ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Καλό και το σεξ, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνει ένα ζευγάρι και να έρθει κοντά!

Αρχικά να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Προφανώς και θεωρώ το σεξ σημαντικό σε μία σχέση. Για την ακρίβεια, ίσως να είναι και το πιο σημαντικό πράγμα σ’ αυτή. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο που μετράει. Για να είναι μία σχέση υγιής και να έχει διάρκεια στο χρόνο, απαιτείται ακόμη οικειότητα, αλληλοκατανόηση, επικοινωνία, αγάπη και κάποιες […]

Θεώνη Σταματοπούλου

15 Οκτωβρίου, 2018

Αρχικά να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Προφανώς και θεωρώ το σεξ σημαντικό σε μία σχέση. Για την ακρίβεια, ίσως να είναι και το πιο σημαντικό πράγμα σ’ αυτή. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο που μετράει. Για να είναι μία σχέση υγιής και να έχει διάρκεια στο χρόνο, απαιτείται ακόμη οικειότητα, αλληλοκατανόηση, επικοινωνία, αγάπη και κάποιες καθοριστικές κοινές εμπειρίες, που να φέρνουν το ζευγάρι όλο και πιο κοντά.

Με το σεξ ναι μεν μπορεί να έρχεστε ο ένας κοντά στον άλλον και η οικειότητα να περνάει σε άλλο επίπεδο, αλλά υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε, να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί και να δεθείτε ακόμα περισσότερο:

1 | Γελάστε μέχρι δακρύων

Ναι, κλισέ το ξέρω, αλλά έχεις σκεφτεί πόσες είναι οι φορές που η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις μάς κατακλύζουν τόσο, ώστε να γινόμαστε απαισιόδοξοι ή να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας κι όλη αυτή η αρνητική ενέργεια να μεταφέρεται στον/στην σύντροφό μας; Το καλύτερο αντίδοτο για όλα, είναι το γέλιο. Γι’ αυτό κι ένα από τα χαρακτηριστικά που καθένας και καθεμία αναζητά να έχει ο σύντροφός του/της, είναι το καλό χιούμορ. Μην το λυπηθείτε, γελάστε μέχρι που να μην μπορείτε να πάρετε ανάσα.

2 | Κάνετε μικρά δωράκια κι εκπλήξεις

Υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να δείχνεις στον/στην σύντροφό σου, πόσο τον/την σκέφτεσαι και πόσο χαρούμενος/η είσαι, όταν ικανοποιείς τις επιθυμίες κι ανάγκες του/της; Καλύτερο συναίσθημα από το να δέχεσαι μία έκφραση αγάπης μέσω ενός όμορφου δώρου ή μίας έκπληξης, δεν υπάρχει. Κανείς μας δε θέλει να θεωρείται δεδομένος, επομένως τέτοιες μικροεκφράσεις αγάπης κι ενδιαφέροντος πάντα είναι το αλατοπίπερο στη σχέση.

3 | Φροντίστε ο ένας τον άλλον στα δύσκολα

Οι σχέσεις δοκιμάζονται και αυτό συμβαίνει όχι όταν όλα πάνε καλά κι ωραία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά όταν εμφανίζονται δυσκολίες, σκοτούρες και στεναχώριες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σε αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα, είναι που βλέπεις τι είδους άνθρωπο έχεις δίπλα σου. Στα δύσκολα, είναι που ο άνθρωπός σου έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ τη στήριξη και την αγάπη σου. Είσαι το αποκούμπι του και εκείνη η ζεστή αγκαλιά που ακόμη κι αν έξω ο κόσμος καταστρέφεται, εκείνος/η πάντα θα νιώθει ασφαλής μέσα σε αυτή.

4 | Κλάψτε μαζί

Στη ζωή αυτή, τα γέλια από τα δάκρυα δεν απέχουν και πολύ. Έτσι λοιπόν όπως σας προέτρεψα αρχικά να γελάτε πολύ μαζί, το ίδιο να κάνετε και με το κλάμα. Το κλάμα είναι καθαρτήριο και είναι μεγάλη βλακεία αυτό που συνηθίζουν να λένε πως μόνο οι γυναίκες κλαίνε.  Κλαίνε και οι δύο εξίσου, απλά με άλλες αφορμές και συγκυρίες ο καθένας. Ένας άντρας που δε φοβάται να τσαλακώσει την φιγούρα του απέναντι σε μία γυναίκα, φυσικά και θα κλάψει. Θέλει μεγάλο θάρρος και ευαισθησία για να φτάσει ένα ζευγάρι στο σημείο να γελάει αλλά και ταυτόχρονα να κλαίει μαζί, αλλά συμβαίνει.

5 | Μοιραστείτε τα μυστικά σας

Προφανές; Κι όμως, όχι. Όσο καλή σχέση κι αν έχει ένα ζευγάρι, όσο κι αν μοιράζεται τα πάντα ο ένας με τον άλλο, υπάρχουν και κάποια πράγματα που απλά δε λέγονται. Ο καθένας μας έχει τις ανασφάλειες και τους φόβους του και δεν είναι λίγες οι φορές που θα προτιμούσε να μη μοιραστεί κάτι από αυτά με τον σύντροφό του. Ενώ αυτό είναι κατανοητό, μία ειλικρινής συζήτηση και κατάθεση ψυχής, πάντοτε έχει θετικά αποτελέσματα. Όσο περισσότερα πράγματα και μυστικά μοιράζεστε μεταξύ σας, τόσο πιο δυνατή γίνεται η σχέση σας.

Αν οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μία φορά πολύπλοκες, τότε τι να πει κανείς για τις ερωτικές; Μη βλέπεις τη σχέση σου αφ’ υψηλού. Όση οικειότητα κι αν έχεις με τον άλλο, πρέπει να μη σταματάς ποτέ να διατηρείς τη φλόγα στη σχέση σας και να την κάνεις να εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Καλό και το σεξ, αλλά πάντα η αγάπη κερδίζει.

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET