ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός με τα εισιτήρια σε Μετρό, τραμ και λεωφορεία | Πόσο αυξάνονται λόγω του ΦΠΑ 23%

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στις αστικές συγκοινωνίες, με το αρμόδιο υπουργείο να αναζητεί λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν οι καθημερινοί επιβάτες των ΜΜΜ. Έτσι, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σχεδιάζει να μην περάσει στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών η αύξηση του ΦΠΑ, άλλα μόνο […]

Neopolis Team

2 Οκτωβρίου, 2015

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στις αστικές συγκοινωνίες, με το αρμόδιο υπουργείο να αναζητεί λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν οι καθημερινοί επιβάτες των ΜΜΜ.

Έτσι, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σχεδιάζει να μην περάσει στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών η αύξηση του ΦΠΑ, άλλα μόνο στα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ. Το πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την λύση όμως, είναι από που θα καλυφθούν τα επιπλέον έσοδα που είχαν υπολογιστεί. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, Αν δεν υπάρχει «μαγική λύση», τα ισοδύναμα θα πρέπει να καλυφθούν από τα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ. Δηλαδή, θα πρέπει η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων να εκτιναχθεί στα ύψη από το 1,20 ευρώ που πωλείται σήμερα.

Στην περίπτωση πάντως που εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου υπολογίζεται να αυξηθεί στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET