fbpx

Η πιο εύκολη φοιτητική μηλόπιτα!


Οι μυρωδιές του μήλου και της κανέλλας είναι ένας λόγος που αγαπάμε το φθινόπωρο! Ξεκινάμε την εβδομάδα με κέικ μήλου ή μηλόπιτα ανάποδη -όπως θέλει τη λέει κανείς. Η συνταγή είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεστε καν μίξερ! Μέσα σε μία ωρίτσα έχετε γλυκό και ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή πρωινό.

Επειδή όπως έλεγε και στην Πολίτικη κουζίνα, η κανέλλα φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ελάτε να ρθούμε κοντά με αυτή τη συνταγή που έχει πολύυ κανέλλα. Αν δεν είστε τόσο φαν, μην βάλετε σε κάθε βήμα (αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη, μηλόπιτα χωρίς πολύ κανέλλα δεν…).

Υλικά για ένα μικρό ταψάκι

*Αν θέλετε για μεγάλη φόρμα ή μεγάλο ταψί απλά διπλασιάστε τη δόση.

2 μεγάλα μήλα (κομμένα σε μισοφέγγαρα)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη (είτε καστανή είτε λευκή) + έξτρα λίγη για τα μήλα
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι απλό + 2 κουτ. σούπας baking powder)
3 κουτ. σούπας γάλα ή νερό ή χυμό πορτοκάλι
2 αυγά (ξεχωρίστε τους 2 κρόκους και τα 2 ασπράδια)
2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
2 βανίλιες
κανέλλα (όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο)

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μισοφέγγαρα.

0104533001414208003

0277304001414208003

0406519001414208003

Ρίχνετε το βούτυρο στο ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο (προθερμασμένο στους 180) μέχρι να λιώσει.

0529102001414208003

0652337001414208003

Μόλις λιώσει, στρώστε τα μισά μήλα. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και κανέλλα.

0780478001414208003

 

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να αφρατώσουν και το χρώμα να γίνει πιο λεμονί από κατακίτρινο.

0983973001414208485

0119348001414208486

Σε ένα μικρό μπωλάκι χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξεπλύνετε καλά το σύρμα που χτυπήσατε τους κρόκους και στεγνώστε το με χαρτί.

0383750001414208486

0507500001414208486

Ρίξτε τη μαρέγκα μέσα στο μπωλ με τους κρόκους. Και με μία σπάτουλα διπλώνουμε προσεκτικά μέχρι να ενωθεί πλήρως η μαρέγκα.Απαλές κινήσεις ε!

0630151001414208486

0771630001414208486

Ρίχνουμε και το αλεύρι (εδώ βάλτε και λίγη κανελλίτσα), το γάλα και το λάδι.

0894902001414208486

Και διπλώνουμε πάλι προσεκτικά με τη σπάτουλα. Μέχρι να γίνει κάπως έτσι. Το μίγμα μοιάζει με πυχτό σχετικά χυλό.

0020675001414208487

Ρίξτε το μισό μίγμα πάνω στα στρωμένα μήλα.

0222291001414208801

Τα υπόλοιπα μήλα – τα οποία μπορείτε να τα σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια.

0357656001414208801

Εδώ ρίξτε και λίγη κανέλλα ακόμη, έτσι για το καλό.

0496738001414208801

Και τον υπόλοιπο χυλό.

0625631001414208801

Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Κάντε το κόλπο με το μαχαίρι στο κέντρο, αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμη.
Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε τη και αφήστε τη να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Μετά μπορείτε να την αναποδογυρίσετε σε ένα πιάτο.

0754668001414208801

Εδώ θαυμάζουμε την αποτυχία της τετράγωνης μηλόπιτας σε στρογγυλό πιάτο, οι άκρες σηκώνονται, αλλά πραγματικά δεν μας νοιάζει.
Μας νοιάζει να τη φάμε!

Εδώ να πω ότι μπορούμε να την πασπαλίσουμε με κανέλλα (τι άλλο;) ή άχνη (κανέλλα βάλτε καλύτερα).

0880250001414208801

0021100001414208802

Μπορείτε επίσης να βάλετε και χοντροκομμένα καρύδια ανάμεσα στα μήλα!

Κόστος συνταγής: 3 ευρώ για τουλάχιστον 8 μεσαία κομμάτια

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET