ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σε ποια πανεπιστήμια δυσκολεύονται περισσότερο οι φοιτητές να πάρουν πτυχίο!

Το τελευταίο διάστημα κι ενώ οι διαγραφές των «αιωνίων» φοιτητών έχουν ξεκινήσει, ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που έχουν ολοκληρώσει τη χρονική διάρκεια των σπουδών τους και δεν έχουν πάρει ακόμα πτυχίο. Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, στα περιφερειακά πανεπιστήμια παρατηρείται άυξηση φοιτητών που σπουδάζουν πέρα […]

Neopolis Team

16 Δεκεμβρίου, 2014

Το τελευταίο διάστημα κι ενώ οι διαγραφές των «αιωνίων» φοιτητών έχουν ξεκινήσει, ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που έχουν ολοκληρώσει τη χρονική διάρκεια των σπουδών τους και δεν έχουν πάρει ακόμα πτυχίο.

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, στα περιφερειακά πανεπιστήμια παρατηρείται άυξηση φοιτητών που σπουδάζουν πέρα του κανονικού χρόνου φοίτησης κι αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης. Αρκετοί είναι οι φοιτητές που ξενοικιάζουν και μένουν στο πατρικό τους, ενώ πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μόνο για να δώσουν μαθήματα στις εξεταστικές με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η απόκτηση του πτυχίου.

Το επόμενο διάστημα περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να καταθέσει την τροπολογία που θα δώσει στους «επί πτυχίω» φοιτητές το δικαίωμα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν.

Δείτε παρακάτω σε ποια ιδρύματα αυξήθηκαν οι φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το όριο φοίτησης και σε ποια παρατηρείται μείωση.

 

0329741001418723089

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET