ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σε ποια πανεπιστήμια δυσκολεύονται περισσότερο οι φοιτητές να πάρουν πτυχίο!

Το τελευταίο διάστημα κι ενώ οι διαγραφές των «αιωνίων» φοιτητών έχουν ξεκινήσει, ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που έχουν ολοκληρώσει τη χρονική διάρκεια των σπουδών τους και δεν έχουν πάρει ακόμα πτυχίο. Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, στα περιφερειακά πανεπιστήμια παρατηρείται άυξηση φοιτητών που σπουδάζουν πέρα […]

Neopolis Team

16 Δεκεμβρίου, 2014

Το τελευταίο διάστημα κι ενώ οι διαγραφές των «αιωνίων» φοιτητών έχουν ξεκινήσει, ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που έχουν ολοκληρώσει τη χρονική διάρκεια των σπουδών τους και δεν έχουν πάρει ακόμα πτυχίο.

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, στα περιφερειακά πανεπιστήμια παρατηρείται άυξηση φοιτητών που σπουδάζουν πέρα του κανονικού χρόνου φοίτησης κι αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης. Αρκετοί είναι οι φοιτητές που ξενοικιάζουν και μένουν στο πατρικό τους, ενώ πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μόνο για να δώσουν μαθήματα στις εξεταστικές με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η απόκτηση του πτυχίου.

Το επόμενο διάστημα περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να καταθέσει την τροπολογία που θα δώσει στους «επί πτυχίω» φοιτητές το δικαίωμα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν.

Δείτε παρακάτω σε ποια ιδρύματα αυξήθηκαν οι φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το όριο φοίτησης και σε ποια παρατηρείται μείωση.

 

0329741001418723089

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET