ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το εντυπωσιακό φαινόμενο που θα αντικρίσουμε στις …28 Σεπτεμβρίου!

Τις τελευταίες ημέρες έχει «παίξει» αρκετά, οπότε μάλλον θα έχετε ακούσει για το εντυπωσιακό αστροφυσικό φαινόμενο που θα λάβει χώρα προς το τέλος αυτού του μήνα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι πως πρόκειται για έναν συνδυασμό δύο φαινομένων, της κοινής εμφάνισης του λεγόμενου και «Σούπερ Φεγγαριού» με μια ολική έκλειψη της Σελήνης, την ίδια […]

Neopolis Team

9 Σεπτεμβρίου, 2015

Τις τελευταίες ημέρες έχει «παίξει» αρκετά, οπότε μάλλον θα έχετε ακούσει για το εντυπωσιακό αστροφυσικό φαινόμενο που θα λάβει χώρα προς το τέλος αυτού του μήνα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι πως πρόκειται για έναν συνδυασμό δύο φαινομένων, της κοινής εμφάνισης του λεγόμενου και «Σούπερ Φεγγαριού» με μια ολική έκλειψη της Σελήνης, την ίδια ακριβώς ημέρα!

Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την ημέρα, η Σελήνη θα βρίσκεται στην πιο κοντινή της απόσταση από τη Γη, γεγονός που οφείλεται στην ελλειπτική τροχιά του δορυφόρου του πλανήτη μας. Συνεπώς, το φεγγάρι από τη Γη θα φαίνεται 14% μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει να αντικρίζουμε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Κατά τη διάρκεια του φετινού «Σούπερ Φεγγαριού», θα παρατηρηθεί κι ολική έκλειψη της Σελήνης, ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο που από το 1900 έχει συμβεί μόλις 5 φορές.

Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο, οι κάτοικοι των ΗΠΑ θα μπορέσουν να το δουν το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου. Στην Ευρώπη όμως, θα είναι ορατό τα ξημερώματα τις 28ης του ίδιου μήνα. Γεγονός που σημαίνει …ξενύχτι. Άλλωστε, αυτά δεν πρέπει να τα χάνει κανείς!

 

Δείτε και το σχετικό video:

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET