ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο ΕΚΠΑ διδάσκονται 23 ξένες γλώσσες με χαμηλά δίδακτρα!

Αν και λειτουργεί από το 1932, το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του ΕΚΠΑ, δεν είναι και τόσο δημοφιλές στους φοιτητές του. Ξεκίνησε με την εκμάθηση των Αγγλικών, των Γαλλικών και των Γερμανικών και πλέον μπορεί κανείς να μάθει να μιλάει έως και 23 γλώσσες. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του […]

Neopolis Team

29 Σεπτεμβρίου, 2015

Αν και λειτουργεί από το 1932, το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του ΕΚΠΑ, δεν είναι και τόσο δημοφιλές στους φοιτητές του. Ξεκίνησε με την εκμάθηση των Αγγλικών, των Γαλλικών και των Γερμανικών και πλέον μπορεί κανείς να μάθει να μιλάει έως και 23 γλώσσες.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του ΕΚΠΑ δεν έχει ενδοπανεπιστημιακό χαρακτήρα. Απευθύνεται -εκτός από τους φοιτητές του ιδρύματος- και στους φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς επίσης και σε εξωπανεπιστημιακά άτομα.

«Το Διδασκαλείο εμπλουτίζεται ανάλογα με τη ζήτηση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Φλούδας, υπεύθυνος αυτής της μοναδικής στο είδος της εκπαιδευτικής μονάδας. «Ο σκοπός ήταν η διδασκαλία των βασικών ξένων γλωσσών. Στη συνέχεια προστέθηκαν τα ισπανικά και τα ρωσικά» προσθέτει επισημαίνοντας ότι το επίπεδο των σπουδών που προσφέρει είναι πολύ καλό καθώς οι περισσότεροι καθηγητές έχουν εξειδίκευση στη διδασκαλία ξένων γλωσσών.

Οι γλώσσες που διδάσκονται:

Αγγλική, Αλβανική, Αραβική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (Hindi – Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Κορεατική, Νορβηγική, Ολλανδική, Περσική, Πορτογαλική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Τσεχική και Φινλανδική.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν πολύ ζήτηση τα ισπανικά, τα ρωσικά, τα ιαπωνικά, τα κινεζικά, τα αραβικά, αλλά και το ολλανδικά» μας πληροφορεί ο Γ.Φλούδας. Πέρυσι, για παράδειγμα, το ιαπωνικό τμήμα είχε 111 σπουδαστές. Τα κινεζικά διδάσκονταν σε 73 σπουδαστές, τα αραβικά σε 62, τα ινδικά σε 18, τα κορεατικά σε 15 και τα περσικά σε 11. Ζήτηση έχουν και οι σκανδιναβικές γλώσσες κυρίως από επαγγελματίες που θέλουν (ή υποχρεώνονται λόγω της κρίσης) να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. «Πέρυσι είχαμε περίπου 50 γιατρούς που μάθαιναν νορβηγικά και σουηδικά» εξηγεί ο επικεφαλής του Διδασκαλείου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει με την προθεσμία να λήγει τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, τα πρώτα τμήματα ξεκινούν τα μαθήματα τον Οκτώβριο του 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα:

www.didaskaleio.uoa.gr
Δ/νση: Ιπποκράτους 7, 2ος όροφος, Αθήνα,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103688263 -4 – 5- 6

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET