ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Άννα Κορακάκη | Η δύσκολη ιστορία μιας 20χρονης αθλήτριας!

Ο Τάσος Κορακάκης δεν έχει αυτό που λέμε «πόκερ φέις». Στον τελικό της σκοποβολής που αγωνιζόταν η κόρη του και έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα, έσκυψε το κεφάλι όταν η Άννα ήταν ισόπαλη με την Γερμανίδα Μόνικα Μορς. Ήταν ο προπονητής της Γερμανίδας αθλήτριας αυτός που τον σκούντηξε κυριολεκτικά για να τον συγχαρεί όταν το τελευταία […]

Neopolis Team

10 Αυγούστου, 2016

Ο Τάσος Κορακάκης δεν έχει αυτό που λέμε «πόκερ φέις». Στον τελικό της σκοποβολής που αγωνιζόταν η κόρη του και έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα, έσκυψε το κεφάλι όταν η Άννα ήταν ισόπαλη με την Γερμανίδα Μόνικα Μορς. Ήταν ο προπονητής της Γερμανίδας αθλήτριας αυτός που τον σκούντηξε κυριολεκτικά για να τον συγχαρεί όταν το τελευταία πράσινο σήμα της επιτυχημένης βολής έκανε την κόρη του χρυσή Ολυμπιονίκη. Ο Κορακάκης είδε τους κόπους χρόνων σε μια ένδειξη στον πίνακα. Ο δύσκολος δρόμος που είχαν διανύσει με την Άννα έφτασε στο πιο επιτυχημένο τέλος που θα μπορούσαν να φανταστούν ή αλλιώς σε μια καινούργια αρχή. Η κόρη του κυριολεκτικά πήδηξε επάνω του για να πανηγυρίσουν, ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα με τρυφερότητα κουβαλούσε το καλαθάκι της προς τα αποδυτήρια. Πατέρας και κόρη έφτασαν πολύ ψηλά και πολύ μακριά.

Η Άννα Κορακάκη είναι η πρώτη χρυσή μας Ολυμπιονίκης από τους Ολυμπιακούς του 2004, είναι μόλις είκοσι χρόνων, είναι η πρώτη αθλήτρια που μετά τον Τσικλητήρα κέρδισε 2 ολυμπιακά μετάλλια και έχει ένα life story από αυτά που δείχνουν ότι για να γίνεις μεγάλος αθλητής πρέπει να έχει έστω έναν άνθρωπο να σε πιστεύει, ακόμα και όταν όλα μοιάζουν πολύ δύσκολα.

Γεννημένη στη Δράμα το 1996, η Κορακάκη ήθελε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Δοκίμασε το στίβο και το βόλεϊ, αλλά ένα πρόβλημα στα γόνατα δε βοηθούσαν. Ο πατέρας της ήταν αυτός που της πρότεινε να δοκιμάσει την σκοποβολή. Έτσι βρέθηκε στην πρώτη της προπόνηση σε ηλικία 12 χρονών. Ο πατέρας πίστεψε ότι έχει «καλό χέρι» και δε έπεσε έξω. Το σερί από διακρίσεις και νίκες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια έχει δικαιώσει την επιλογή του.

Επί οκτώ χρόνια η Άννα Κορακάκη, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα 15 της είχε την πρώτη μεγάλη διάκριση με τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων στο Βελιγράδι.

Ίσως σε μια άλλη χώρα αυτό το πρώτο μετάλλιο να έδειχνε κάτι για τις ικανότητες μιας αθλήτριας. Ή ίσως το επόμενο, το μεθεπόμενο ή οι διεθνείς της εμφανίσεις από το 2011. Αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης με χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων στη Μόσχα το 2014 (με νέο παγκόσμιο ρεκόρ), χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας στην Ισπανία, 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2014 και αμέτρητες πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνή μίτινγκ του αγωνίσματος της, μέλος της εθνικής ομάδας από το 2010, με μια οικογένεια που την υποστήριξε με μεγάλες δυσκολίες και είναι πάντα στο πλευρό της, η Άννα έφτασε στο Ρίο σχεδόν αβοήθητη. Με κακές σχέσεις με την Ομοσπονδία του αθλήματος, και απουσία κάθε κρατικής βοήθειας. Η ίδια έχει πει ότι πήρε καινούργιο όπλο που είχε ζητήσει πριν από ένα χρόνο, μόλις ένα μήνα πριν από τους αγώνες. Σε μια Ελλάδα που το όνειρο της «παραγωγής αθλητών» έχει σβήσει με τα φώτα του 2004 και πολλές ιστορίες ντόπινγκ η εικοσάχρονη αθλήτρια είναι μια περίπτωση μοναδική. Το ότι κράτος και θεσμοί θα την θυμηθούν και θα την τιμήσουν, θα φωτογραφηθούν και θα νιώσουν υπερήφανοι που έκανε τον εθνικό ύμνο να ακουστεί στο Ρίο, είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Για να συνεχίσει εκείνη και κάθε έφηβος αθλητής χρειάζεται μια Πολιτεία που θα πιστέψει ότι πάντα ακόμα και σε μια χώρα με σοβαρή κρίση θα γεννιούνται και θα δημιουργούνται τα αυριανά μεγάλα ταλέντα.

Η ιστορία της Κορακάκη, όπως και άλλων αθλητών στο παρελθόν είναι ένα παράδειγμα πίστης ενός πολύ μικρού κύκλου ανθρώπων προς έναν αθλητή. Θα μπορούσε να γίνει το παράδειγμα για μια πολιτεία που χρειάζεται να καλλιεργήσει τα ανακλαστικά της όταν συναντά τέτοιες περιπτώσεις, να γίνει παράδειγμα πίστης των θεσμών στους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν μια χώρα υπερήφανη. Η Άννα Κορακάκη είναι μόλις είκοσι χρόνων και έχει ένα μεγάλο δρόμο μπροστά της, καθώς στο άθλημα που διάλεξε δεν υπάρχει όριο ηλικίας, όριο χρόνου. Ας διαφυλάξουμε τη νίκη, το πλεονέκτημα και το ταλέντο της με σεβασμό και υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: TheTOC.gr

 

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Dear Influencers: Μια καμπάνια από το Dove που κατάφερε να αλλάξει τους κανόνες ομορφιάς! 

ΕΛΛΑΔΑ

Ζήσαμε να ακούσουμε ότι ένα 12χρονο παιδί επέλεξε να εκδίδεται για να βιοποριστεί, αντίο ελπίδα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πατρινό Καρναβάλι: 600 φοιτητές θα λάβουν χημειοπροφύλαξη ως πρόληψη της μηνιγγίτιδας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET