ΕΛΛΑΔΑ

Επιτέθηκαν σε καθηγήτρια του ΕΚΠΑ την ώρα του μαθήματος.

Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ, Ελένη Μαντζουράνη, δέχτηκε επίθεση την ώρα του μαθήματος. Το Συμβούλιο Ιδρύματος με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για επίθεση “ από θρασύδειλους «αγνώστους», μέλη Παν/κής κοινότητας και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, που νέμονται τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο”. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Ιδρύματος “τα άτομα αυτά διέκοψαν […]

Neopolis Team

9 Οκτωβρίου, 2015

Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ, Ελένη Μαντζουράνη, δέχτηκε επίθεση την ώρα του μαθήματος.

Το Συμβούλιο Ιδρύματος με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για επίθεση “ από θρασύδειλους «αγνώστους», μέλη Παν/κής κοινότητας και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, που νέμονται τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο”.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Ιδρύματος “τα άτομα αυτά διέκοψαν χθες το πρωί τη διδασκαλία του μαθήματος της κ.Μαντζουράνη, της επιτέθηκαν, την απείλησαν ανοικτά και χωρίς κανένα ενδοιασμό και, εν συνεχεία, την κράτησαν δια της βίας στο γραφείο της επί δύο σχεδόν ώρες με ύβρεις και απειλές, ακόμα και για τη σωματική της ακεραιότητα”.

Το Συμβούλιο Ιδρύματος, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας οι οποίες στοχεύουν στην παρεμπόδιση της ελευθερίας του λόγου και πράξεων και αναμένει ότι:

– οι Πρυτανικές Αρχές δεν θα παραμείνουν αμέτοχες και θα καταδικάσουν δημοσίως την επίθεση αυτή και κάθε σχετική ενέργεια των γνωστών μειοψηφιών ενάντια στην ελεύθερη βούληση, θα διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και θα επιβάλουν τις κυρώσεις που επισύρουν τέτοιες πράξεις, και

– η Πανεπιστημιακή κοινότητα, καθηγητές και φοιτητές, θα καταδικάσει το συγκεκριμένο γεγονός, περιφρουρώντας τις ακαδημαϊκές αρχές και αξίες.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου προχώρησαν σπουδαστές των Δραματικών Σχολών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET