ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Συγκινεί η ιστορία του γιατρού που ντυνόταν ζητιάνος για να βοηθήσει φτωχούς ανθρώπους | Μπράβο!

Ο δρ. Τζιμ Γουίδερς δεν είναι ένας συνηθισμένος γιατρός. Είναι ένας ξεχωριστός γιατρός που δίνει ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλους μας. Η συγκλονιστική – κρυφή ιστορία του Η κρυμμένη ιστορία του Γουίδερς, ο οποίος επί 23 ολόκληρα χρόνια ντυνόταν άστεγος και περπατούσε σε σοκάκια, παράλληλα από ποτάμια και κάτω από γέφυρες στο Πίτσμπουργκ, […]

Neopolis Team

18 Οκτωβρίου, 2015

Ο δρ. Τζιμ Γουίδερς δεν είναι ένας συνηθισμένος γιατρός. Είναι ένας ξεχωριστός γιατρός που δίνει ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλους μας.

Η συγκλονιστική – κρυφή ιστορία του

Η κρυμμένη ιστορία του Γουίδερς, ο οποίος επί 23 ολόκληρα χρόνια ντυνόταν άστεγος και περπατούσε σε σοκάκια, παράλληλα από ποτάμια και κάτω από γέφυρες στο Πίτσμπουργκ, προσφέροντας βοήθεια σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, είναι συγκλονιστική.

Και μέσα από αυτή την απόλυτα ανιδιοτελή πράξη του, μια πράξη που έκανε χωρίς κανείς να το γνωρίζει επί 23 ολόκληρα χρόνια, ο γιατρός αυτός είναι υποψήφιος για τον τίτλο του «Ηρωα της Χρονιάς» σε μια ψηφοφορία που διεξάγει το CNN κάθε χρόνο.

Εξάλλου, το CNN τον ανακάλυψε και έκανε γνωστή την ιστορία του.

Ο ασυνήθιστος γιατρός

Δύο με τρεις νύχτες την εβδομάδα, ο Δρ Τζιμ Γουίδερς φορούσε παλιά ρούχα, μεταμορφωνόταν σε ζητιάνο και περπατούσε στους δρόμους του Πίτσμπουργκ, στην Πενσυλβάνια, ψάχνοντας ανθρώπους που τον είχαν ανάγκη. Για 23 ολόκληρα χρόνια, ο Γουίδερς έψαχνε για άστεγους – κάτω από γέφυρες, σοκάκια και κατά μήκος ποταμών για να τους προσφέρει δωρεάν, ποιοτική ιατρική περίθαλψη.

Εκείνος την ονομάζει την περίθαλψή του «street medicine» δηλαδή «φάρμακο του δρόμου».

«Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένος από το πόσοι άρρωστοι άνθρωποι υπήρχαν στον δρόμο. Ήταν σαν να πηγαίνεις σε μια τριτοκοσμική χώρα», δήλωσε ο Γουίδερς. «Νέοι, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ψυχικές ασθένειες, παιδιά που το είχαν σκάσει, γυναίκες που ξέφυγαν από την ενδοοικογενειακή βία… Και όλοι έχουν τη δική τους ιστορία» είχε πει ο ίδιος.

Αυτό που ξεκίνησε ως το όραμα ενός υπέροχου ανθρώπου, έχει εξελιχθεί σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Δίχτυ Ασφαλείας» σε όλη την πόλη. Η οργάνωση παρέχει βανάκι – ιατρείο με κλινική και ηλεκτρονική βάση δεδομένων των αστεγων ασθενών, καθώς και τη δυνατότητα να παρακολούθησης και βοήθειας προς τους ασθενείς με πλήρη υγειονομική περίθαλψη και ανάρρωση.

Επιπλέον, ο Γουίδερς ξεκίνησε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται «Street Medicine Institute» το οποίο στηρίζει τις κοινότητες να ξεκινήσουν τα δικά τους προγράμματα ιατρικής προσέγγισης για τους άστεγους.

O Γουίδερς είναι υποψήφιος για «Ηρωας της Χρονιάς» του CNΝ, έναν τίτλο που του ανήκει δικαιωματικά. Μπορείτε να τον ψηφίσετε πατώντας εδώ.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: TheTOC.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET