ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το εντυπωσιακό φαινόμενο που θα αντικρίσουμε στις …28 Σεπτεμβρίου!

Τις τελευταίες ημέρες έχει «παίξει» αρκετά, οπότε μάλλον θα έχετε ακούσει για το εντυπωσιακό αστροφυσικό φαινόμενο που θα λάβει χώρα προς το τέλος αυτού του μήνα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι πως πρόκειται για έναν συνδυασμό δύο φαινομένων, της κοινής εμφάνισης του λεγόμενου και «Σούπερ Φεγγαριού» με μια ολική έκλειψη της Σελήνης, την ίδια […]

Neopolis Team

9 Σεπτεμβρίου, 2015

Τις τελευταίες ημέρες έχει «παίξει» αρκετά, οπότε μάλλον θα έχετε ακούσει για το εντυπωσιακό αστροφυσικό φαινόμενο που θα λάβει χώρα προς το τέλος αυτού του μήνα. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι πως πρόκειται για έναν συνδυασμό δύο φαινομένων, της κοινής εμφάνισης του λεγόμενου και «Σούπερ Φεγγαριού» με μια ολική έκλειψη της Σελήνης, την ίδια ακριβώς ημέρα!

Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την ημέρα, η Σελήνη θα βρίσκεται στην πιο κοντινή της απόσταση από τη Γη, γεγονός που οφείλεται στην ελλειπτική τροχιά του δορυφόρου του πλανήτη μας. Συνεπώς, το φεγγάρι από τη Γη θα φαίνεται 14% μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει να αντικρίζουμε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Κατά τη διάρκεια του φετινού «Σούπερ Φεγγαριού», θα παρατηρηθεί κι ολική έκλειψη της Σελήνης, ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο που από το 1900 έχει συμβεί μόλις 5 φορές.

Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο, οι κάτοικοι των ΗΠΑ θα μπορέσουν να το δουν το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου. Στην Ευρώπη όμως, θα είναι ορατό τα ξημερώματα τις 28ης του ίδιου μήνα. Γεγονός που σημαίνει …ξενύχτι. Άλλωστε, αυτά δεν πρέπει να τα χάνει κανείς!

 

Δείτε και το σχετικό video:

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Μετά το πτυχίο στη Νομική, το ChatGPT κατάφερε να πάρει και άδεια γιατρού!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET