ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αν είστε από τα ζευγάρια που τρολάρονται μεταξύ τους, συνεχίστε. Είναι το καλύτερο πράγμα για τη σχέση σας!

Καλή και η σοβαρότητα, αλλά σαν το αστεία και τα «καραγκιοζιλίκια» που κάνει ένα ζευγάρι και γελάει με την ψυχή του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Θεώνη Σταματοπούλου

30 Ιανουαρίου, 2019

Δε νομίζω να διαφωνήσει κανείς ότι το χιούμορ είναι αν όχι το βασικότερο, τότε σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που καθορίζουν το αν μία σχέση είναι υγιής ή όχι.

Καλή και η σοβαρότητα, αλλά σαν το αστεία και τα «καραγκιοζιλίκια» που κάνει ένα ζευγάρι και γελάει με την ψυχή του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Όσους άντρες και γυναίκες κι αν ρωτήσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θέλουν να έχει ο/η ιδανικός/ή τους σύντροφος, το χιούμορ θα είναι είναι από τα πρώτα στη λίστα. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού το γέλιο είναι ζωή.

Και μπορεί όλα αυτά να τα λέμε εμπειρικά, τώρα όμως έρχεται και μία έρευνα να τα επιβεβαιώσει. Ο Jeffrey Hall από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, έχει φάει τα καλύτερά του χρόνια να διεξάγει έρευνες και να βγάζει συμπεράσματα. Τα τελευταία 30 χρόνια λοιπόν, έχει κάνει γύρω στις 39 έρευνες, σε 15.000 ανθρώπους και κατέληξε στο εξής:

Το τρολάρισμα μέσα στη σχέση κάνει απίστευτα καλό.

Πέρα από το ότι το χιούμορ συνιστά μία δυνατή σχέση, τα αλληλοπειράγματα και οι τσαχπινιές δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Έχεις πάρει χαμπάρι, για παράδειγμα, πώς τρολάρει ο Ράιν Ρέινολντς τη γυναίκα του Μπλέικ Λάιβλι κι αντίστροφα; Αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα ζευγαριού που χρησιμοποιεί το χιούμορ και τον σαρκασμό προς όφελος της σχέσης τους.

Το χιούμορ και το γέλιο είναι απαραίτητα όχι μόνο στις καλές στιγμές, αλλά κυρίως στις δύσκολες, καθώς βοηθούν το ζευγάρι να ξεπεράσει τα εμπόδια που του παρουσιάζονται αποφεύγοντας τους τσακωμούς και τα νέυρα. Το χιούμορ επίσης προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στη σχέση. Όταν ο/η σύντροφός σου είναι ικανός/ή με μία και μόνο ατάκα, με ένα αστείο ή με μία γκριμάτσα να σε κάνει να ξεχάσεις όλα σου τα προβλήματα, τότε αυτό είναι ευλογία.

Όλα αυτά όμως, πρέπει να έχουν και κάποια όρια. Όταν ο/η σύντροφός σου χρησιμοποιεί το χιούμορ για να σε προσβάλλει ή να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Είναι διασκεδαστικό κι ωραίο μόνο όταν δεν ξεπερνάει τα όρια και μόνο μέχρι εκεί που αντέχουν και οι δύο μεριές. Είναι άλλα τα πετυχημένα αστεία και άλλα τα κακεντρεχή σχόλια με δόση ειρωνίας, που μπορούν να παρεξηγηθούν.

Πάντως, δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από έναν άντρα ή μία γυναίκα που αυτοσαρκάζεται.

Αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις με αισιοδοξία και χιούμορ και είναι φουλ ακομπλεξάριστος/η με ό,τι κι αν του/της συμβεί.

Εγώ τους θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους. Περνάνε καλά στη σχέση τους, στη δουλειά τους και μπορούν να τους τρελάνουν όλους με τη θετική διάθεση και τις πετυχημένες τους ατάκες.

OUR20s

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η Durex αναδεικνύει τα διαχρονικά ταμπού του σεξ στην Ελλάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στο TedxAthens!

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET