα σαν και αυτά ή χτυπήστε και άλλο ένα και φτιάξτε ομελέτα για μεσημέρι.

Εκτέλεση

Σε μια κούπα ρίξτε το κρύο βούτυρο και ζεστάνετέ το στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Δε θέλουμε το βούτυρο να γίνει υγρό, απλά ίσα να μαλακώσει και να δουλεύεται με το πιρούνι. Ρίξτε τη ζάχαρη και ανατέψτε με ένα πιρουνάκι για 1-2 λεπτά. Ρίξτε και το αυγό.

0769802001418380776

Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε και το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ανακατέψτε πολύ καλά, να μην έχει κομματάκια αλεύρι.

0904774001418380776

Ρίξτε και τη σοκολάτα και ανακατέψτε τη μέσα. Απλώστε το μπισκότο στο πιάτο.

0039393001418380777

Βάλτε το για 40 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Όπως και στη συνταγή με το κέικ της κούπας και εδώ παίζει ρόλο ο φούρνος. Μπορεί να σας πάρει και 45”. Όχι όμως πάνω από ένα λεπτό. Μην φοβάστε για το αυγό, προλαβαίνει να ψηθεί αφού είναι πραγματικά πολύ λίγο.

0177202001418380777

Βραδινή λιγούρα; Τέλος!

*Εικόνες και συνταγή από PrudentBaby

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

EVENTS

Τo iconic street runway των adidas originals που είδαμε στο πιο αυθεντικό Fashion Show!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET