ΕΛΛΑΔΑ

Τα πιο απίστευτα κόμικς έρχονται στην Ελλάδα! Είσαι φαν;

Μία έκθεση με ξεχωριστό χαρακτήρα ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στη Λάρισα, με γενικό τίτλο «Γέφυρες: Η Ευρωπαϊκή Γλώσσα των Κόμικς», με τη συμμετοχή νέων και καταξιωμένων Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών της 9ης Τέχνης, στο Προσκήνιο Πολιτισμού στον χώρο του δημοτικού θεάτρου ΟΥΗΛ. Η Λάρισα, υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το […]

Neopolis Team

24 Οκτωβρίου, 2015

Μία έκθεση με ξεχωριστό χαρακτήρα ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στη Λάρισα, με γενικό τίτλο «Γέφυρες: Η Ευρωπαϊκή Γλώσσα των Κόμικς», με τη συμμετοχή νέων και καταξιωμένων Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών της 9ης Τέχνης, στο Προσκήνιο Πολιτισμού στον χώρο του δημοτικού θεάτρου ΟΥΗΛ.

Η Λάρισα, υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, φιλοξενεί, για πρώτη φορά στη χώρα μας, δημιουργούς και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία μοναδική για τα εγχώρια και σπάνια για τα διεθνή δεδομένα έκθεση, που αναδεικνύει το πλούσιο πολιτισμικό έργο της ευρωπαϊκής δημιουργίας και την παγκοσμιότητα των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούν τα κόμικς για να μεταδώσουν μηνύματα, σκέψεις και συναισθήματα.

upl562765278ba85

Στην ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο της έκθεσης, με δείγματα από τα έργα των δημιουργών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας, Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης αναφέρει: «Στην έκθεση είναι παρούσα όλη η Ευρώπη. Παρέχεται η δυνατότητα στους Λαρισαίους να δουν τα ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη για τα κόμικς, αλλά και τα δικά τους παιδιά να στέκουν ισοδύναμα με διεθνείς δημιουργούς. Σε μας δίνεται η δυνατότητα να δείξουμε σε Ευρώπη και Ελλάδα το πνεύμα που θα διατρέχει το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε για την υποψηφιότητα της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021».

upl56276541dd207

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, D’ Israeli από τη Μεγάλη Βρετανία, Zoltan Fritz από την Ουγγαρία, Alexandru Ciubotariu από τη Ρουμανία, και ο Έλληνας Τάσος Αποστολίδης, οι οποίοι μετέχουν στην έκθεση, θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα για να συμμετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις και να μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική τεχνογνωσία τους.

upl56276569ae3d0

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο των Γιώργου Ακοκαλίδη και Τάσου Αποστολίδη «Κωμωδίες του Αριστοφάνη» σε κόμικς, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα εγχώρια κόμικς και φέτος γιορτάζει 30 χρόνια κυκλοφορίας.

Πλήθος άλλων εκδηλώσεων περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά και δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες και διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας και εξοικείωσης με τα κόμικς και υπόσχονται ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες.

upl56276578acd19

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Comicdom Press, διοργανώτρια του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens, θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο.

 

Περισσότερες πληροφορίες, στο TheToc.gr!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET