ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Γιατί οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στο γήπεδο παρέα με παιδάκια; Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό;

Λόγω Μουντιάλ, παρακολουθούμε τον έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μετά τον άλλο. Είναι λογικό λοιπόν, να μας δημιουργούνται απορίες. Για παράδειγμα, γιατί οι ποδοσφαιριστές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο μαζί με παιδάκια που τα κρατούν από το χέρι; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Εμείς ναι, για αυτό ψάξαμε στο διαδίκτυο μήπως βρούμε την απάντηση. Και τελικά… Τα παιδάκια αποτελούν στην ουσία, […]

Neopolis Team

20 Ιουνίου, 2014

Λόγω Μουντιάλ, παρακολουθούμε τον έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μετά τον άλλο. Είναι λογικό λοιπόν, να μας δημιουργούνται απορίες. Για παράδειγμα, γιατί οι ποδοσφαιριστές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο μαζί με παιδάκια που τα κρατούν από το χέρι; Αναρωτηθήκατε ποτέ;

Εμείς ναι, για αυτό ψάξαμε στο διαδίκτυο μήπως βρούμε την απάντηση. Και τελικά…

Τα παιδάκια αποτελούν στην ουσία, τις μασκότ του αγώνα. Κάθε ομάδα, συνοδεύεται από αγόρια και κορίτσια που φορούν τη φανέλα της αντιπάλου. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δείξουν την φιλία μεταξύ των αντιπάλων, την ειρήνη και το ευ αγωνίζεσθαι που προωθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.

Μερικές φορές, τα παιδάκια αυτά, φορούν μπλούζες που έχουν σαν σκοπό να περάσουν κάποιο ανθρωπιστικό ή εθελοντικό μήνυμα. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα, είναι οι καμπάνιες που τρέχουν κατά τις βίας στα γήπεδα ή κατά του ρατσισμού. Ειδικά η καταπολέμηση του ρατσισμού αποτελεί σημαντικό στοίχημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, της FIFA!

Τέλος, το πώς επιλέγεται το κάθε παιδί, διαφέρει από αγώνα σε αγώνα. Άλλοτε λόγω γενεθλίων, άλλοτε επειδή ο γονιός είναι κάτοχος κάποιου VIP εισιτηρίου ή ακόμη και λόγω αποτελέσματος σε κλήρωση.

Αυτά για σήμερα…

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET