ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

53 Υποτροφίες στο εξωτερικό (21/01/2016)

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να ενημερωθείτε για Υποτροφίες στο εξωτερικό. Οι θέσεις αυτές αποτελούν ένα μέρος των θέσεων που αναρτώνται καθημερινά σε διάφορους ιστότοπους και κατηγοριοποιούνται σε κύριες ομάδες ανάλογα με το αντικείμενο απασχόλησης. Δείτε παρακάτω τους συνδέσμους ανά επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Μηχανικών (16 θέσεις) Επιστήμη Πληροφορικής (14 θέσεις) Οικονομικές Επιστήμες (5 θέσεις) Επιστήμες Υγείας […]

Neopolis Team

21 Ιανουαρίου, 2016

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να ενημερωθείτε για Υποτροφίες στο εξωτερικό. Οι θέσεις αυτές αποτελούν ένα μέρος των θέσεων που αναρτώνται καθημερινά σε διάφορους ιστότοπους και κατηγοριοποιούνται σε κύριες ομάδες ανάλογα με το αντικείμενο απασχόλησης.

Δείτε παρακάτω τους συνδέσμους ανά επιστημονικό πεδίο:

Επιστήμες Μηχανικών (16 θέσεις)

Επιστήμη Πληροφορικής (14 θέσεις)

Οικονομικές Επιστήμες (5 θέσεις)

Επιστήμες Υγείας (1 θέση)

Επιστήμες Ζωής (29 θέσεις)

Περιβαλλοντικές Επιστήμες (2 θέσεις)

Πολιτικές Επιστήμες (2 θέσεις)

Θετικές Επιστήμες (33 θέσεις)

Ανθρωπιστικές Επιστήμες (1 θέση)

Ιατρική Επιστήμη (6 θέσεις)

Κάθε χρόνο ανακοινώνονται στη χώρα μας δεκάδες εκατοντάδες υποτροφίες για μαθητές, φοιτητές, πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς. Επειδή, όμως, δεν υπάρχει κεντρικός οργανισμός που να συγκεντρώνει τις υποτροφίες και να τις θέτει σε γνώση των ενδιαφερομένων, συνήθως, ευνοούνται όσοι έχουν φροντίσει από μόνοι τους να αναζητήσουν πληροφορίες.

Οι υποτροφίες στην Ελλάδα διακρίνονται σε κρατικές και ιδιωτικές. Οι προϋποθέσεις και η διάρκεια τους ποικίλλουν και εξαρτώνται κυρίως από τον φορέα που τις προσφέρει και το επίπεδο σπουδών.

Για περισσότερες Υποτροφίες, κάντε click ΕΔΩ!

Ο βασικός φορέας διαχείρισης των υποτροφιών τις οποίες χορηγεί η ελληνική κυβέρνηση είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το γνωστό ΙΚΥ, το οποίο προκηρύσσει ετησίως υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παράλληλα χορηγεί και χρηματικά ποσά για προπτυχιακές σπουδές. Ωστόσο, πέρα από το ΙΚΥ, υποτροφίες δίνουν και εκατοντάδες άλλοι φορείς: Υπουργεία, Πανεπιστήμια, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η UNESCO, Κληροδοτήματα, Ιδρύματα, Κυβερνήσεις άλλων χωρών κλπ.

Οι βασικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην απονομή των υποτροφιών, σε γενικές γραμμές, είναι οι εξής: ο βαθμός πτυχίου, οι επιδόσεις σε μαθήματα σχετικά με τον τομέα εξειδίκευσης για τον οποίο προκηρύσσεται η υποτροφία, η καλή γνώση της ξένης γλώσσας, η καταγωγή από συγκεκριμένο τόπο και η οικονομική κατάσταση.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τα κληροδοτήματα που αποτελούν ένα ιδιαίτερο είδος υποτροφιών. Εύποροι οικονομικά ιδιώτες διαθέτουν μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων για την χρηματοδότηση των σπουδών φοιτητών. Οι κληροδότες καθορίζουν ένα φορέα διαχείρισης που μπορεί να είναι Δημόσιος οργανισμός, Σύλλογος, Ίδρυμα κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις βασικό ρόλο παίζει η καταγωγή του φοιτητή.

Για περισσότερες Υποτροφίες, κάντε click ΕΔΩ!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έρχεται το Κοινό Ευρωπαϊκό Πτυχίο για να γεμίσουμε με κάτι ακόμα το βιογραφικό μας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτήτρια περιμένει έναν χρόνο τον πάπυρό της, αλλά δεν έχουν φακέλους να της τον στείλουν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

IUF: Η 11η Διεθνής Έκθεση Παν/μίων έρχεται για να βρεις τις σπουδές που σου ταιριάζουν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το TikTok μετατρέπεται σε… αμφιθέατρο και παρουσιάζει το πρώτο πανεπιστημιακό μάθημα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πατρινό Καρναβάλι: 600 φοιτητές θα λάβουν χημειοπροφύλαξη ως πρόληψη της μηνιγγίτιδας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET