ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Τι παθαίνει το σώμα μας 24 ώρες μετά την κατανάλωση μπύρας;

Οι περισσότεροι από εμάς ονειρεύονται για τις διακοπές τους μπάνιο στη θάλασσα, φαγητό με καλή παρέα και κρύες μπύρες. Στην Ελλάδα αλλά όχι μόνο, η κατανάλωση μπύρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διακοπές και αποτελεί το αγαπημένο ποτό του καλοκαιριού για όλες τις ώρες (εκτός από το πρωινό ελπίζουμε). Ωστόσο, αν δείτε τι συμβαίνει στο […]

Neopolis Team

9 Αυγούστου, 2015

Οι περισσότεροι από εμάς ονειρεύονται για τις διακοπές τους μπάνιο στη θάλασσα, φαγητό με καλή παρέα και κρύες μπύρες.

Στην Ελλάδα αλλά όχι μόνο, η κατανάλωση μπύρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διακοπές και αποτελεί το αγαπημένο ποτό του καλοκαιριού για όλες τις ώρες (εκτός από το πρωινό ελπίζουμε).

Ωστόσο, αν δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που πίνουμε μπίρα, θα εκπλαγείτε.

Η ιστοσελίδα alcoholgifts.co.uk διερεύνησαν αυτό ακριβώς: τι συμβαίνει στο σώμα μας αμέσως μετά την κατανάλωσης μπίρας αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο καλά.

Σύμφωνα με το infographic που δημοσίευσαν, μόλις πέντε λεπτά αφού πιούμε μια γουλιά μπίρας το αλκοόλ απορροφάται από το αίμα μας και αρχίζει να «ταξιδεύει» σε ολόκληρο το σώμα μας, επηρεάζοντας το μυαλό και τους μυς μας.

Αυτό δεν φαίνεται κακό, αλλά στα 10 λεπτά, το σώμα αναγνωρίζει το αλκοόλ ως «δηλητήριο» και προσπαθεί να το διασπάσει και να το αποβάλει από τον οργανισμό μας το συντομότερο δυνατό.

Και αν νομίζατε ότι η μπίρα είναι το πιο αθώο ποτό επειδή περιέχει μικρό ποσοστό αλκοόλ, δείτε στο διάστημα μεταξύ των 45 και των 90 λεπτών από την κατανάλωση μπίρας: τότε το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα μας βρίσκεται στα ύψη.

Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει στο σώμα μας στο infographic του TheToc.gr!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Μύστες φοιτητές κέρδισαν εκατομμύρια στη λοταρία, «χτυπώντας» το σύστημα!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Επιλογές Rabona για κινητά τυχερά παιχνίδια: Πώς να παίξετε μέσω Gadgets;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Ζήσε άφοβα! Ξεκίνα σήμερα μια καλή συνήθεια!»: Το μήνυμα της νέας καμπάνιας του Becel ProActiv!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

‘You Got This’: Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET